Diğer Enerjiler

Schneider Electric, StruxureWare™ ile tesisler ve BT arasında köprü kuruyor

Published

on

 

.

 

Schneider Electric’in geliştirdiği ve Intel® Sanal Ağ Geçidi teknolojisinden faydalanan StruxureWare™ Veri Merkezi İşletimi ve Sunucu Erişimi yazılımı, birden çok varlığa ve sunucuya erişimi, sorun gidermeyi ve bunların kontrolünü sağlıyor. Ayrıca ek donanım ihtiyacını ortadan kaldırarak, maliyette önemli tasarruf yaratıyor.

 

Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric, ek bir donanım ihtiyacı olmadan sunucu erişimi sağlayan ilk veri merkezi altyapısı yönetim (DCIM) yazılımı çözümünü duyurdu.

StruxureWare™ Veri Merkezi İşletimi yeni ürün modülü, uzaktan yönetim için tam sunucu erişimi ve güç dönüşümü sağlamak üzere Intel® Sanal Ağ Geçidi teknolojisinden faydalanıyor.

Schneider Electric Kurumsal Yönetim ve Yazılım Bölüm Başkan Yardımcısı Soeren Jensen, “Veri merkezi yönetimi için entegre bir KVM ve DCIM yazılım yaklaşımı sunmak üzere Intel’le yaptığımız ortaklık sayesinde BT ve tesisler arasındaki uçurumu kapatma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece yazılım özellikli sunucu erişim yetenekleri sunan ilk DCIM sağlayıcı olarak, Sunucu Erişimi’ni veri merkezleri ve tesislerde enerji verimliliğini artırmak adına önemli bir bileşen olarak görüyoruz” diye konuştu.

IDC’nin Veri Merkezi Eğilimleri ve Stratejileri ekibinin araştırma müdürü Jennifer Koppy, Schneider Electric ve Intel, sanal klavye video mouse (vKVM) ile DCIM’yi tek bir entegre ürün paketinde sunarak, tesisler ve Bilgi Teknolojileri arasında bir köprü kuruyor” dedi.

DCIM ve KVM yazılım teknolojisini bir araya getiren Sunucu Erişimi, BT yöneticilerinin, veri merkezi yöneticileri/operatörlerinin ve tesis yöneticilerinin sunucuları doğrudan DCIM yazılımı üzerinden başlatma, yönetme, sorun giderme ve kontrol etmelerini sağlıyor.

KVM (klavye video mouse) anahtarları sayesinde sunuculara uzaktan erişebiliyor ve birden çok sunucu kontrol edilebiliyor. Sunucu Erişimi, KVM yazılım teknolojisinden en iyi şekilde faydalanılmasını sağlarken donanım ihtiyacını da ortadan kaldırıyor ve böylece teknoloji maliyetlerini yüzde 50’ye kadar azaltıyor.

Veri Merkezi İşletimi: Sunucu Erişimi’nin faydaları:

Konsol erişimi: Uzak veri merkezi yönetimi için BT ekipmanlarını KVM yazılımıyla uzaktan kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.

• Birden çok cihaz kontrolü: Güvenli ve kolay sunucu yönetimi için tek bir konsol ile farklı tedarikçilerin BT cihazlarını görüntüleyebilir, yapılandırabilir ve kontrol edebilirsiniz.

• Güç dönüşümü: Açık ya da kapalı olmaları fark etmeksizin; anında kontrol ve önyükleme işlemleri için sunuculara uzaktan erişebilirsiniz.

Fiziksel konum: Hatasız bir envanter ve gözden geçirme için sunucuların veri merkezinde tam olarak nerelere yerleştirildiğini görebilmenizi sağlar.

• KVM Yazılımı: Veri merkezinde fiziksel KVM anahtar ihtiyacını ortadan kaldırarak maliyetleri azaltır.

• Bant içi ve dışı yönetim: Birincil bir ağ üzerinden sunucu işletim sistemine erişerek veya veri tabanı yönetim kartı üzerinden erişilen ikincil kritik bir iş ağı kullanarak etkilenen cihazlara ulaşır.

• Farklı tedarikçilerin ürünlerine destek: Farklı tiplerdeki BT ekipmanları ve donanım platformları için destek verir.

• İşletim Sistemi erişimi: İşletim sistemine Uzak Masaüstü Protokolü (RDP), Secure Shell (SSH) ve Sanal Ağ Bilişimi (VNC) üzerinden bağlanabilirsiniz.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version