Haberler

Türk Kozmetik Sektörü ABD’nin en büyük fuarındaydı

Published

on

 

Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu’nun en büyük kozmetik fuarlarında yerini alan Türk kozmetik markaları, ihracat başarılarına Kuzey Amerika’yı da eklemek için harekete geçti. İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği) 14 – 16 Temmuz 2013 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerinin Las Vegas  kentinde düzenlenen “Cosmoprof  North America Fuarı”nın  milli katılım organizasyonunu bu yıl ilk kez gerçekleştirdi.

 

Kozmetik-kişisel bakım, ambalaj-private label, sağlık-spa, saç-tırnak olmak üzere 4 ana bölümden oluşan fuarda Türkiye’yi İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) milli katılım organizasyonuyla 10 kozmetik firması temsil etti. ABD’nin en büyük kozmetik etkinliklerinden biri olan fuarda kozmetik dünyasının devleri boy gösterdi, en son ürün ve yenilikler sergilendi.

 

İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kozmetik alanında ilk kez Amerika’ya milli katılım organizasyonu düzenlemekten dolayı memnun olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Kozmetik ihracatı kimyada dikkat çekici. Özellikle geride bıraktığımız beş yılda kozmetik sektöründe önemli mesafeler kaydettik. Ancak son dönemde Kozmetik Tüzüğü gibi Avrupa’nın pazarı korumaya yönelik aldığı bazı önlemler nedeniyle alternatif pazar çalışmalarımıza hız verdik. Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu’nun en büyük kozmetik fuarlarının ardından Cosmoprof  North America Fuarı ile Türk kozmetik markalarımızı Kuzey Amerika ile bir araya getirdik.  İlk kez milli katılım organizasyonunu gerçekleştirdiğimiz fuar, aynı zamanda Amerika’nın en büyük kozmetik etkinliği olması açısından da önem taşıyor. Son dönemde markalaşma alanında yoğun çaba harcayan firmalarımız, yeni iş bağlantılarıyla sektörümüzün rekabet gücünü daha üst sıralara taşıyacak.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version