Haberler

Rolls-Royce Asya’nın gaz ile çalışan ilk römorkörüne güç verecek

Published

on

Rolls-Royce, Asya’nın gazla çalışan ilk römorkörüne güç sağlamak üzere Çin’in devlete ait petrol şirketi CNOOC’den ilk siparişini aldı. İlk römorkörün yılsonunda teslim edilmesi öngörülen anlaşma, Çin’in Jiangsu kentinde bulunan Zhenjiang Tersanesi’nde üretilecek iki adet römorkörü kapsıyor. Sözleşmede belirtilen opsiyon dahilinde sipariş toplam dört römorköre kadar yükseltilebilecek.

 

Anlaşma kapsamında römorkörlerde her biri sadece sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan bir çift Rolls-Royce Bergen C26:33L9PG makinesi bulunacak. Rolls-Royce’un güç ve tahrik sisteminde, bir çift US 205 CP azimut pervanesi bulunuyor. Pervaneler römorkörlere, hızlı manevra ve güçlü çekme gibi römorkör operasyonunda temel öneme sahip yetenekler kazandırıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Rolls-Royce Başkanı Neil Gilliver:  “Rolls-Royce olarak Asya’nın ilk saf gazla güçlendirilmiş römorkörünü desteklemekten ve Çin’in, kıyılarda ve iç su yolları kapsamında emisyon düşürme projelerinin odak noktasında önemli bir rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Denizcilik endüstrisinde çok önemli bir pazar olan Çin’de römorkör itme teknolojisi için yeni bir dönem açan bu sipariş, gerek Rolls-Royce, gerek CNOOC ve Zhenjiang Tersanesi için büyük önem taşıyor. Daha temiz, daha ucuz ve dumansız bir yakıt seçeneği olarak LNG,  denizcilik sektöründe giderek popüler hale geliyor. Bu nedenle, önümüzdeki dönemde daha çok römorkörde LNG’yi güç sağlayıcı olarak göreceğimize inanıyor ve bu siparişin gelecek siparişlerin de öncüsü olacağını düşünüyorum.”

Bu sipariş, güç sistemleri Rolls-Royce tarafından üretilen, dünyanın ilk gazla çalışan römorkörü Borgøy’un başarılı teslimatından sonraki ilk siparişi teşkil ediyor. Rolls-Royce Bergen makinaları denizcilik pazarının önde gelen orta hızlı saf gaz makineleri olma özelliğini taşıyor. Şirket aynı zamanda römorkörlere yönelik azimut pervanelerinin tedarikinde de lider konumda bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version