Etkinlikler & Fuarlar

TÜBİTAK, özel harekat birlikleri için taktik eğitim sistemi geliştirdi

Published

on

 

 

Aselsan tarafından tasarlanan ve ilk kez CNR Homeland Security Fuarı’nda sergilenen insansız kara aracı üzerine inşa edilen bomba imha aracı ‘Ejderha’ yoğun ilgi gördü.

 

TUBİTAK tarafından özel harekat birliklerinin meskun mahal operasyon eğitimleri için geliştirilen Taktik Eğitim Sistemi, CNR Homeland Security Fuarı’nda tanıtıldı.

 

Yangın söndürmenin en hızlı yöntemi olan ‘Yangın Söndürme Topu’nun tanıtımı şova dönüştü. Yakılan temsili araç ‘Yangın Söndürme Topu’ ile anında söndürüldü.

 

TÜBİTAK-özel harekat

CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık tarafından; İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve İstanbul Valiliği’nin desteğinde düzenlenen jandarma, özel kuvvetler ve emniyet alanında en son teknolojilerin sergilendiği Homeland Security Fuarı kapılarını açtı. 24 Kasım 2013 tarihine kadar devam edecek fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler tatbikat havasında geçiyor.

 

Ejderha böcek de avlıyor

CNR Homeland Security’de Aselsan tarafından tasarlanan insansız kara aracı üzerine inşa edilen bomba imha aracı ‘Ejderha’ yoğun ilgi gördü.

Ejderha; istihbarat, gözetleme, casusluk amaçlı kullanılan ve çoğunlukla böcek olarak bilinen gizlenmiş dinleme cihazları, minyatür bir telsiz vericisi ve mikrofondan oluşuyor. Uzaktan bombanın varlığını algılayıp imha eden araç, aynı zamanda gizlenmiş dinleme cihazlarını da etkisiz hale getiriyor. Ejderha, bomba imha ekiplerine şüpheli paketlere güvenli mesafede uzaktan müdahale kabiliyeti de sağlıyor.

 

TÜBİTAK’tan operasyon taktik eğitim sistemi

TUBİTAK tarafından, özel harekat birliklerinin meskun mahal operasyon eğitimleri için geliştirilen “Taktik Eğitim Sistemi” de ilk kez Homeland Security Fuarı’nda görücüye çıktı.

Vurulma uyarımı sağlayan özel elbiseler, gerçekçi geri tepme mekanizmasına sahip lazerli silahlar, yüksek hassasiyetli konumlandırma sistemi, el bombaları, bubi tuzakları, güçlü ses
sistemleri, kişi ve oda takibine imkan veren akıllı kameralar; sistemin temel bileşenlerini oluşturuyor.

Fuarda ilk kez sergilenen sistem; bireylerin ya da takımların kendini koruma, atış başarısı, el bombası kullanımı başarısı gibi kıstaslara göre performans ölçümü ve analizleri de yapılabilir.

 

Fuar alanında yanan araç söndürüldü

Yangınların neden olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinde büyük rol oynayacak, ‘Yangın Söndürme Topu’nun tanıtımı fuarda görsel şova dönüştü.

Yanan araca ‘Yangın Söndürme Topu’ ile müdahalenin praktikliği ziyaretçilerle paylaşıldı. Otomatik ve manuel kullanımı mümkün olan cihaz, yangın çıktığı sırada kendi kendine de devreye girerek,  içindeki kimyasal tozlar aracılığıyla yangını söndürüyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version