Haberler

Schneider Electric’ten harekete geçiren sosyal sorumluluk kampanyası

Published

on

Schneider Electric Türkiye çalışanları, ‘Durma Harekete Geç’ kampanyasına destek olmak için yürüdüler, koştular, yeri geldi dans ettiler, yeri geldi merdivenleri tırmandılar. Tüm bunlar yetmedi, içlerinden bir tanesi, İstanbul’dan Manisa’ya kadar tam 524 kilometrelik yolu bisikletle gitti.

Enerji yönetimi alanında dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric’in global sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi enerjilerini kullanan çalışanları, hem yürüyüşten dans dersleri ve futbol maçlarına kadar birlikte birçok aktivite yaptılar, hem de kat ettikleri her bir kilometre için Schneider Electric’in global fonundan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için bağış kazandılar.

10 yıldan uzun bir süredir Schneider Electric ürünlerinin çevreye katkısını vurgulamak amacıyla faaliyet gösteren LULİ platformunun bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Use Your Legs’ projesinin Türkiye ayağı ‘Durma Harekete Geç’ adıyla 8-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

Ülkelerin yerel olarak desteklediği sivil toplum kuruluşlarına yapılan bağışı artırmak ve çalışanları kendi enerjilerini kullanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen kampanya çerçevesinde Schneider Electric çalışanları bol bol hareket ettiler.

Asansör yerine merdiven kullanan, topluca yürüyüş yapan, dans dersi alan, bisiklete binen ve futbol maçı yapan Schneider Electric çalışanlarının attıkları her adım, kat ettikleri her mesafe akıllı telefonlarına indirdikleri uygulamalar aracılığıyla ölçüldü.

 İstanbul’dan Manisa’ya bisikletle 3 günde geldi!

‘Durma Harekete Geç’ kampanyasının sürpriz ismi, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Mahmut Can Kovan oldu. Attığı “Schneider Electric beni staja alsın, buradan İzmir’e bisikletle giderim” tweet’iyle dikkatleri çeken Mahmut Can Kovan, hem Schneider Electric’te staj yapmaya hak kazandı hem de ‘Durma Harekete Geç’ kampanyasıyla bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak amacıyla yollara düştü. 24 Temmuz Çarşamba günü Schneider Electric Ataşehir Genel Müdürlük Ofisi’nden bisikletle yola çıkan Mahmut Can Kovan, üç gün boyunca bisikletle tam 524 kilometre yol kat ederek 26 Temmuz Cuma günü Schneider Electric’in Manisa’daki fabrikasına ulaştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version