Haberler

“Sektör, yeni müşteri profilindeki değişimi yakalamalı”

Published

on

Türkiye nüfusunun yüzde 85’ini X, Y ve Z kuşaklarının oluşturduğunu belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, teknolojiyi çok sık kullanan ve sürekli değişim içinde olan bu kuşakları yakalamak için sigorta sektörünün, teknolojisinden ürün çeşitliliğine kadar müşteriye dokunulan her noktada hızlı ve yaratıcı olması gerektiğini söyledi.

 

Tüm sektörlerde olduğu gibi sigorta sektöründe de müşteri profilinin hızla değiştiğini belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, geleneksel müşteri profilinin yerini hibrit müşteri profiline bıraktığını söyledi. Türkiye nüfusunun yüzde 85’inin X, Y ve Z kuşaklarından oluştuğunu belirten Uğur Gülen, sektörün bu profili yakalayabilmesi için hızlı ve yaratıcı çözümler üretmesi gerektiğini dile getirdi. Gülen, sektörün kendi sorunlarına odaklı dönemi geride bırakması gerektiğine de işaret ederek, şunları söyledi:

“Sektör uzun yıllardır kendi sorunlarını konuşmaktan müşteriye odağını kaybetti. Oysa günümüzde, önceki yıllara oranla çok daha bilinçli, araştıran, karşılaştırma yapan, teknolojiye, yeniliklere ve değişime açık hibrit müşteri profili var. Özellikle önümüzdeki dönemde 1980-1999 arasında doğan ve 15-32 yaş aralığında olan Y kuşağı, müşteri kitlemiz olacak. Teknolojiyi çok yakından takip eden, sürekli değişen ve bu değişimi hayatlarının her anında yaşayan bu jenerasyona yönelik sektörün kendini yenilemesi ve geliştirmesi gerekiyor. Sektör bu profili yakalayabilmek ve geleceğe hazır olabilmek için müşterilere daha fazla odaklanmalı, hızlı, basit ve yaratıcı çözümler üretmeli. Bu süreçte müşterilerini tanıyan ve dokunan firmalar başarılı olacaktır.”

 

Uğur Gülen, Aksigorta olarak iş yapış süreçlerini, müşteri profilindeki hızlı değişime paralel olarak yürütebilmek için çalışmalara başladıklarını da belirterek 2014 yılını “Müşteri Yılı” olarak ilan ettiklerini söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version