ENERJI

Vaillant’tan tasarruflu ısınmanın ipuçları

Published

on

İSTANBUL (AA) – Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, verimli bir kombi, panel radyatör, otomatik kontrol cihazı, termostatik vana kullanarak yüzde 30 ve iyi bir izolasyon ile birlikte toplamda yüzde 50 seviyelerinde tasarruf sağlamanın mümkün olabileceğini bildirdi.

Taşkın, yaptığı açıklamada, kombi satın alırken yüksek verimli modellerin seçilmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Kombinin verimi direkt olarak kombinin yakıt tüketimini etkiler. Özellikle tasarruf açısından yoğuşmalı kombi kullanılmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca oda termostatı ve termostatik vana gibi aksesuarların kullanılması da tasarrufu arttırır” bilgisini verdi.

Tasarrufun, cihazın verimine, kullanım şekline, ısıtılan alanın konumuna ve izolasyon durumuna göre farklılık göstereceğini bildiren Taşkın, “Ancak verimli bir kombi, panel radyatör, otomatik kontrol cihazı, termostatik vana kullanarak yüzde 30 ve iyi bir izolasyon ile birlikte toplamda yüzde 50 seviyelerinde tasarruf sağlamak mümkün olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Kullanıcıların, satın almada olduğu gibi cihazın kullanımında da belli noktalara dikkat ederek tasarruf sağlayabileceklerini belirten Taşkın, tasarruf için şu tavsiyelerde bulundu:

“Radyatörlerin üstü veya önleri asla kapatılmamalı, radyatörlerin önüne yerleştirilen mobilyalar ısının dağılmasını engeller. Radyatörlerin arkasına alüminyum folyo kaplı levhalar konulması verimi artırabilir, perdelerin de radyatörlerin üstünü kapatmamasına dikkat edilmeli. Mutlaka, yılda bir kez, cihazın ve tesisatın bakımı yetkili firmalar tarafından yaptırılmalı.”

Levent Taşkın, ayrıca yoğuşmalı kombilerin, konvansiyonel kombilere oranla hem daha tasarruflu hem de daha doğa dostu olduğunu da belirterek, “Vaillant’ın da tüketicilerle buluşturduğu yeni jenerasyon yoğuşmalı kombi cihazları, ileri teknolojili tasarımıyla yüzde 109 yüksek verim elde ederek yüksek verimli ve tasarruflu ısınmaya imkan tanıyor” dedi.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version