Haberler

TK Elevator, Avrupa ve Afrika’daki gökdelenler için yeni momentum asansörlerini pazara sunuyor

Published

on

İki farklı yüksek hızlı, momentum 200 ve momentum 300 asansör, yüksek performans, enerji verimliliği ve proje ihtiyacına göre özelleştirme imkanları sağlamak üzere tasarlandı. TK Elevator’ın Alman mühendislik uzmanlığını temel alan asansörler, gökdelenler konusunda uzman kişilerden oluşan küresel bir ekip tarafından, gökdelenlerin hızla artan mobilite ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirildi.

Üstün yolculuk kalitesi, akıllı bağlantı 

TK Elevator’un teknoloji merkezi Almanya’daki Rottweil Test Kulesi’nde test edilen momentum asansörleri, 7 m/sn’de sadece 8 mg’lik yatay ve dikey titreşim, düşük ses seviyesi ve yüksek asansör kuyu boşluğu verimliliği ile üstün yolculuk kalitesi sunuyor. Minimum karbon ayak izi ve ISO 25745-2 yönetmeliklerine göre enerji performansında A sınıfı derecelendirmeye ulaşan bu asansörler, gelişmiş sürdürülebilirlik standartları sunuyor. Tüm asansör deneyimi; kesintisiz bağlantı ve açık arayüzler üzerinden Asansör Erişim Kontrol Sistemleri (LACS) ve Uygulama Programlama Arayüzleri (API) gibi akıllı bina çözümleriyle entegrasyonla daha da geliştirildi. 

Bütün momentum asansörlerinde, endüstride bir ilk olan bulut tabanlı öngörücü bakım platformu Max aracılığıyla maksimum düzey çalışma süresi sağlandı. Max, asansör verilerini sürekli olarak topluyor ve bir arıza meydana gelmeden önce servis ekibinin öngörü ve bilgisiyle çözmelerini kolaylaştırıyor.

Hızlı ve bağlantılı – hassas ve özelleştirilebilir

Momentum 200, yüksekliği 300 metreye kadar olan konut, ofis, ticari ve karma kullanımlı gökdelenler için tasarlandı. Bu optimize edilmiş platform, 2 bin 500 kg’a kadar taşıma kapasitesi sunuyor ve saniyede maksimum 7,0 metre hıza ulaşabiliyor. Çok yönlülüğü, yüksek yolcu trafiğinin yanı sıra servis veya itfaiye asansörü olarak kullanımı da ideal kılar. momentum 200’ün kabin tasarım özellikleri, bir mimarın vizyonunu hayata geçirmeyi kolaylaştıracak standart tasarım seçenekleri içerir.

momentum 300 ise, yüksekliği 600 metreye kadar olan gökdelenlerde en yüksek kalitede ve en son teknolojiye sahip bir vizyonu hayata geçiriyor. Bu gelişmiş asansör, birinci sınıf konfor, benzersiz özelleştirme seçenekleri ve yüksek bina sektöründeki zorlukların üstesinden gelen bir performans sunuyor. Saniyede 12 metreye varan yolculuk hızına sahip bu asansör, karmaşık ve son derece yoğun insan trafiği performansı gereksinimleri için üretildi. momentum 300, sunduğu geniş tasarım özgürlüğü sayesinde, müşterilerin en zorlu taleplerini karşılar, türünün tek örneği bir tasarımın ortaya çıkmasını sağlar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TK Elevator Türkiye CEO’su Artuğ Özeren, “Yeni momentum asansörlerimizle Türkiye dahil olmak üzere Avrupa ve Afrika’daki yüksek hızlı bina segmentindeki pazarımızı genişletiyoruz. Bu ürünler; sürdürülebilirliğe değer katan, son derece hızlı büyüyen bu segmentte, müşterilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarlandı. Yeni asansörlerimiz aynı zamanda ofis ve konut yapılarından büyük ölçüde karma kullanımlı binalara doğru evrilen müşteri ihtiyaçlarına da cevap veriyor. TK Elevator olarak bu binalar geliştikçe ihtiyaç duyulan esnekliği sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Yüksek performansı ve çok yönlülüğü ile momentum, asansör endüstrisindeki en geniş yüksek bina segmenti  için mükemmel, tek katlı, tamamlayıcı unsuru temsil ediyor. momentum’un da dahil olduğu TK Elevator’ın portföyünde; asansör boşluğunda birbirinden bağımsız olarak çalışan iki asansör kabinine sahip benzersiz, esnek Twin asansör sistemi ve Velino yürüyen merdivenlerden MAX, AGILE bulunuyor. TK Elevator’ün portföyünde yer alan ürünlerin New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nden (1WTC)  Frankfurt’taki Avrupa Merkez Bankası’na kadar yüksek hızlı bina segmentinde kendini kanıtlamış referansları bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version