Etkinlikler & Fuarlar

VII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi’nin basın toplantısı gerçekleştirildi

Published

on

 22-25 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek olan VII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi’nin basın toplantısı Tmmob Makina Mühendisleri  Odası İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirildi. 

Hidrolik Pnömatik sektörünün gelenekselleşen organizasyonlarından Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongreleri, çağdaş bilgi ve teknolojilerin etkin bir şekilde tartışıldığı ve paylaşıldığı bir platform olma niteliği taşıyor. Kongre Yürütme Kurulu, şimdiye kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek, yapılacak çalışmaları aktarmak için 25 Ocak 2014 tarihinde  Tmmob Makina Mühendisleri  Odası İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda  Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Işıl tarafından kongre ile ilgili bu zamana kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Işıl şunları söyledi:

“Sektörümüzde kongre fikri , hem hidrolik –  pnömatik sektör mensuplarının hem de M.M.O. Makina Mühendisleri Odası’nın , bu alandaki mesleki sorunların  çözümü ,yenilikleri ve bilimsel çalışmaları tanıtmak , sektörü ve kullanıcıları bilinçlendirmek ve de aydınlatmak  amacıyla daha geniş platformlar oluşturma arzusuyla ilk defa 1997 yılında ortaya çıktı.

 

Birincisi 1999 yılında düzenlenen ‘’ Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ‘’ ile sektör bir milat yaşayarak özellikle kendi iç iletişimini kurmuş ve yine ilk kez Hidrolik ve Pnömatik kullanıcılarına bilimsel boyutlarıyla kendisini tanıtma fırsatını elde etmiştir. 3 – 5 Aralık 1999 tarihleri arasında o zamanki İzmir-Efes Oteli Convention Center’da düzenlenen I.Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi’ ni diğerleri de takip ederek ,yine hepsi İzmir’de toplam 6 kongre başarıyla gerçekleştirilmiştir.

 

Bu kongrelere 4197’si kayıtlı delege olmak üzere toplam 7.838 kişi katıldı. Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongreleri’nde bugüne kadar toplam 213 bildiri sunulurken 8 panel, 51 atölye çalışması, 3 yuvarlak masa toplantısı, 9 kurs, 3 sabah toplantısı gerçekleştirildi.”

Işıl konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugüne geldiğimizde Hidrolik ve Pnömatik Kongre’leri sektörümüze ve ülkemize toplamda  213 adet bildiri içeren 6 adet bildiriler kitabı, sektörel sorunlara ilişkin 6 adet paneller kitabı,sergi katılımlarının yer aldığı 6 adet Katalog kazandırmış bulunmaktadır. Kongrelerin hazırlık süreçlerinde eksikliği daha da hissedilen teknik yayınlar ve kitaplar da yine bu süreçte hazırlanarak ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulmuştur.

Son yıllarda sektör mensuplarımız ve kullanıcılar,  daha geniş bir katılım için Kongrenin İstanbul’da düzenlenmesini talep ettiklerinden bu defa ‘’ VII. Uluslararası Katılımlı HPKON Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ‘’ nin 22-25 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılmasına karar verildi.Kongrenin yeri olarak, İstanbul’un her yerinden rahat ulaşılabilecek bir noktada olması nedeniyle  Taksim Meydanı’na neredeyse bitişik diyebileceğimiz Harbiye’deki “ Askeri Müze ve Kültür Sitesi ” seçildi.Bünyesinde bilimsel toplantıların yapılacağı nitelikte çok sayıda toplantı salonlarına ve Kongre içeriğine uygun sergi alanlarına da sahip olması Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nin bu seçiminde önemli rol oynadı.

 

Yürütme Kurulu olarak ,yaklaşık 1,5 yıldır hazırlık içindeyiz. Önce, MMO bünyesinde  Kongre Düzenleme Kurulu, sonrasında da Yürütme Kurulu oluştu, 2013 Nisan ayında ise Danışmanlar Kurulu’nu oluşturduk .Bugüne kadar 1 adedi İzmir’de toplam 10 adet Yürütme Kurulu toplantısını MMO İstanbul Şubesi’nde düzenledik. Kongre’nin ilk defa İstanbul’da düzenleniyor olması en büyük farkımız ve ilkimizdir.Kısaca bu defa, ‘’ VII. Kongre 7 tepeli şehirde ‘’ yapılıyor olacak. Kongrenin yine ilk kez ‘’ Uluslararası Katılımlı ‘’ olması ve yine ilk kez kısaltılmış olarak HPKON ( Okunuşu Hipkon ) ifadesinin kullanılması da diğer önemli yeniliklerimizdendir.

 

VII. Kongre’de sergi tarafında en  önemli bir yenilik ise, Askeri Müze ve Kültür Sitesi’ndeki sergi alanlarının bu defa kısıtlı olacağıdır.  En büyük sergi alanımız 24 m2’yi geçmeyecektir. Bu şekilde, sektörümüzün  irili ufaklı her kurum ve kuruluşuna sergiye katılım şansını ve hakkını tanımış oluyoruz.

 

Sunulacak bildirilerde, genişleyen bildiri ana başlıkları bir diğer yeniliğimiz olacak. Yeni Kongre için hem hidrolik hem de pnömatikte genişletilmiş konuları seçtik.

 

Kısaca Kongre içeriği, hem sektörel uygulamaya yönelik ve hem de akademik düzeyde donatılmış bildiriler, sektör sorunlarına yönelik panel ve oturumlar ile daha çok katılımcıların biraraya gelebileceği ve ürünlerini teşhir edebilecekleri bir sergi alanından oluşacaktır.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version