ENERJI

Saran Holding ve Entec Contractors’dan enerji alanında dev ortaklık

Published

on

 

Farklı sektörlerdeki yatırımları ile iş dünyasının dikkatini çeken Saran Holding, enerji alanında yeni bir ortaklığa adım attı. Saran Holding, solar-fotovoltaik gibi yenilenebilir enerji projelerine yönelik mühendislik, tedarik ve inşaat hizmetlerini icra etmek için Yunan şirketi Entec Contractors ile el sıkıştı.

 

Saran Enerji, yenilenebilir enerji projelerine yönelik mühendislik, tedarik ve inşaat projelerinde, mühendislik tedarik ve inşaa hizmetleri sunmak üzere Entec Contractors S.A. ile ortak bir girişim kurdu.

 

*Fotovoltaik(PV) enerji santrallerinin tasarımından işletim bakım ve onarıma kadar her aşamada hizmet sunan Entec Contractors, bugüne kadar tamamladığı 300’ün üzerinde santral projesi ile bu alanda önemli bir deneyime sahip. Şirket, MW ölçekli PV enerji santralleri, 100’ü aşkın küçük PV enerji santrali ve 170’den fazla PV çatı sistemlerinde edindiği tecrübe ve sertifikasyonları Türkiye pazarına taşıyor.

 

Türk enerji sektöründeki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştıran Saran Holding, yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarının tüm Türkiye’de kullanımını artırmayı ve sürdürülebilir gelişim sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla Saran-Entec Ortaklığı, Türkiye’de güvenilir solar enerji santralleri kurma konusunda önemli bir birliktelik olarak görülüyor.

 

Saran Enerji Genel Müdürü Kurt AKIN, Saran-Entec Ortak girişimi için şu açıklamaları yapıyor: “Entec Grubu’nu teknik ortak olarak seçmekten memnuniyet duyuyoruz; zira yüksek katma değerli hizmetler sunma konusunda aynı tutkuyu paylaşıyoruz. Saran Grubu’nun deneyimi ve gücünün Entec’in yenilenebilir enerji projeleri alanındaki teknik uzmanlığıyla birleşmesiyle, sektörde lider konuma gelmeyi hedefliyoruz. Entec Contractors’ın iş modeli, ‘mühendislik vurgusu temeline dayalı. Yaptıkları tüm seçimleri için pusula işlevi gören bu vurgu, kurumsal kültürlerine de rehberlik etmektedir. Enerji alanında Entec ile birlikte önemli projelere imza atmayı hedefliyoruz.”

 

“Saran ile beraber sahanın en güçlülerinden olacağız


Saran
Enerji ile gerçekleştirilen ortaklıktan dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden Entec Contractors’ın yöneticisi  Georgios Giatrakos, şu açıklamalarda bulunuyor: “Saran Holding gibi saygıdeğer bir ortakla iş birliği yapmak, bizim için gerçek bir onur. ‘Yeşil’ enerjinin gelişimine yönelik aynı vizyonu paylaşıyor ve ümit vadeden Türk piyasasında ilk yenilenebilir enerji projelerini sunmak için sabırsızlanıyoruz. Saran’ın Türk piyasasındaki anahtar rolü, yenilenebilir enerji projeleri alanındaki teknik uzmanlığımızla birleşerek, sahanın en güçlü oyuncularından biri olmamızı sağlayacak.”

 

* Işık gördüğünde elektrik üreten /güneş paneli

 

Saran Holding A.Ş. Hakkında: Saran Holding; 1995 yılından bu yana farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur. Holding; öz sermayeye dayalı yatırımları ile medya, online, yayıncılık, hizmet, havacılık, enerji, savunma ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Ulusal kalkınma planları ile uyum sağlayarak, uzun vadeli iş planlamaları da yapan Saran Holding, 25 iştiraki, 2.500’ e yaklaşan çalışanıyla Türkiye’nin önemli şirketler topluluklarından biridir. Grubun faaliyet alanlarından SARAN Medya, spor ve eğlence yayın hakları ile spor kulüpleri reklam hakları sektöründe yaklaşık 20 yıllık deneyimiyle pazarının lideri konumundadır. 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version