ENERJI

Schneider Electric’den Yeşil İş Konferansı’na Stratejik Çözüm Ortağı desteği

Published

on

Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric, bu yıl beşinci kez düzenlenen Yeşil İş-Green Business Konferansı’na Stratejik Çözüm Ortağı olarak destek verdi.

 

Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer açılışta yaptığı konuşmada, sürdürülebilir dünya için iş liderlerine büyük görev düştüğüne dikkat çekerek, “Hepimizin bakış açıları farklı olabilir, fakat hedefimiz ortak: Daha yaşanabilir bir gelecek hayal ediyor ve onun için çalışıyoruz” dedi.

 

Schneider Electric standında “Şimdiki gelecek zaman” teması altında videolar gösterildi, enerji verimliliği sağlayan çözümler hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Bu yıl Uluslararası Çevreci Şehirler Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Bilkentli öğrenciler de derece alan projelerini Yeşil İş Konferansı katılımcılarıyla paylaştı.

 

Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer, ilk yılından bu yana destek verdikleri Yeşil İş-Green Business Konferansı’nın açılışında, “Akıllı şehirler kuruyor, verimli yaşam alanları, yaşayan binalar oluşturuyoruz. Çünkü biz geleceği, ‘bugün’ kurguluyor ve ‘önemsiyoruz’. Dünde, bugünde, gelecek için hayallerimizde; sürdürülebilir bir dünya için çalışıyoruz. Bunun için de bizim için her zaman şimdiki gelecek zaman diyoruz” şeklinde konuştu. Schneider Electric’in sürdürülebilir dünya için çalıştığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Biz Schneider Electric olarak, dünyanın sürdürülebilirlik yolunda en önemli çıkış yolunun enerji verimliliği olduğuna inanıyoruz. 100’den fazla ülkede 140.000’den fazla çalışanla ve enerji yönetiminde dünya çapında uzman kimliğimizle enerjiyi güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci hale getirmek üzere çalışıyoruz. Ayrıca üretmekle kalmıyor, hizmet verdiğimiz tüm sektörlere, enerji yönetimi konusunda önderlik de ediyoruz. Ve şartları daima ‘zorluyoruz’, her zaman daha iyiye doğru…”

“Sürdürülebilir dünya için iş liderlerine büyük görev düşüyor”

İnsanlığın, 2050 yılında sürdürülebilir dünyaya ulaşmak için bir yol haritasına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer, “Bu yol haritasına sadece sosyal inovasyon değil, aynı zamanda teknolojik çözümler de yön vermeli. İşte bu noktada iş dünyasına büyük görev düşüyor. Çünkü iş dünyası, karakteri itibarıyla yeniliklere her zaman açık ve çağın gelişmelerine daha hızlı uyum sağlama yeteneğine sahip bir platform. İş liderleri bir yandan şirketlerini mevcut koşullar altında yönetmeye devam ederken, bir yandan da siyasi ve toplumsal liderlerle yakın işbirliği içinde toplumun sürdürülebilirlik koşullarının yönetilmesine pekâlâ yardımcı olabilirler. Özel sektör, devlet ve sivil toplum kuruluşlarının birlikteliği her zamankine ve her konuya oranla çok daha fazla önem taşıyor. Daha fazla geç kalmadan sürdürülebilir gelecek için şimdiden adım atıp yola koyulmalıyız. Hepimizin bakış açıları farklı olabilir, fakat biliyorum ki hedefimiz ortak: Daha yaşanabilir bir gelecek hayal ediyoruz ve onun için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Bu videoları izlemek isteyenlerin enerjilerini kendileri üretmeleri gerekti!

Schneider Electric’in standında katılımcılar önünde ekran olan bir yürüme bandının üzerine çıkarak, ekrandaki kurumsal videoları izlemek için gereken enerjiyi kendileri üretmeye çalıştı.

 

Diğer tarafta ise katılımcılar ellerindeki tablet bilgisayarlar aracılığıyla Schneider Electric’in sunduğu enerji verimliliği çözümleri hakkında bilgiler edindi.

Ayrıca bu yıl Uluslararası Çevreci Şehirler Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Bilkentli öğrenciler de derece alan projelerini, ana sunumda Yeşil İş Konferansı katılımcılarıyla paylaştı.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version