Connect with us

Yapı Ürünleri

thyssenkrupp Asansör’ün yeni CEO’su Artuğ Özeren oldu

Published

on

Dünyada her gün milyonlarca kişinin konforlu yolculuk yapmasına olanak tanıyan thyssenkrupp Elevator’ın satışının tamamlanmasıyla birlikte şirket tarihinde yeni bir sayfa açıldı. Uluslararası yatırım şirketleri Advent ve Cinven’in firmanın satışını tamamlamasının ardından Artuğ Özeren thyssenkrupp Asansör’ün yeni CEO’su olarak atandı.

Yapı sektörünün deneyimli ismi

Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özeren, Leeds Üniversitesi’nde Satış ve Pazarlama alanında MBA yaptı. Çalışma hayatına 1995 yılında tıp sektöründe mühendis olarak başlayan Özeren, 1998 ila 2004 yılları arasında Sabancı Holding bünyesindeki Brisa’da Pazarlama Uzmanı olarak çalıştı. 2004 ila 2007 yılları arasında Legrand’da Marka Müdürü olarak inşaat sektörüne adım atan Özeren, 2008 ila 2010 yılları arasında inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Schiedel Chimney Systems’da Genel Müdür görevini üstlendi. 2010 yılından günümüze kadar Roto Frank’ta Genel Müdür olarak Yakın Doğu Bölgesi’nde yönetici rolleri de üstlenen Özeren, özellikle stratejik satış, büyüme ve değişim yönetimi konusundaki tecrübesiyle thyssenkrupp Asansör’ün yeni döneminde şirketin büyümesi ve geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yapı Ürünleri

ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’den doğal gaz zammı açıklaması

Published

on

By

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan itibarıyla geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına ilişkin açıklama yaptı. Son zamlar ile birlikte ihracatçı firmaların AB firmaları karşısındaki rekabet gücünü ve dünya genelinde ihracat pazarlarını kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Çenesiz, “Sanayicilerin işletme sermayesi ihtiyacının giderek arttığı bu dönemde, uzun vadeli kontratlarla sabit fiyatlı doğal gaz satışı, doğal gaz ödemelerinde vade ve KDV indirimi, ihracat kredi limitlerinin artırılması gibi önlemler alarak, ihracatın olası risklerine yönelik tedbirler devreye alınmalıdır” dedi.

Seramik, Cam ve Çimento sektörlerini bünyesinde bulunduran ve 2 binin üzerindeki üyesiyle tek ve koordinatör ihracatçı birliği olan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan yüzde 50 oranındaki doğal gaz zammı hakkında açıklama yaptı.

“Enerji maliyetleri AB’deki rakiplerimizin üzerine çıkacak seviyeye geldi”

Çenesiz, “Dünya genelinde enerji fiyatlarında yaşanan hızlı fiyat artışı, döviz kurundaki dalgalanmalar ve jeopolitik gerilimler nedeniyle zorlu bir dönemden geçildiğini biliyoruz. İhracatçı firmalar olarak tüm bu zorluklara karşın ülkemize katma değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak ihracatçının üzerinde ciddi bir yük oluşturmaya başlayan enerji maliyetleri, AB’deki rakiplerimizin de üzerine çıkacak seviyeye geldi. Bu tablo bizi AB firmaları karşısındaki rekabet gücümüzü ve dünya genelinde ise zor kazandığımız ihracat pazarlarımızı kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakıyor. İhracatta rakip ülkeleri geride bırakmaya başladığımız bir dönemde bu risklerden dolayı endişeliyiz” dedi.

“Uzun vadeli sabit fiyatlı kontrat, geçici süreyle vadeli ödeme ve KDV indirimi yapılabilir”

Artan maliyetler karşısında üreticilerin gücünü kaybetmemesi için önerilerde bulunan Erdem Çenesiz şunları söyledi; “Avrupa Komisyonu, tüm üye devletlerin enerji maliyetlerini düşürmek için gaz ve elektriğin üzerindeki vergilerin düşürülmesini ve işletmelere doğrudan teşvik verilmesini öneriyor, bununla ilgili destek politikaları geliştiriyor. Bu doğrultuda AB’deki rakiplerimiz uzun vadeli kontratlar ile düşük fiyatlı gaz alabiliyor. Örneğin İtalya’da ve İspanya’da sanayide kullanılan gazın metreküpü 0,5 Euro. Bu son artışla bizde bu fiyatın üstüne çıkılmış oldu. Artışlar mecburi ise ülkemizde de en azından geçici süreyle hem doğal gazda hem de elektrikte vadeli ödeme uygulamasına gidilebilir. Yine AB’ye baktığımızda, seramik gibi minerolojik sektörlerde gazın üstünden vergi alınmadığını görüyoruz. Bizde de geçici süreyle de olsa KDV indirimi yapılabilir. Bunların yanında Eximbank’ın enerji maliyetlerindeki artış oranında ihracat kredi limitlerini yükseltmesi de ihracatçılarımızın işletme sermayesi artışı ihtiyacına destek olacaktır.”

Continue Reading

ENERJI

Nexans teknolojisini Yeşilköy’de

Published

on

“Hayata enerji verir” sloganıyla müşterilerine yüksek performanslı kablo ve kablo çözümleri sunan Nexans, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kurulan hastanenin inşaatında kullanılmak üzere, yangına karşı güvenli enerji kablolarının tedariği için harekete geçti.

