Haberler

Yazici: “Engelleri kaldirmaya devam ediyoruz”

Published

on

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, engelli istihdamını artırmak ve engelli bireyleri meslek sahibi yapmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının hazırladıkları projelere destek vereceklerini söyledi.

 

Engelli bireylerin işgücü piyasasına kazandırılması kapsamında İŞKUR’un sivil toplum kuruluşlarıyla yakın işbirliği içerisinde olduğunu belirten Genel Müdür Yazıcı, “Engelli arkadaşlarımızın iş bulamamasında en önemli sebeplerden biri mesleksizliktir” dedi.

Yazıcı, İŞKUR’un 2004 yılından bu yana 120 milyon lira kaynak tahsis ederek 30 bin engelliye mesleki eğitim verdiğinin altını çizdi. Bu yöndeki çalışmaların artarak devam edeceğini, engelliler için ülke genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek vereceklerini ifade eden Yazıcı, “Her üç ayda bir sosyal taraflarında yer aldığı komisyona sunulan projelere kaynak tahsis edilerek hem engelli kardeşlerimizin mesleki eğitimlerine hem de rehabilitasyonlarına katkı sağlayacağız. Kaynak tahsis edeceğimiz projelere katılan engelliler mesleki eğitim alacaklar. Kurs süresince kendilerine günlük 20 TL zaruri gider ödemenin yanı sıra sigorta primlerini yatıracağız. Bu eğitimlerin sonunda başarılı olanlara sertifika vereceğiz” diye konuştu.

Korumalı İşyerlerine 2.5 Milyon TL Kaynak

Yazıcı, engellilere yönelik açılan korumalı işyerlerine de destek sözü verdi. Bu kapsamda başarılı görülen 5 projeyi destekleyeceklerinin müjdesini veren Yazıcı, şunları söyledi: “Projelerin finansmanı için yaklaşık 2.5 milyon TL kaynak tahsis edilecek. Bu işyerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin TL verirken, istihdam edilecek 150 engellinin bir yıl süre ile maaşları İŞKUR tarafından ödenecek.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version