Haberler

Ulusoy ve Varan’dan 30 milyon Euroluk dev yatırım

Published

on

Karayolu yolcu taşımacılığında liderlik hedefi ile çalışmalarını sürdüren Ulusoy Global Yatırımlar Holding, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2013’ü büyüme yılı ilan eden holding, Ulusoy ve Varan için yıl sonuna kadar 30 milyon Euroluk yatırım kararı aldı. Otobüs dünyasının prestijli markası İspanyol Irizar’ın en yeni teknolojiyle donatılan 50 otobüsünü filosuna katan Ulusoy ve Varan, 15 metrelik devasa araçlarında, Türkiye’de ilk defa tek seferde 58 yolcu taşıyacak. Sektörün iki dev ismi, bu yıl 6 milyonluk yolcu taşıma hedefini aşmayı hedefliyor.

 

Taşıma, otomotiv, turizm, denizcilik ve enerji sektöründe hizmet veren Ulusoy Global Yatırımlar Holding, sektördeki atılımlarını yeni yatırımlarla sürdürmeye devam ediyor. Karayolu yolcu taşımacılığında Ulusoy ve Varan markaları ile sektöre birçok yenilikçi projeyi hayata geçiren holding, sektördeki liderlik hedefi için yatırımlarını artırma kararı aldı. 2013 sonuna kadar Ulusoy ve Varan için 30 milyon Euroluk yatırım kararı alan holding, filosuna 50 yeni otobüs katacak.

 

15 METRELİK DEVASA OTOBÜS 58 YOLCU TAŞIYOR

Filoya katılan otobüslerin en yenilikçi teknolojilere sahip olduğunu belirten Ulusoy ve Varan Otobüs Grubu Genel Müdürü İmran Okumuş, “Türkiye’de ilk kez 15 metrelik otobüslerle filomuzla daha fazla yolcuyu tek seferde taşıyabileceğiz. 58 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan modelimizde yolcular 2+2, diğer modelde ise 2+1 seyahatlerini gerçekleştirebilecekler. Avrupa’da yaygın olarak kullanılmaya başlayan filomuzdaki yeni otobüsler konfor açısından da oldukça rahat. Akaryakıt tüketimi konusunda da hayli tasarruf edip, daha çevreci bir marka olmamızı sağlayacak olan otobüsler, motorlarına müdahale edilmeden 2 milyon kilometre yol gidebiliyor” açıklamasını yaptı.

 

SEYAHATLERE ALKOLMETRELİ GÜVENLİK

Karayolu yolcu taşımacılığında önceki yıllara nazaran daha büyük bir yatırım planı ile hareket ettiklerini söyleyen İmran Okumuş filoya katılan Irizar otobüsleri, diğerlerinden ayıran en büyük özelliklerinden birinin alkolmetreye sahip olduklarını belirterek, “Sektörde ikram ve güvenlik standartlarını yükseltmek için gerçekleştirdiğimiz girişimlere, filomuzun yeni üyeleriyle farklı bir açılım daha getirdik. Ulusoy ve Varan olarak güvenlik bizim için her zaman birincil öncelik. Şoförler direksiyon başına geçtiği andan itibaren, alkolmetre cihazını üflemediğinde, yeni otobüsler çalışmıyor. Öte yandan diğer araçlarımızda olduğu gibi, 7 gün 24 saat seyir halindeyken bile hareket merkezimizden 7-24 hız kontrolünden mekanik fonksiyonlarına kadar takip edilecek ve her sefer öncesinde tam bir teknik kontrolden sonra harekete geçecek. Güvenliğin yanı sıra yeni araçlarımız, arka koltuklara konumlanan 13 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranları sayesinde seyahatleri daha eğlenceli kılacak. Ulusoy ve Varan olarak amacımız, yeni uygulamalarımızla kusursuz hizmeti sunup, maksimum yolcu memnuniyeti sağlamak” dedi.

