Haberler

Yeni Renault Kangoo Türkiye’de satışta

Published

on

Avrupa’nın bir numaralı Van üreticisi ve hafif ticari araç lideri Renault, Minivan segmentinin klasiklerinden, iddialı modeli Kangoo’yu yeniliyor. Yeni Kangoo’da, Renault’nun yeni tasarım kimliği ilk bakışta göze çarpıyor. İç mekanda ise yeniden tasarlanan ön panel kalite algısını daha da ileriye taşıyor. Pazarın yapı taşı niteliğindeki Kangoo, 2 ve 5 kişilik versiyonları ve farklı uzunluk seçenekleri ile ticari araç müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.   

 

İkinci nesil Kangoo, 2008 yılında lanse edilmesinden bu yana 400 binden fazla ticari araç müşterisinin tercihi oldu. Renault’nun, Avrupa pazarının zirvesinde yer alan Minivan’ı, Kangoo,  Multix ve Express versiyonlarının lansmanı ile bu yıl çok güçlü bir geri dönüş gerçekleştiriyor.

Yeni Kangoo’daki değişiklikler ilk bakışta göze çarpıyor; örneğin Renault’nun yeni tasarım kimliğinin izlerini taşıyan logo ile şekillenen yepyeni ön kısım. Bu yeni tasarım aracın güçlü, kendinden emin ve modern yönlerini ön plana çıkarıyor.

Markanın yepyeni tasarım anlayışı, daha kaliteli orta konsol ve direksiyon simidiyle daha da vurgulanıyor. Ön göğüs, özellikle ticari araç müşterilerinin büyük beğenisini kazanan çeşitli saklama gözü çözümleri sunmaya devam ediyor.

Yeni Extrem versiyonu ile Kangoo daha güçlü, daha farklı:

Yeni Kangoo’nun tasarım değişiklikleri, Multix gamında yer alan yeni “Extrem” versiyon seçeneği ile özellikle vurgulanıyor. Güç ve şıklığı birleştiren yeni Extrem versiyonu, krom koyu metal ön ızgara ve detayları, koyu alüminyum alaşımlı jantları, ekstra karartılmış arka camları ve özel “Extrem” logosu ile konfor kadar tasarımda da kalite ve orijinallikten ödün vermeyenlere hitap ediyor.

Segmentinde iddialı yakıt tüketimi

Yeni Kangoo serisi, daha önceki versiyonun güçlü yönlerini bünyesinde barındırdığı gibi özellikle yakıt açısından verimliliği ile de dikkat çekiyor. Yeni Kangoo’da son derece performanslı ve aynı zamanda ekonomik motorlar yer alıyor. dCi 90 NEDC karma yakıt tüketim değerleri 5,0  litre/100km. (130g CO2/km)

Sürücülerin yakıt tüketimlerini daha da düşürmelerini sağlamak için Kangoo’da kullanılan yeni nesil motorlar, standart ekipman olarak vites değiştirme göstergesi ile birlikte sunuluyor. Ayrıca motor torku, gaz pedalı gibi alışkanlıkların üzerinde etkili olan yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlayan ECO mod da bu ekipmanlar arasında sunuluyor.

Yeni Kangoo’nun doğasında olan sağlamlığı ifade eden görünüm

Yeni Kangoo’nun geliştirilmesi esnasında kalite etkisini artırmaya yönelik özen gösterildi. Aylarca süren kapsamlı bir kontrol süreci sayesinde aracın güçlü yönlerini ilk bakışta ortaya koyan alanlar belirlendi. Bu çalışmayla daha pürüzsüz birleşme noktaları, daha dengeli detaylar, daha hassas kaynak ve bağlantılar ve iyileştirilmiş akustik özellikler sağlandı.

Yenilikçi ekipmanlar: Renault R-Link, Yokuşta Kalkış Yardımı ve Grip Kontrol Sistemi ile donatılmış yeni nesil ESP

Entegre  ve  internet  bağlantılı  tablet  Renault  R-Link  (opsiyon) dokunmatik  ekranı,  sesli  kumandası  ve direksiyondan kumandası ile yenilikçi ve pratik fonksiyonlara kolayca erişilmesine imkan veriyor: Tomtom navigasyon, multimedya, telefon, araç verileri ve R-Link Store üzerinden indirilebilen uygulamalar. Yeni Kangoo’da ayrıca bütün müşteriler USB ve Bluetooth bağlantı imkanına sahip oluyor.

Kangoo’nun bir diğer yeniliği ise Yokuşta Kalkış Yardımı ve Grip Kontrol Sistemi ile donatılmış yeni nesil ESP.

 

 

 

 

 

Yeni Kangoo: Renault’nun Maubeuge tesisinde üretiliyor

Yeni Kangoo, Renault’nun Fransa’daki Maubeuge tesislerinde üretiliyor. Fabrika pek çok çeşit araç ve opsiyonu bünyesinde barındırmasıyla (63 çeşit Kangoo[1], 21 tip motor/güç ünitesi, Mercedes Citan, 200 renk) ve asla ödün vermeyen kalite kontrol süreçleriyle ünlü. Bu üretim tesisinde 1971’den beri 4,9 milyondan fazla araç üretildi; bunlar arasında neredeyse üç milyon Minivan türevi yer alıyor.

 

 



[1] Binek araçları, Van’lar, farklı uzunluklar, motorlar ve ekipman düzeyleri dahil.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version