Ana Bina

Silivri’de arsa satan ev aldı, fiyatlar fırladı

Published

on

Hurriyetemlak.com Kasım 2013 Emlak Endeksi’ne göre, Silivri’de son 1 ayda satılık konut fiyatları tam yüzde 21.8 artış gösterdi. Bölgede arsa satışları ve ev alımları hızlandı…

Hurriyetemlak.com Kasım 2013 Emlak Endeksi’ne göre, İstanbul’un son 1 ayda konut fiyatları en çok artan ilçeleri arasında Silivri birinci sırada. İlçede fiyatlar tam yüzde 21.8 oranında artış gösterdi. Bölgedeki gayrimenkul danışmanları, Trakya’da kış aylarına girerken arsayı satan vatandaşın ev aldığını ifade ederek, her kış bölgede fiyatlarda bir artışın söz konusu olduğunu söylüyor. Uzmanlara göre, bu sene yeni projelerin de hızla devreye girmesiyle artış epey yüksek oldu. Metrekare fiyatları şu an 1.500 TL ile 1.800 TL seviyelerinde. Yılbaşından sonra 2 bin liralara gelmesi bekleniyor. Silivri’de en çok talep gören bölgeler ise Fenerköy, Alipaşa, Küçükkılıçlı, Değirmenköy, Çanta, Gazitepe ve Kavaklı.

Yeni projeler ortalamayı yükseltti

Silivri’de son dönemde birçok yeni projenin başladığına dikkat çeken gayrimenkul danışmanları, bölgede yeni projelerin peşpeşe gelmesinin yapılan binaların kalitesini yükselttiğini ve fiyatların eski binalara göre epey yüksek olduğunu belirtiyor. Bu da ortalama metrekare fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor. Bölgede alım yapmak isteyenlerin ilk sorduğu soru depremden önce mi sonra mı yapıldığı. Dolayısıyla insanlar yeni ve depremden sonra yapılan iskanlı binalara yöneliyorlar. İki sene içerisinde bitecek projelerle birlikte bölge bambaşka bir kimliğe kavuşacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version