 

“FARKLI BİR KONSEPTE HAZIRLANIYORUZ”

Yeni yatırım kararı hakkında da bilgi veren İmran Okumuş, karayolu yolcu taşımacılığı pazarının 2 premium markası Ulusoy ve Varan’ın sektördeki liderlik hedeflerine ulaşmaları için bu yatırımın hayli önemli olduğuna değinerek, 2012’de başlatılan dönüşüm çalışmaları sonucunda yüzde 300’lük bir büyüme yakaladıklarını söyledi. Okumuş, “Bu yıl büyümemizi yeni yatırımlarla sürdürme kararı aldık. Bu önemli dönüşüme de ilk filomuzu yenileyerek başladık. Filo yaş ortalamamızı 2 yıla kadar gençleştirdik. Otobüs tercihimizi pazarın prestijli markası İspanyol Irizar’dan yana kullandık. Şu anda kullanılan otobüslere nazaran hem kapasite hem de donanım olarak çok daha güçlü 2 farklı modelin, 10 tanesi Türkiye’ye ulaştı. Yıl sonuna kadar bu rakamı 50’ye ulaştıracağız. Ulusoy ve Varan olarak, hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz yenilikçi hizmetlerimizle, daha konforlu, farklı bir konseptte hizmet vereceğiz” dedi.

 

“YOLCU TAŞIMA REKORUMUZU EGALE EDECEĞİZ”

Sektördeki gelişmeler hakkında da bilgi veren İmran Okumuş, son dönemdeki doluluk oranının yüzde 30-35’i geçmezken, Ulusoy ve Varan’ın yol ortalamasında % 80’in üzerinde olduğunu vurgulayarak; “Ankara, Ege ve Karadeniz’de yüzde 95’lere ulaşan doluluk oranlarla hizmet veriyoruz. Yeni otobüslerimizle de kapasite sorununu tamamen çözüyoruz. Trakya, Batı Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinde yeniden yapılanmalara giderken, Akdeniz’de ciddi bir büyüme yakaladık ve 13 yeni terminal daha açtık. Her ne kadar Ramazan ayı döneminde yolcu talebinin düşeceğine dair görüş ve endişeler olsa da, Ramazan bereketinin farklı olduğunu düşünüyoruz. Ulusoy ve Varan olarak 2013 yılı sonunda geçtiğimiz yılki 6 milyonluk rekorumuzu egale edip, 7 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 

 

Ulusoy ve Varan Hakkında:

Geçtiğimiz yıl Ulusoy Global Yatırımlar Holding’in VARAN’ı bünyesine katmasıyla, Ulusoy Global Yatırımlar Holding’in çatısı altında bir araya gelen ve halihazırda yollarına ayrı ayrı güçlenerek devam eden, Türkiye’nin yolcu taşımacılığı alanındaki köklü isimleri ULUSOY ve VARAN’ın Türkiye genelinde 550 bilet satış ofisi bulunuyor. 1.200’ü aşkın personeli ile hizmet veren, karayolu yolcu taşımacılığı pazarının yüzde 10’una sahip olan Ulusoy ve Varan’ın toplam 450 otobüs, 150 servis aracı bulunuyor. Özel kalkış terminalleri, ücretsiz otopark hizmetleri, bazı seferlerinde sıcak yemek ya da açık büfe kahvaltı servisleri, kişiye özel TV, internet bağlantısı, uydu ve cep telefonu kullanımının serbest olduğu, yılda 6 milyonun üzerinde yolcu taşıyan Ulusoy ve Varan’ın Marmara, Ege, Akdeniz, Orta Anadolu, Karadeniz ve bölgelerinde 60’ın üzerinde güzergahı bulunuyor. Ulusoy ve Varan’ın Avusturya, Macaristan, Almanya, Bakü, Tiflis, Yunanistan ve Batum’a düzenli sefer düzenliyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version