Haberler

Tayvan’dan Türkiye’ye tekstil çıkarması

Published

on

Tayvan Ticaret Merkezi-İstabul Tayvan’ın en son teknolojiye sahip tekstil makinelerini ITM Texpo Eurasia 2013 kapsamında dört büyük marka ile sektörle buluşturuyor.

 

Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul Beylikdüzü TÜYAP’ta 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye’nin en büyük tekstil makineleri fuarı ITM Texpo Eurasia 2013’te düzenlediği lansman ve basın toplantısında; Asia Kingdom Machinery Industry Co. Ltd., Da Kong Enterprise Co. Ltd., Kauo Heng Precision Machinery Industrial Co. Ltd. ve Hsiang Chuan Machinery CO. Ltd. gibi dünyanın önde gelen tekstil makineleri firmalarının son teknoloji ürünlerini tanıttı.

 

Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul Türkiye Direktörü Patty Yen, basın toplantısında yaptığı konuşmada, tekstil sektöründe 2012 yılında 11.8 milyar dolar ihracat ve 3.2 milyar dolar ithalat ile kapatan Tayvan’ın, geçen yıl tekstil endüstrisinde 8.5 milyar dolarlık bir ticaret fazlası oluşturduğunu vurguladı. Dünya Ticaret Örgütü’nün verilerine göre Tayvan’ın şu anda en büyük tekstil ihracatçıları arasında 6., en büyük giysi ihracatçıları arasında ise 30. sırada yer aldığını belirten Patty Yen,  şöyle konuştu:

 

TÜRKİYE STRATEJİK PAZAR

“Tayvan Ekonomi Bakanlığı, tekstil endüstrisini geliştirilecek beş pilot sektörden biri olarak seçmiş bulunuyor. Türkiye artık makine ekipmanı gibi sektörlerde Tayvan’ın en önemli ticaret ortaklarından biri konumuna gelmiş bulunuyor. 2012 yılında Tayvan’ın Türkiye’ye yaptığı ihracatın toplam değeri 1.6 milyar doların üzerinde. Tayvan’ın tekstilde hızla büyümek ve ticaretini artırmak istediği ülkelerin başında da Türkiye geliyor. 2012 yılında Tayvan’ın Türkiye’ye toplam tekstil ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 artarak 23.1 milyon dolara ulaşmış bulunuyor. Tayvan’ın dünyaca ünlü tekstil endüstrisi yüksek kaliteye ve katma değere sahip ürünler üretmek için en yeni yöntemleri Ar-Ge faaliyetlerini ile geliştirerek kullanıyor.“

 

KUMAŞ BOYAMADA DÜNYA DEVİ

Basın toplantısında konuşma yapan kumaş boyama ekipmanlarında Tayvan’ın önde gelen firması Asia Kingdom Machinery Genel Müdürü Steven Lin, boyama makinelerinin yüksek sanayi standartları olan ASME ve JIS standartlarına göre üretildiğini ve tank gövdelerinin Avrupa ya da Japonya’dan gelen A240-316L ile gerçekleştirildiğini anlattı. Lin’in verdiği bilgiye göre, Asia Kingdom Machinery hem uzun, hem de yuvarlak tipte kumaş boyama makineleri üretmekte ve müşterilerin özel ihtiyaçlarına göre kişiye-özel makineler oluşturulabiliyor.

 

BİLGİSAYARLI ÖRME MAKİNELERİ İLE SEKTÖRÜN EN BÜYÜĞÜ

Lansmanda tanıtılan diğer bir ürün olan yüksek kaliteli ve etkin bilgisayarlı düz örme makineleri üretimi üzerine uzmanlaşan Kauo Heng Precision Machinery Şirketi’nin Genel Müdürü Ho, Shang-Chieh de ürettikleri makineleri tanıttı. “Kauo Heng Precision Machinery şirketi dürüstlüğü, güveni ve profesyonelliği temsil etmektedir” diyen Ho, Shang-Chieh şu bilgileri aktardı: “Kauo Heng Precision Machinery şirketi 1972 yılında kurulan ve yüksek kaliteli ve etkin bilgisayarlı düz örme makineleri üretimi üzerine uzmanlaşan bir firmadır.  Güvenli yönetim kavramı ve tutarlı yönetim uygulaması sayesinde Kauo Heng Şirketi profesyonel tekniklerini ve Ar-Ge faaliyetlerini sürekli geliştirmektedir. Kauo Heng Co. en yüksek standartlarda yer alan kalite düzeyini sürdürürken bir yandan da ürünlerinin kalitesini daha da yükseltmek için çabalamaktadır. Kauo Heng Co. olarak temel önceliklerimizden biri de farklı gereksinimleri karşılayabilerek gerek yeni gerekse sürekli müşterilerimizin desteklerini alabilmektir. Kauo Heng Co. her zaman bu müşteriler için hem kendileri hem de şirketi için “kazan-kazan” durumları yaratmak amacındadır.”

 

FİRMAYA ÖZEL ÖRME MAKİNELERİ

HC Taiwan Müdür Yardımcısı Tony Chen de, basın toplantısında Tayvan’da  40 yılı aşkın süredir örgü makineleri sanayinde faaliyet göstermekte olan firmaları hakkında bilgi verdi. HC Taiwan’ın  ip, balıkçılık, tıp, giysi, fiberglas, karbon fiber, tel ve kablo, tüp vs. alanlarında geniş bir yelpazeyi kapsayan bir üretim hattına sahip olduğunu belirten Tony Chen, “Profesyonel bir araştırma ve geliştirme ekibine sahip olan HC Taiwan çeşitli duruma-özel makineler üretme kapasitesine de sahiptir. Ayrıca olağanüstü pazarlama ekibiyle HC Taiwan dünyadaki lider örgü makinesi tedarikçilerinden biri olma yolundadır. Pek çok kez söylediğimiz gibi: siz örün, biz sizi destekleriz.” dedi.

 

MENSUCAT ÖRME MAKİNASINDA DÜNYA İKİNCİSİ

 

Tayvan’da 1956 yılında kurulan Da Kong Enterprise’ın Satış Temsilcisi Chaolun  ARACI, dünyanın en büyük ikinci mensucat örme makinası üreticisi olduklarını vurgulayarak,

“Dünya’da 40’dan fazla ülkeye makine ihraç ediyoruz. Da Kong’un pazarlanmakta olan temel ürünleri arasında tamamen bilgisayarla idare edilen bir dizi gelişmiş teknoloji mensucat ve külotlu çorap örme makinaları bulunuyor. “ dedi.

 

 TAIWAN EXCELLENCE hakkında;

 

İnovasyon ve katma değer konularında tanınmış bir isim olarak Taiwan Excellence, yenilikçi değer taşıyan ürünlere verilen en yüksek ödüldür. Taiwan Excellence Selection programı 1993 yılında başlatılmıştır. Taiwan Excellence ödülünü kazananlar sadece Tayvan’ın ürettiği en devrimsel, en kaliteli, en katma değerli ürünler olmakla sınırlı değil. Aynı zamanda Tayvan’ın inovasyonu en yeni ürünlerin tasarımı ve üretiminde katma değer olarak kullanma konusundaki benzersiz dehasının da harika birer örneğini oluşturuyorlar. Daha fazla bilgi için http://istanbul.taiwantrade.com.tw/ ve  www.taiwanexcellence.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version