Haberler

Vodafone Türkiye’den atama

Published

on

Vodafone Türkiye şirketlerinden olan ve Vodafone Grubu’nun küresel Ar-Ge merkezlerinden Oksijen Ar-Ge’nin Genel Müdürlüğü görevine  Dr. Murat Ekşioğlu atandı.

 Dr. Murat Ekşioğlu, Oksijen Ar-Ge (Vodafone Teknoloji Hizmetleri AŞ) Genel Müdürü olarak 17 Haziran 2013 tarihi itibariyle başlayacağı yeni görevinde, Vodafone Türkiye iş birimleriyle birebir çalışarak uçtan uca inovasyon çalışmalarından, müşteri servislerinin ve bunu destekleyen platformların geliştirilmesinden sorumlu olacak. Aynı zamanda, Oksijen’in Vodafone Grubu’nun küresel inovasyon merkezi olarak çalışmalarına liderlik edecek.

Ekşioğlu, Vodafone Teknoloji organizasyonunda 13 yıldan beri Oksijen Ar-Ge Genel Müdür Vekilliği de dahil olmak üzere farklı liderlik görevlerinde başarıyla rol aldı. En son Vodafone Türkiye IT Direktörlüğü’nden sorumluydu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan Dr. Murat Ekşioglu, 1993 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisansı’nı, 2000 yılında ise Kanada Sherbrooke Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği alanında doktorasını tamamladı. Türkiye’deki kariyerine Alcatel-Lucent’de 1999 yılında başlayan Ekşioğlu, 2000 yılında kurucu ekibin bir üyesi olarak Oksijen’e katıldı. Burada Kurumsal ISP ve Network konularında çalışmasının ardından, 2004 ve 2009 yılları arasında Oksijen Ar-Ge Direktörü olarak görev aldı. 2009 ve 2011 yılları arasında  Vodafone Türkiye Network Planlama Direktörü olarak görev yapan Ekşioğlu, 2011 yılında IT  Direktörlüğü görevine atandı. Ekşioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version