Etkinlikler & Fuarlar

SİNE Fuarcılık ve ETÜDER, EDT Expo 2014 Fuarı ile sektöre ivme kazandırmaya devam edecek!

Published

on

Ev Dışı Tüketim sektörüne bambaşka bir bakış açısı getirmek ve sektör bilincini arttırmak amacıyla 2013 yılının Mart ayında ilki gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandıran EDT Expo Fuarı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilke imza atarak Ev Dışı Tüketim sektörüne özel bir fuar gerçekleştiren ETÜDER ve CNR Holding kuruluşu olan Sine Fuarcılık bu yıl da sektöre ışık tutmaya hazırlanıyor. Sektörün dinamiklerini belirleyen markaların tümünü tek bir platformda toplamayı başaran EDT Expo Fuarı’na, 27 – 30 Mart 2014 tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezi ev sahipliği yapacak.

 

Ev Dışı Tüketim sektörünün güçlü oyuncularını tek bir çatı altında toplayan Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER), Türkiye’de fuarcılığın öncü kuruluşu CNR Holding’in bir kuruluşu olan Sine Fuarcılık ve İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) ile yaptığı işbirliği sayesinde Ev Dışı Tüketim sektörünün dünya çapında olmaya aday fuarı olan EDT Expo’nun ilkini başarılı bir bilanço ile gerçekleştirdi. Diğer gıda fuarlarından farklı olarak sadece sektör profesyonellerini hedefleyen EDT Expo’da Ev Dışı Tüketim sektörünün güçlü tedarikçileri yerlerini aldılar ve 4 gün boyunca sektör profesyonelleri ile temaslarda bulunacaklar.  Geçen yıla oranla çok daha yoğun bir katılımcı ve ziyaretçi kitlesi ile gerçekleşecek olan fuarda sektörün bilinmeyenleri gün yüzüne çıkacak.

Otel, restoran, fastfood, kafe zincirleri, okul, ofis, kamu kurumları, turistik tesisler gibi ev dışındaki her türlü işletmenin tüketim ihtiyacını karşılayan Ev Dışı Tüketim sektörü, Türkiye’de yaklaşık 12 – 13 milyar Avro’luk bir hacme ulaştı. EDT Expo, sektörü irdeleyerek sorunlarına çözüm getiren sektör oyuncularını bir arada toplamayı ve her yıl güçlenerek daha geniş kitlelere ulaşmayı ve yurtdışında da ses getirmeyi hedefliyor.

Sektörün güçlü oyuncularını; Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Rusya’nın aralarında bulunduğu ülke ve bölgelerden gelecek ziyaretçiler ile buluşturacak fuar, gelişen ve büyüyen sektörün nabzını İstanbul’da tutuyor. EDT Sektörünün profesyonellerini cezbedici yöntemlere dair unsurların da yer alacağı EDT Expo 2014’te; kuru gıda, dondurulmuş gıda, et ürünleri, meyve ve sebze, içecek, temizlik, hijyen ürünleri ve ekipmanları ayrı salonlarda sergilenecek.

Mutfak profesyonelleri kıyasıya yarışacak!

45.000 m2 alanda gerçekleşecek olan EDT Expo 2014 Fuarı 300 katılımcı ve 50.000 profesyonel ziyaretçiyi hedeflemektedir. Sektöre hitap eden farklı etkinlik ve yarışmalar ile renklenecek olan fuarda Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın ikincisi ve bunun yanı sıra pastacılığa gönül verenlere özel Gastrobosphorus Patisserie Yarışması düzenlenecek. Mutfakların asıl sahipleri olan profesyonel aşçıların katılacağı yarışmaların geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Her tür EDT ürününü bünyesinde barındıran EDT Expo 2014 Fuarı katılımcı firmalara, yenilikçi ürünlerini ve markalarını en iyi şekilde lanse etme olanağı sağlıyor. Pişirme etkinlikleri, çalışma grupları ve sektörün önde gelen isimlerinin katılacağı paneller ile taçlanacak olan fuar, katılımcıları nitelikli ziyaretçiler ile buluştururken aynı zamanda ev dışı tüketim sektörünün bilinirliğini de kuvvetlendirirken yeni iş fırsatları ve iş birlikteliklerinin oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version