Haberler

Vodafone, Almanya’ya yönetici ihraç ediyor

Published

on

 

Vodafone Türkiye’nin diğer ülkelere örnek gösterilen ve “Türk reçetesi” olarak adlandırılan pazarlama başarıları şimdi de Almanya’ya örnek olacak. Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, Vodafone Almanya’ya Bireysel Pazarlama Direktörü olarak atandı. 

 2009 yılında başlattığı stratejik dönüşüm programıyla gelir pazar payını dört yılda yüzde 18,6’dan yüzde 30,6’ya çıkaran ve bu performansı “Türk reçetesi” olarak diğer ülkelere örnek gösterilen Vodafone Türkiye’den bir yönetici daha uluslararası göreve getirildi. Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, Vodafone Grubu içinde ciro büyüklüğü bakımından en büyük faaliyet ülkesi olan Vodafone Almanya’ya Bireysel Pazarlama Direktörü olarak atandı.

Eylül 2010’dan bu yana Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Lütfullah Kitapçı, Vodafone Türkiye bünyesine Ocak 2009’da Pazarlama Kıdemli Müdürü olarak katıldı. Kitapçı, faturasız müşteri segmentindeki revizyon, faturalı segmentteki rekor büyüme, tüm dünyaya örnek gösterilen sosyal iş modeli Vodafone Çiftçi Kulübü ve Vodafone İstanbul Maratonu, Vodafone Arena sponsorlukları gibi önemli projelerde kilit roller üstlendi.

Lütfullah Kitapçı Vodafone Türkiye’den önce 2005-2009 yılları arasında Vodafone Çek Cumhuriyeti’nde strateji, planlama ve pazarlama alanlarında farklı rollerde görev aldı. 2001-2004 yıllarında strateji danışmanı olarak görev yapan Kitapçı, lisans eğitimini Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version