Etkinlikler & Fuarlar

VİKO ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle deneyim ile yaratıcılık buluştu

Published

on

VİKO’nun endüstriyel tasarım danışmanı Mirzat Koç ile tasarım ekibinin katkılarıyla, Kadir Has Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden bir grup öğrenciye workshop düzenledi.

Elektrik anahtar ve priz sektörünün lideri VİKO Elektrik ve Elektronik A.Ş. ile Kadir Has Üniversitesi arasında üniversite-sanayi işbirliğine örnek teşkil edecek bir çalışmaya imza atılıyor. 2011-2012 Güz döneminde yürütülen ‘Endüstri Destekli Proje’ kapsamında VİKO’nun endüstriyel tasarım danışmanı Mirzat Koç ve VİKO tasarım ekibinin katkılarıyla,  14-17  Kasım 2011 tarihleri arasında bir  workshop düzenlendi.

Katılımcılardan, kısa ve yoğun yaratıcı bu süreç boyunca yeni, alternatif, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve evde veya ofiste kullanılacak cep telefonu, fotoğraf makinesi vb. bireysel elektronik cihazların şarjı için enerji terminalleri; masaüstü veya anahtar ve prizlere ek melez ürünlere yönelik konseptler geliştirmeleri istendi. Üç gün süren atölye çalışmasının sonuçları, katılımcı öğrencilerin ve öğretim üyelerinin birlikte tasarladığı bir sergi eşliğinde, Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fuayesinde gerçekleşen kokteyl ile paylaşıldı.

VİKO tasarıma inanan bir firma

Kadir Has Üniversitesi ile yapılan işbirliğini değerlendiren VİKO Pazarlama Direktörü Zeynep Akkaya, VİKO’nun anahtar priz ve sayaç sektöründe lider olduğunu vurguladı. Akkaya, “VİKO tasarıma inanan bir firma. Liderliğimizi fark yaratan tasarımlarla sürdürebileceğimizi biliyoruz. Bu nedenle de tasarım konusuna olan desteğimizi artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version