ENERJI

Yingli Solar’dan yine satış rekoru

Published

on

Global güneş enerjisi sektörünün önde gelen bağımsız analiz ve raporlama kuruluşu NPD Solarbuzz’ın yayımladığı rapora göre 2013’ün ikinci çeyreğinde dünyanın en büyük 20 fotovoltaik (PV) panel üreticisi sevkiyatta 5,8 GW kapasitesini aşarak bir rekor kırdı. Yingli Solar 0,8 GW ile PV üreticileri arasında ilk sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Dünyanın en büyük 20 fotovoltaik panel üreticisi 2013 ikinci çeyrek verilerine göre dünya çapında 5,8 GW’lik satış gerçekleştirerek rekor bir rakama ulaştı. Global güneş enerjisi sektörünün önde gelen bağımsız analiz ve raporlama kuruluşu NPD Solarbuzz, yayımladığı raporda PV üreticilerinin geçen yılın aynı döneminde 4,8 GW seviyesinde olan satış kapasitesini yüzde 21 artırdığına dikkat çekti.

Raporda rekora katkı sağlayan şirketlerin başında Yingli Solar gelirken sıralamada Trina Solar, Jinko Solar, Renesola ve Hanwha SolarOne gibi Çin merkezli PV üreticilerinin payının büyük olduğuna yer verildi.

Yingli Solar’dan dünya rekoru

 

Yingli Solar, tüm PV üreticileri arasında 0,8 GW ile tek başına tüm global satışın yüzde 8’ini gerçekleştirerek bir dünya rekoru kırdı. Yingli Solar’ın geçen dört çeyrek içinde pazar payındaki kazanımlara güçlü bir şekilde odaklandığını belirten NPD Solarbuzz Üst Düzey Analisti Ray Lian, “Yingli Solar, hızla yüzde 10’luk global pazar payına yaklaşıyor ve şu anda megavatlık satışlarıyla açık ara lideri konumunda. Önde gelen PV üreticileri takımdan ayrılmaya başlıyor, bu da sektörde beklenen konsolidasyonun sonunda yürürlüğe girdiğinin güçlü bir kanıtıdır.” dedi.

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, 2012 yılında 2,2 (GW) kapasitesinde güneş paneli satışı gerçekleştirerek dünya pazar lideri olmuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version