Sektörün lider global oyuncularından Nexans, 45 günde tamamlanması planlanan bin oda kapasiteli hastaneyi, yangına karşı güvenli son teknoloji ürünü Alsecure kablolarıyla buluşturabilmek üzere, tüm birimleriyle koordineli bir şekilde organize olarak ivedilikle tedariğe başladı.

Nexans Türkiye Genel Müdürü Atilla Kurtiş, konuyla ilgili “Nexans olarak, bugüne kadar gerek Türkiye’de gerekse dünyada, hastane de dahil olmak üzere, sayısız dev projeye imza attık. Bununla birlikte içinde bulunduğumuz dönemi de gözeterek, bu projenin bizim için ayrı bir önemi olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’deki 2 fabrikamız ve 500 çalışanımızla üretime devam ettiğimiz bu olağanüstü dönemde tabi ki bu proje için de ihtiyaçlar  doğrultusunda hızla harekete geçerek, en kısa sürede kablo tedariğini gerçekleştirebilmek için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. En üst seviye güvenlik için dizayn edilmiş Nexans teknolojisini Yeşilköy’deki hastanemiz ile buluşturacak olmaktan dolayı da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi..

Continue Reading

Diğer İnşaat

Konut kredisi faizlerindeki indirimlerin devamı gelmeli

Published

on

By

Özdemir Group Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Özdemir, bankaların konut kredisi faizlerini indirmesinin hem konut almak isteyenleri hem de inşaat sektörünü olumlu etkilediğini belirterek, faiz indirimlerinin devamının gelmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, mevduat faizlerinin de düşürülmesi gerektiğini belirterek, inşaat sektöründe farklı iş kollarında istihdam oranlarının artırılmasının önemine işaret etti.

İş adamı Kutlu Özdemir, konut kredisi faizleri, mevduat faizleri ve inşaat sektöründeki istihdam oranları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bankaların konut kredisi faizlerini indirmesinin sektörü olumlu etkilediğini belirten Kutlu Özdemir, “Konut kredisi faizlerindeki indirim, bu alandaki beklentiyi de gözler önüne serdi. Konut almak isteyen vatandaşlar adeta bankalara akın etti. Yüzlerce ev satıldı. Bu indirimler 1 yıl önce yapılsaydı inşaat sektöründe bu denli bir durgunluk yaşanmayacaktı. Şimdi sektörde bir canlanma var ve bu devam etmeli. Bunun için kamu bankaları, konut kredisi faiz indirimi kararlarının devamını getirmeli. Özel bankalar da bu furyaya katılarak, iyimser havanın devamına katkı sağlamalı.”

Kutlu Özdemir ayrıca, hükümetin ve finansal kurumların bu sürece destek vermesinin her sektöre olumlu yansıyacağını vurguladı. Tüketici güveninin sağlanmasıyla bireysel kredisi başvurularının da artacağını ifade etti.

“Mevduat faizleri daha da düşmeli”
Merkez Bankası’nın politika faizini düşürmesi sonrası bankaların TL mevduat faizlerini düşürdüğünü belirten Özdemir, dönem dönem yapılan mevduat faizleri indiriminin de önemine işaret etti. Mevduat faizleri oranlarının daha da aşağı çekilmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, “Merkez Bankası’nın faiz hamlesi, her sektörde bir umut ışığı oldu. Özellikle de inşaat sektöründe önemli oranda canlanma görüyoruz. Faiz indirimleri devam ederse hem bankaların hem de inşaat sektörünün gelişimini net olarak görebiliriz” dedi.

“Enflasyondaki gerileme faizleri de etkileyecek”
Son ekonomik gelişmelere bakıldığında mevduat faiz oranlarının düşeceğinin öngörülebileceğini anlatan iş adamı, enflasyondaki gerilemenin de yılın ikinci yarısında mevduat faizlerinde düşüşe yol açacağını belirtti. Faiz indirimi konusunda tutarlı bir tavır sergileyen hükümetin, inşaat sektörü başta olmak üzere farklı sektörlerin bu yöndeki taleplerini dikkate almasının önemine değinen Özdemir, “Mevduat faizlerinde gerileme kredi genişlemesine yol açar. Ayrıca, takipteki kredilerden tahsilatlarına da ivme kazandırabilir. Mevduat faizleri, bankacılık sektörünün en önemli bir gelir kaynağı; ancak ekonomik göstergelere göre, piyasaların yılın ikinci yarısı ilk yarısına kıyasla daha düşük mevduat faizi beklentisi var” ifadelerini kullandı.

“İnşaat sektöründe farklı iş kollarında istihdam oluşturulmalı”
İnşaat sektörünün birçok sektör için lokomotif konumunda olduğunu belirten Kutlu Özdemir, “İnşaat sektörünün canlanması, birçok sektörü olumlu etkileyerek istihdamı artıracaktır. Hükümetin istihdam destek paketleri ile inşaat sektörünü daha fazla desteklemesi, işsizliğin azalmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Continue Reading

Yorumlar

  • {{{ review.rating_post_title }}}
    User Avatar
    {{{ review.rating_title }}}

    {{{review.rating_comment | sstr | nl2br}}}

    Show

Trendler