ENERJI

Starpet 9 ilde verimli tüketim eğitimleri gerçekleştirdi

Published

on

Starpet tarafından hayata geçirilen Verimli Tüketim Hareketi projesi kapsamında, yıl boyunca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’ne bağlı çocuk yuvalarındaki çocuklarda çevre bilinci oluşturmaya yönelik eğitimler verildi. Proje kapsamında, yıl boyunca 1069 çocuk Starpet eğitimlerinden yararlandı. Gönüllü eğitmenler tarafından verilen ve çocuklara özel oluşturulmuş eğitimlerle doğanın korunması ve verimli tüketimin teşvik edilmesini amaçlayan proje, Kasım 2012 – Mayıs 2013 tarihleri arasında toplam 9 ilde gerçekleştirildi. Starpet Verimli Tüketim Hareketi, gelecek sezonda da çocukları bilinçlendirmeye devam edecek.

 

Akaryakıt sektörünün önde gelen markalarından Starpet, her türlü doğal kaynağın daha verimli tüketilmesine yönelik toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen ve 2011 yılından bu yana sürdürdüğü Verimli Tüketim Hareketi’ni bu sezon da çeşitli illerde devam ettirdi. İlk olarak İstanbul’da başlayan, Starpet Verimli Tüketim Hareketi etkinlikleri, bu yıl Türkiye’nin toplam 9 ilinde çocuklarla buluştu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’ne bağlı çocuk yuvalarında gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Kasım 2012 – Mayıs 2013 tarihleri arasında 23 çocuk yuvası ziyaret edilerek 1069 çocuğa eğitim verildi.

Başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi hedefiyle yola çıkan proje herkesin doğal kaynakları daha verimli tüketmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda çocuk yuvalarında gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklara çevre bilinci oluşturulması amacıyla gönüllü eğitmenler tarafından eğitimler verildi. Gerçekleştirilen eğitim şu konu başlıklarını içeriyor:

  • Çevremiz, canlılar ve biz
  • Doğadaki canlıların birbiriyle ilişkileri
  • Çevre sorunları
  • Çevreyi korumak için yapılabilecekler
  • Geri dönüşüm

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, Verimli Tüketim Hareketi için bu yıl da koydukları hedefe ulaştıklarını belirterek şunları söyledi: “Doğaya daha duyarlı bireylerin yetişmesi amacıyla yola çıktığımız Verimli Tüketim Hareketi için bu sezon başında belirlediğimiz hedefe ulaştık. Bu yıl 1000’in üzerinde çocuğa bilinçli tüketim eğitim verdik. İklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konularda toplum olarak her bireyin bilinçli olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bilinci oluşturmak için de bireylerin doğru şekilde bilgilendirilmesi ve dünyamızın doğal kaynaklarını korumak için neler yapılabileceğinin en doğru şekilde öğrenilmesi önem taşıyor. Bu konularda toplumsal bilinç ve davranış değişikliği oluşturmak hedefiyle Starpet olarak başlattığımız Verimli Tüketim Hareketi’yle insana yatırım yapıyor ve önemli bir toplumsal fayda yarattığımızı düşünüyoruz”

Starpet hakkında:

Akaryakıt sektöründe uzun yıllar boyunca hizmet vermiş olan Okalin Ailesi tarafından yüzde yüz yerli sermayeyle kurulan Starpet, 2005 yılında Akaryakıt Dağıtım ve Pazarlama Lisansı almasının ardından aynı yıl bayilikler vererek ve dağıtım hizmeti sunarak sektördeki çalışmalarını genişletti. 2006 yılında madeni yağ üretimine başlayarak ürün portföyüne bir yenisini daha eklemesinin ardından 2008 yılında madeni yağ fabrikasını faaliyete geçirdi. 2012 yılı itibariyle bayi sayısı 400’e yaklaşan Starpet, akaryakıt sektöründe LPG de dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesiyle müşterilerine kaliteli hizmet ulaştırmaktadır. Starpet, TÜRKAK ve TSE Kalite Belgelerine sahiptir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version