Haberler

Türkiye’de geliştirilen ilk uygulama “cubic.fm” Deezer App Studıo’da

Published

on

Deezer’ın Türkiye’de geliştirilen ilk uygulaması olan “cubic.fm”; Deezer App Store üzerinden 180’den fazla ülkede 12 milyon aktif müziksevere ulaşıyor.

cubic fm-4

  Açık Deezer platformu ile teknolojiden anlayan, yetenekli, ileri görüşlü yazılımcılara ve hizmet sağlayıcılara 30 milyon şarkılık kataloğunu kullanarak, uygulama geliştirme şansı sunan Deezer’ın App Studio’suna Türkiye’den geliştirilen ilk uygulama “cubic.fm” oldu.

Uygulama kullanıcının lokasyon, saat ve hava durumu bilgilerine göre uygun aktiviteleri listeleyip bunlarla uyumlu, farklı türlerde radyo kanalları öneriyor. Kullanıcılarına en uygun arka plan müziğini sunmanın yanı sıra, sosyal bir platform olmayı amaçlayan cubic.fm içerisinde bütün kullanıcılar sisteme şarkı ekleyebiliyor. Eklenen bütün şarkılar algoritmik olarak kategorize edilip uygun radyo istasyonlarında, paylaşan kişinin adı ile beraber çalınıyor. Uygulama, bir başka sosyal unsur olarak da, Instagram üzerinde belirli etiketlerle paylaşılan fotoğrafları, seçilen aktivite ekranına taşıyarak tüm dinleyicilerle buluşturuyor. Bu yönüyle müzik dinleme deneyimini görselleştiriyor.

Dinlenme, çalışma, ev işi, güneşlenme, yürüyüş, konsantrasyon gibi 40 farklı aktivite ve bu aktivitelere uygun müzik türleri öneren cubic.fm, müzik ve teknoloji aşığı 4 Türk girişimci; Özgür Akçalı, Onur Yavuz, Barış Can Aktepe ve Erdem Gelal tarafından hayata geçirildi.

Deezer kullanıcıları cubic.fm uygulamasına http://www.deezer.com/app/cubicfm adresinden ulaşabilirler.

Deezer’da Müzik Keyfinize Keyif Katacak Uygulamalar Deezer App Studio’da

Premium+ kullanıcılarına her tür cihaz üzerinden internet bağlantısına bağlı kalmadan her an kesintisiz müzik keyfi ve keşfi sunan Deezer; App Studio’daki birbirinden renkli uygulamalarla müzik keyfine keyif katıyor.

 

Deezer Sessions

Müzik severlere beğendikleri sanatçıların Deezer ofislerinde gerçekleştirdikleri canlı performansları izleme şansı sunan Deezer Sessions uygulaması için ilk etapta Birdy, Franz Ferdinand, Kodaline, Asaf Avidan, Stromae ve Roseaux kamera karşısına geçti.

 

 

 

 

 

 

 

EQUALA

Deezer’ın ilk “sosyal radyo uygulaması” olan EQUALA, kullanıcıların arkadaşlarının dinledikleri müzikleri tarayarak, bu şarkılardan kişisel radyolar oluşturuyor. ABD’de büyük başarı kazanan bu uygulama, Deezer ile ilk kez dünyaya açıldı.

 

Soundwave

Deezer kullanıcılarına, harita üzerinden bulunduğu konum ve civarındaki kullanıcıların neler dinlediğini takip etme imkanı tanıyan uygulama, müzik keşfini yeni bir boyuta taşıyor.

 

Stream That Song

Kullanıcılar beğendikleri şarkıyı kimin söylediğini ve ne olduğunu bu uygulamayla öğrenip anında Deezer’da dinlemeye başlayabiliyorlar.

 

Shuffler.fm

Shuffler.fm uygulaması, önde gelen müzik blogları ve sitelerinde paylaşılan şarkılar üzerinden  farklı türlere göre müzik keşif imkanı sunuyor.

 

Stateeztics

Staateeztics kullanıcıların, Deezer üzerinde haftalık, aylık olarak ne sıklıkta müzik dinlediği, toplam dinlediği şarkı sayısı gibi istatistikleri eğlenceli bir dille öğrenmelerini ve arkadaşlarıyla karşılaştırmalarını sağlıyor.

 

Lalilala

Eğlenceli şarkı tahmin yarışması Lalilala ile kullanıcılar, Deezer havuzunda yer alan şarkılar arasından istedikleri şarkıyı seçip söylüyor, tahmin etmesi için arkadaşlarına gönderiyor ve tahmin edilen şarkılar için puan kazanıyor.

DeezUp

DeezUp uygulaması ile kullanıcılar, Deezer havuzunda yer alan şarkılardan çalma listesi oluşturabiliyor, bu çalma listelerini arkadaşları ile paylaşabiliyor, onlardan yorum alabiliyor veya onları da davet ederek ortak çalma listeleri oluşturabiliyor.

Seevl

Wikipedia, Freebase, MusicBrainz gibi açık kaynaklı referans sitelerinden aldığı bilgilerle güncellenen Seevl uygulaması ile kullanıcılar, sevdikleri sanatçıların biyografi, diskografi ve benzer sanatçılar gibi bilgilerine erişebildiği gibi yeni önerilerle farklı müzikleri keşfedebiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wallzr

Kullanıcılar bu uygulama ile Deezer’daki çalma listelerini baz alarak bilgisayarları için muhteşem duvar kağıtlarına sahip olabiliyorlar.

Deezer kullanıcıları tüm uygulamalara http://www.deezer.com/appstudio adresinden ulaşabilirler.

-*-

Resmi İnternet Sitesi :www.deezer.com

Deezer Facebook Sayfası : https://www.facebook.com/deezer

Deezer Twitter : https://twitter.com/Deezer

Deezer Türkiye Twitter : https://twitter.com/DeezerTurkiye

 

adreslerinden takip edebilirsiniz.

 

 

 

Deezer Hakkında

Deezer 180’den fazla ülkede, aylık 12 milyon aktif kullanıcıya, zengin bir içeriğe sahip, gerçek anlamda global bir müzik deneyimi sunuyor. 5 milyon ücretli kullanıcısı ve oluşturulan 100 milyonun üzerinde çalma listesi ile Deezer, müzik dinleyicilerinin önündeki kısıtlayıcı engelleri kaldırarak, 30 milyon şarkıya akıllı telefonlar, bilgisayarlar, tabletler ve akıllı televizyonların yanı sıra ev ve otomobil müzik sistemleri olmak üzere tüm cihazlardan her an, her yerde erişim sağlıyor. Deezer, müzik keşfi felsefesi ile tüm dünyada müzik severlere keyifli bir müzik yolculuğu sağlarken, Deezer editörlerinin önerileri kullanıcılara yeni müzikleri keşfetme, dinleme ve paylaşma deneyimi sunuyor. Facebook gibi uluslararası işbirlikleri ve Orange, Everything Everywhere, Telenor gibi pek çok stratejik operatör ortaklıkları ile Deezer, müzik deneyimini dünya çapında yeni kullanıcılarla buluşturmayı amaçlıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version