Haberler

TTNET’ten girişimcilere yeni ve güçlü bir destek daha: Liderlik ve Girişimcilik Programı

Published

on

TTNET girişimcilik alanında yeni başarı hikâyelerinin ortaya çıkmasına destek olmak ve ülke ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla girişimcilere sunduğu desteklere Liderlik ve Girişimcilik Programı ile bir yenisini ekledi. TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçecek olan Liderlik ve Girişimcilik Programı’nda, girişimci ve yönetici adayları iş hayatının inceliklerini ünlü CEO’lardan öğrenecek.

 

TTNET’in desteği ve Dr. Aylin Löle’nin katkıları ile hayata geçirilecek Liderlik ve Girişimcilik Programı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde kapılarını açıyor. Program kapsamında Türk ekonomisinin lider şirketlerinin yöneticileri, girişimcilere ve yönetici adaylarına iş dünyasının inceliklerini öğretecek.

1 Mart’ta başlayacak olan Liderlik ve Girişimcilik Programı’nda, Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan, Türk Hava Yolları CEO’su Temel Kotil, Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, ALJ Holding CEO’su Ali Haydar Bozkurt, TTNET CEO’su Abdullah Orkun Kaya’nın yanı sıra Deloitte Academy’den Fazıl Oral ve Boğaziçi Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker gibi deneyimli isimler ders verecek.

İş dünyasının liderleri, Liderlik ve Girişimcilik Programı’nda deneyimlerini ve başarı sırlarını yönetici adayları ve girişimcilerle paylaşacak. CEO’lar özellikle girişimcilerin doğru iş modelleri kurmalarını sağlayacak ipuçları ile katılımcılara başarı yolunda kılavuzluk edecek.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçecek olan Liderlik ve Girişimcilik Programı ile TTNET, iş dünyasının paha biçilmez değerlerinden olan tecrübeyi, girişimcilik becerilerine dâhil ederek iş dünyasının yeni neslinin daha donanımlı hale gelmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

TTNET girişimcileri destekliyor, onlara yol gösteriyor

Fikir aşamasından işin kuruluşuna kadar farklı kademelerdeki girişimciler için doğru yönlendirmenin öneminden hareket eden TTNET, girişimcileri doğru platformlarda destekleme hedefi ile sektöre örnek nitelikte birçok çalışmaya imza attı.

TTNET’in yürüttüğü projeler arasında, girişimcilere iş fikirlerini test etme ve olgunlaştırma imkânı sunan ‘TTNET Teknoloji Vadisi Programı’ ve girişimcilere yönelik yurtdışı eğitim programları yer alıyor. TTNET Teknoloji Vadisi Programı’nın birinci döneminde, başvuruda bulunan 700 kişi arasından seçilen 34 girişimciye, KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimciler arasından proje fikirleri başarılı bulunan 13 girişimci, son teknolojiyle donatılmış TTNET kuluçka merkezlerinin modern ofislerinde 3 ay boyunca projelerini başarılı girişimlere dönüştürmek üzere çalışacak. E-ticaretten müzik uygulamalarına, dijital reklamcılıktan sesli sosyal ağ projesine, online eğitimden dijital yayıncılığa kadar birçok alanda, hayatı değiştirecek ve dönüştürecek buluşlar, TTNET’in sağladığı olanaklarla uygulanabilir hale getirilerek Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Girişimcilik alanında Türkiye’de ve dünyada öncü konumdaki üniversitelerle de birlikte çalışan TTNET, Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Konseyi işbirliği ile dünyanın en saygın üniversiteleri arasında sayılan MIT’de (Massachusetts Institute of Technology)  girişimcilik eğitimi almak üzere her yıl bir öğrenci takımını destekliyor. TTNET bursuyla MIT Global Founders Skills Accelerator (GFSA) programı kapsamında 3,5 ay süreyle eğitim ve mentorluk desteği alan öğrenciler, eğitim sonunda düzenlenen MIT GFSA Demo Günü’nde Türkiye’yi temsil ediyorlar ve projelerini uluslararası düzeyde tanınmış yatırımcılar ve girişimcilere sunuyorlar.

Liderlik ve Girişimcilik Programı’na kayıt için www.buyem.boun.edu.tr adresinden veya 0212 257 3127 / 0212 359 4752 numaralarından bilgi alınabilir.     

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version