Etkinlikler & Fuarlar

Türk yatırımcılara Hannover Messe’den “50 bin Euro destek”

Published

on

Dünya sanayi devrimleri ile ilgili çalışmaları yapan en önemli fuar olan Hannover Messe’nin yetkilileri, 7-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük endüstri fuarı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Türk medyası ile bir araya geldi.  Moderatörlüğünü Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel’in yaptığı toplantıda Hannover Messe Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering küresel oyuncuları tek çatıda toplayacak fuardaki en yeni gelişmeler ile ilgili bilgi verdi. Arzu eden firmalara 50.000 Euro’ya kadar destek vereceklerini müjdeleyen Siemering; Çin ve Rusya’dan sonra bu yıl Hollanda’nın partner ülke olacağını açıkladı…

 

Açılışa henüz 3 ay olmasına rağmen toplam 6.200 m2 alanda 110 Türk firmasının şimdiden katılımını onayladığı fuarda; Yan Sanayii Milli Katılım organizasyonunu İstanbul Ticaret Odası, Enerji ve Döküm Milli Katılımı’nı   da Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. üstleniyor.

Geleceği belirleyecek teknolojiler ile daha modern ve akıllı enerji ağlarına yönelik çözümlerin ortak platformu Hannover Messe’nin bu yılki ana teması “Entegre Endüstri- GELECEK ADIMLAR” olarak belirlendi. Sanayinin akıllı fabrika vizyonunu gerçekleştirebilmesi için atılması gereken adımlar Hannover Messe’nin odak noktasını oluşturuyor. 90 ülkeden 200 bin ziyaretçiyi tek çatıda toplayacak fuarda; imalat, enerji ve hizmet sektörü liderleri bir araya gelecek…

Küresel icraat ve küresel sanayi için uyumlu bir ülke olan Hollanda ile partner ülke olduklarına değinen Hannover Messe Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering ; “Rekabetçi olabilmek için her türlü ürünü ele alabilmek gerek. Yan sanayinin üreteceği ürünler herkes için önemlidir. Fuarda bir çok format olacak. Bilim ve teknolojinin bir arada olduğu bir fuar olacak. Geleceğe yönelik her türlü ürün bulunabilecek. Bir taraftan şirketler sergilerini açacak, diğer taraftan da firmalara yeni iş imkanları sağlayacak ve  yeni ortaklıklara imza atacak. Uluslararası bir fuardan söz ediyoruz. Her sene 200.000 ziyaretçi katılıyor. 50 bini yabancı ziyaretçi. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den 2.000 ziyaretçi geldi. Yüzde 50’nin üzerinde uluslararası katılımcı vardı. Bu fuarla birlikte dünya üzerindeki ulaşılabilirliğimizi sağlayabildiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Sadece üretim değil kullanılan enerji sistemleri de akıllı olmalı

Hannover Messe’nin sürdürülebilir ekonomi ve üretim zincirlerine değer katan bir fuar olduğunu özellikle vurgulayan Siemering;  Entegre sanayide makineler, tesisatlar, kalıplar birbiriyle eş zamanlı olarak planlamalıdır. Tüm bakım ve onarımlar da bileşenler içinde önemli bir yere sahip olmalı. Artık günümüzde kaliteli ve daha yüksek kaliteli üretimler yapılmaktadır. Tüm malzemeler birbirine uyum içinde geliştirilmeli. Maksimum esneklik için küresel satış işlemleri önemlidir. Sadece üretim akıllı değil, kullanılan enerji sistemlerinin de akıllı olması gerekiyor. Almanya, atom enerjisinden uzaklaştı ve alternatif enerjiye geçti. Bu anlamda da fuarda enerji alanında yapılan yeniliklerle ilgili gelişmeler sergilenecek. Gelecekte tüm dünyada alternatif enerjiye geçiş olacak. Rüzgar enerjisi en çok kullanacak enerji kaynağı olacak. Yeşil teknoloji sanayi için önemli bir adımdır. Fuar kapsamında 1000 konferans ve forum, politikadan da 100 delegasyon yapılacak. de bu fuarda yerini alacak. Şehir ve şehirlerin alt yapıları çok önemli. Yeşil ve akıllı şehir konferansları ile Büyük şehir çözümleri konuları ele alınacak” açıklamasında bulundu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version