Haberler

Perakendenin en iyi fikirleri ödüllendirildi

Published

on

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından düzenlenenYerel Zincirler Buluşuyor” organizasyonu bünyesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen, sektörün başarılı kişi ve kurumlarının ödüllendirildiği ve rol model olarak sektör ilgililerine sunulduğu ‘Perakendenin En İyi Fikirleri’ (PEF) yarışması bu yıl beşinci kez sahiplerini buldu.  Törende iş imkanlarının azlığı yüzünden sorunlar yaşayan engelli vatandaşlarımıza iş kazandırılıp, ekonomiye katılımlarını sağlayan “Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor” projesi özel olarak ödüllendirildi.

Yerel zincirler arasındaki en iyi uygulamaları paylaşmayı ve bu tarz uygulamaları teşvik ederek yerel zincirlerin rekabet gücünü artırmayı amaçlayan yarışma, çeşitli kategorilerde başarılı olan market sahibi, yönetici ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

“Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor” projesi kapsamında engelliler tarafından üretilen ‘Bez Torba’ların Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) yararına, Türkiye Perakendeciler Federasyonu’na bağlı tüm bölge temsilciliklerinin (PERDER) desteği ile 330 şirket ve 3 bin 450 noktada tüketicilere ulaştırılması amaçlanıyor. TOFD bünyesindeki atölyelerde engelli vatandaşlarımız ürettiği çevre dostu bez torbalar ile naylon poşet kullanımının azaltılması ve bez torba kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefleyen proje sosyal sorumluluk yönüyle de ödüle layık görüldü. Ödülünü Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün’ün elinden alan proje koordinatörü ve TPF Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Paşalı mutluluğunu projede yer alan engelliler ile paylaştı.

Yarışmada, “Mağaza Tasarımı” kategorisinde ödülü Ankara’dan Yunus Market, ‘Müşteri Hizmetleri, CRM ve Teknoloji Uygulamaları’ ve “Promosyon Yönetimi” ödüllerini Birebir Market, ‘İnsan Kaynakları Uygulamaları’ ödülünü Bursa’dan Hadım Market, ‘En iyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülünü “Bir Kitap da Senden Olsun” projesi ile 150 bin kitap toplayan Ankara’dan Altunbilekler, “En iyi kısa film” ödülünü ise İstanbul’dan Biçen Market kazandı.

Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Koordinatörü Gurbet Altay, “Yerel zincirler tarafından geliştirilen başarılı uygulamaları ödüllendirerek yerel zincirlerin rekabet gücünü arttırmayı amaçlayan yarışmamız, Türk perakende sektörünün gelişimine ve hizmet kalitesinin sürekli yükseltilmesine önemli katkılar sağlıyor. ‘Perakendenin En İyi Fikirleri’ Yarışması’nın farklı kategorilerinde, yerel zincirlerin 2012 yılı içinde gerçekleştirdiği özgün iş fikirlerini değerlendirmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version