Diğer İmalatlar

Ravago ve Beşler Tekstil yeni bir ortaklığa imza attı…

Published

on

 

Dünya petrokimya devi Ravago, Beşler Tekstil’in taşyünü üretimi yapan şirketi İzoberrock’un yüzde 50’sini satın aldı. Ravago ve Beşler Tekstil arasında atılan imzayla oluşturulan Ravaber Yapı Ürünleri San. Tic. AŞ, gücüyle sektöre damgasını vuracak.  

2007 yılından bu yana taşyünü üretimi yapan ve kısa sürede inşaat sektöründe aranılan bir marka haline gelen İzoberrock’un yüzde 50’sini Ravago’nun almasıyla oluşan Ravaber, uluslararası arenada da bilinen şirketler arasındaki yerini almayı hedefliyor. Yıllık üretim kapasitesi 60 bin ton olan İzoberrock’un ürünlerinin, yurtiçi satış ve dağıtımını da Ravago’nun Türkiye’deki iştiraklerinden Mardav Yalıtım AŞ yapıyordu.

“Gerçekleştirilen ortaklık aynı zamanda iki şirketin de Türkiye’deki inşaat sektörüne duydukları güveni gösteriyor,” diyen Ravago – Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Onur, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“Sektörünün en büyük 2 şirketinden biri konumuna yerleşen Ravaber’in, kapasite artırımına yönelik yeni yatırımları 2014 yılında devreye girecek. Ravaber’in ilk bir yıllık sürecindeki ciro
hedefimiz 50 milyon dolar. Gerek Ravago gerekse Beşler Tekstil gibi iki güçlü şirketin arkasında bulunduğu Ravaber’i, kısa zamanda uluslararası bir şirket haline getireceğiz. Ravaber’in ortaklarından Beşler Tekstil’in taşyünü üretim süreçleri konusunda sahip olduğu
bilgi ve tecrübelerle en iyiyi üretip, şirketin diğer ortağı Ravago’nun iştiraki olan Mardav
Yalıtım ile de bu ürünlerin satış ve pazarlamasını yapacağız. Mardav Yalıtım da sektörde gücü, yaygın bayi ağı ve profesyonel kadrolarıyla bilinen, saygın bir kuruluş olarak yer almaktadır.

Diğer taraftan taş yünü üretimi için gerekli makina parkuru projelendirilmesi ve imalatı konularında, Beşler’in ciddi düzeydeki bilgi birikimi ile Ravago’nun uluslararası arenalarda yapı
malzemeleri konusundaki geniş pazarlama tecrübesini birleştirerek Ravaber’i global bir firma haline getireceğiz.”

BİLGİ METNİ

Ravago Hakkında

1961 yılında kurulan Ravago, yaklaşık 40 ülkede 350 şirket ile faaliyet göstermektedir. Yıllık cirosu 6.5 Milyar Euro’ya yaklaşan Ravago, dünyada plastik ham madde ürünlerinin üretim, satış ve pazarlama faaliyetlerini yürüten bir gruptur. Ravago, Türkiye’deki faaliyetlerine 1996 yılında başlamış ve 11 tanesi plastik, 4 tanesi inşaat sektöründe olmak üzere 15 ayrı firmasıyla 17 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir. Yaklaşık 1000 kişiye istihdam yaratan şirket, 700 milyon Euro’luk cirosu ile ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlamaktadır.

Ravago; inşaat sektörüne ürün ve sistem çözümleri sunan iş kolu Ravago Yapı ve Bina Çözümleri, ülkemizde inşaat ve yalıtım sektöründe faaliyet gösteren Mardav Yalıtım A.Ş, Stoper Yapı ve Yalıtım Sistemleri A.Ş, Torouss İnşaat Elemanları A.Ş ile beraber RAVABER Yapı Ürünleri Sanayi Ticaret
A.Ş firmalarının hissedarıdır. Ravago “Yapı ve Bina Çözümleri” bölümünde; Türkiye, Belçika, Ukrayna, Rusya ile birlikte Orta ve Doğu Avrupa’yı içeren 17 ayrı ülkede, 55 adet şirket bulunmaktadır.

Beşler Tekstil / İzoberrock Taşyünü hakkında

1996 yılında Kayseri’de kurulan Beşler Tekstil San. ve Tic. AŞ bugüne kadar yapmış olduğu ilave yatırımlarla beraber toplamda 36.000 iğ kapasitesi ve yıllık 10.000 ton pamuk kullanımı ile, tekstil sektöründe pamuk ring ipliği üretmektedir. Faaliyetlerini 50.000 m²  alan üzerinde yürüten firmanın toplam 320 çalışanı bulunmaktadır. Üretmiş olduğu ürünleri yurtiçi ve Avrupa pazarına ihraç eden Beşler Tekstil, oluşturmuş olduğu katma değer ile Türkiye’de en büyük ilk 1000 sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır.

2007 yılında yapı sektöründe taşyünü üretim için yatırım kararı alan firma, İzoberrock markası ile faaliyetine 20.000 ton/yıl kapasite ile başlamıştır. Kısa sürede kalitesi ve müşteri memnuniyeti ile
sektöründe bilinir hale gelen İzoberrock markalı taşyünü, bugün itibari ile 60.000 ton/yıl kapasitesi ile sektöründe, iki büyük üreticiden biri konumuna gelmiştir. Üretmiş olduğu çeşitli taşyünü ürünler başta yapı sektörü olmak üzere birçok endüstriyel alanda teknik yalıtım amacıyla da kullanılmaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version