Haberler

Zhou Zhuang Çin’nin Su Kasabası

Published

on

Bahar aylarının gelmesiyle, sizlere daha fazla gezilebilecek mekanları tanıtmak istiyorum. Bu yazımızın konusu Kunshan şehrinde bulunan, Şanghay’a bir saatlik mesafede yer alan su kasabası Zhou Zhuang.

Zhou Zhuang Çin’de bulunan 220 şirin kasabadan sadece bir tanesi, bir diğeri Wuzhen‘ı sizlerle daha önce paylaşmıştım. Wuzhen’a kıyaslamayacağım ama Wuzhen’a göre daha basit nitelikte olduğunu söyleyebilirim. Yine de gezmek eğlenmek için güzel bir yer. Çin’de her kapıdan geçerken alındığı gibi burada da giriş için sizden kişi başı 100 RMB para istiyorlar !

Göller ve nehirlerle çevrili olan Zhou Zhuang’da birçok taş köprü bulunur. Zhou Zhuang’da eski hanedanlardan kalma evlerde bulunmaktadır, bunlardan en ünlüleri Şen’in evi (Shen House), Can’ın Evi (Zhang House) dir (Şaka değiş gerçek) ! Zhou Zhuang’ın içinde 1083-1091 yılları arasında Song Hanedanlığı zamanında yapılan Chengxu Taoist Tapınağıda bulunmaktadır.

Zhou Zhuang’da en büyük etkinlik özel kayıklarla kanalda gezinti yapmak. Kayıkla nehirde tur atmak için yanlış hatırlamıyorsam 100 RMB verdik. Zhou Zhuang’da kayıkçılara para vererek onlara şarkıda söyletebiliyorsunuz, 20 RMB’ye üç şarkı söylüyorlar. Kanal gezintinizi bu şekilde neşelendirebilirsiniz !

Yemek konusunda sıkıntı büyük, su kasabasının içinde batı yemekleri satan sadece bir restoran bulunuyor. Daha doğrusu batı tarzı atıştırmalık bulabileceğiniz bir dükkan bulunuyor. Fiyatlar acayip uçuk, kalite ise rezalet, mecbur kalmasaydık yemezdik, dolayısıyla giderken yemek konusunda tedarikli gidin.

Zhou Zhuang’da hemen hemen her yemek satan dükkanda, Zhou Zhuang’ın en ünlü yemeği olan Wansan Domuz İnciğini görebilirsiniz. İlginç bir hikayesi ve ilginç bir görüntüsü var, ben görüntü konusunda daha fazla yorum yapmadan sizleri görüntüyle başbaşa bırakayım.

Bu tarz yerlere giderken en büyük sorunlardan bir tanesi ulaşım. Zhou Zhuang’a gitmek isterseniz en mantıklı ulaşım şekli kendi arabanızla ya da araba kiralayarak Zhou Zhuang’ı ziyaret etmeniz. Başka bir alternatif ise bir tur ile Zhou Zhuang’ı gezmek, Shanghai stadyumunun orada bulunan tur şirketlerine konuyu sordurabilirsiniz.

Özel araçla gitmenin başka bir faydasıda Şanghay’dan Zhou Zhuang’a giderken yol üzerinde ünlü bir Çin romanında geçen parkın aynısı yer almaktadır. Shanghai Daguan Parkını da bu şekilde ziyaret etmiş olur, müthiş lotuslarla birlikte poz verirsiniz.

Çin’de yapacağınız tüm seyahatlerin iyi geçeceğini umar, sizlere bol bol seyahatli günler dilerim.

 

Kaynak: Yavuz Selim ŞEN

Çin Günlüğü

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version