Etkinlikler & Fuarlar

Worldfood İstanbul, Gıda Dünyasını Türkiye’de buluşturuyor

Published

on

Türkiye’nin lokomotif sektörü gıda, uluslararası boyutta 21. Kez Worldfood İstanbul Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile bir araya geliyor.

21. Uluslararası Worldfood İstanbul Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 05-08 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNREXPO’da Ipack 28. Uluslararası Ambalaj, Paketleme, Gıda İşleme Sistemleri Fuarı ve Ingredients Turkey Gıda Katkı Maddeleri Özel Bölümü ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

ITE Group Plc. Türkiye Ofisi EUF (E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri A.Ş. ) organizasyonuyla T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himayesinde, KOSGEB ve TGDF ( Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu)  ve TGDF çatısı altında yer alan 20’yi aşkın derneğin desteği ile gerçekleşen fuar, gıda sektörünün lider firmalarını bir araya getiriyor ve geniş katılımcı profili ile dikkat çekiyor.

Dünyanın farklı bölgelerinden ve Türkiye’nin hemen hemen her ilinden gelen katılımcılar yörelerine has bakliyat ve baharattan, bitkisel yağlara, zeytincilikten çay ve kahve ürünlerine, kuruyemişlerden konserve reçel bal pekmeze, süt ve süt ürünlerinden şekerleme ve çikolataya, dondurulmuş gıdadan et ürünlerine kadar geniş yelpazedeki ürünleriyle dünyaya açılıyor.

Sektörün gelişmesinde ve yeni pazarlara açılmasında 21 yıldır en önemli rolü üstlenen Worldfood İstanbul Gıda Fuarı, Ipack 2013 Ambalaj Fuarı ve Ingredients Turkey ile birlikte bu yıl da sektörün önde gelen 500’ün üzerinde firmasına ve yaklaşık 1000 markaya ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Dünyanın önde gelen uluslararası ticaret fuarları organizatörlerinden olan ITE Group, büyümekte ve gelişmekte olan pazarlarda gıda fuarları üzerine uzmanlaşmıştır. Azerbaycan, Rusya, Sibirya, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerde Worldfood markasıyla gıda fuarlarını başarıyla organize eden ITE Group, Worldfood markasını ve gücünü İstanbul fuarına taşıyor.

TGDF Başkanı Şemsi Kopuz: Federasyon olarak destek verdigimiz Worldfood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, arz ile talebin bulustugu en önemli fuardır. Worldfood İstanbul Gıda Fuarı markalarımızın tanınmasında ve sektörümüzün yerel, bölgesel ve küresel pazarlara ulasmasında etkin bir platform olma niteligini, her geçen yıl arttırarak devam ettiriyor” dedi.

Özelikle tarım, kimya, plastik, gıda, gıda işleme ve yiyecek-içecek endüstrisinin yoğun olarak ziyaret ettiği Worldfood, Ipack ve Ingredients ile birlikte yaklaşık 40 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek.

21. Uluslararası Worldfood İstanbul Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 05–08 Eylül 2013 tarihleri arasında 4 gün süresince 18 yaşından büyük, gıda konusunda ihtisas sahibi profesyonel ziyaretçilere açık kalacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version