Haberler

Türk şirketinin büyük başarısı

Published

on

Orta Doğu’daki işbirliklerini genişletmeyi sürdüren streaming ve bulut bilişim hizmetleri şirketi Medianova, gerçekleştirdiği teknoloji ihracatı ile Türkiye’yi network bazında bölgenin kalbi olarak konumlandırıyor. Son olarak bölgenin önde gelen mobil online müzik platformlarından Anghami ile iş ortaklığı yapan Medianova’nın içerik dağıtım network’ü sayesinde, milyonlarca şarkı internetten kesintisiz ve kaliteli bir şekilde dinlenebiliyor.

 

Küresel çapta streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, Orta Doğu’daki işbirliklerini genişletmeyi sürdürerek, gerçekleştirdiği teknoloji ihracatı ile Türkiye’yi network bazında bölgenin kalbi olarak konumlandırdı. Son olarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın önde gelen mobil online müzik platformu Anghami ile işbirliğine giden Medianova, sağladığı içerik dağıtım ağı sayesinde milyonlarca şarkının kesintisiz ve kaliteli bir şekilde dinlenebilmesini sağlıyor.

Beyrut ve Dubai ofisleri ile hizmet veren Anghami’nin başta Arapça olmak üzere farklı dillerdeki milyonlarca şarkıyı tek bir mobil uygulama ile kullanıcıların akıllı telefonlarına taşıdığını belirten Medianova CEO’su Serkan Sevim şu bilgileri verdi:

“Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın önde gelen yasal müzik platformları arasında bulunan Anghami’nin streaming, encoding, transcoding ve diğer bulut tabanlı servislerde iş ortağı olarak bir Türk şirketi olan Medianova’yı tercih etmesinden mutluluk duyuyoruz. Anghami’ye sağladığımız altyapı, milyonlarca şarkının geniş bir coğrafyadaki tüm kullanıcılar tarafından sorunsuz bir şekilde dinlenebilmesini sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin Türkiye’nin Orta Doğu’nun network’ü olma yolundaki ilerlemesinde önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

Arap dünyası online diziyi sevdi

Arap ülkelerindeki online dizi izleme alışkanlarına ilişkin de bilgiler veren Sevim, “Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün ve Yemen’de oluşan Arap ülkeleri, 250 milyonu aşkın nüfusu ile dikkat çekici bir pazar olarak öne çıkıyor. Online müzik ve video platformlarındaki kullanım oranlarına baktığımızda son 6 yıl içinde yüzde 38’lik bir artış olduğunu görüyoruz. Arap ülkelerinin internet üzerinden izledikleri TV programlarında yüzde 31’le haber programları ilk sırada bulunuyor. Aralarında dizilerin de bulunduğu eğlence programlarının izlenme oranı ise yüzde 28. Bunu yüzde 15’le filmler takip ediyor. Bu ülkelerde yaşayanların yüzde 73’i Arapça yayınları tercih ederken, yüzde 26’lık kesim programları İngilizce olarak izliyor” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version