Etkinlikler & Fuarlar

Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği öğrencisine Uluslararası Birincilik Ödülü

Published

on

Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Şevket Umut Yürüker’ in projesi, ASME (American Society of Mechanical Engineers)’ın  15-21 Kasım tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerinin San Diego şehrinde gerçekleştirdiği Uluslararası Makina Mühendisliği Kongresi’nde (ASME IMECE 2013) birinci oldu. 

 Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi  Şevket Umut Yürüker, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Arık ve Özyeğin Üniversitesi Doktora Öğrencisi Enes Tamdoğan’ın destekleriyle hazırladığı proje sunumu, Lisans düzeyi “Proje ve Poster yarışması” nda birçok ülkeden katılan 74 farklı proje ile yarıştı. Aralarında ABD, Japonya, Kanada ve Hindistan’ın da bulunduğu 12 ülkeden;  Georgia Tech, Purdue, Virginia Tech,  gibi 50’ den fazla üniversiteden öğrenci ve grupların da bulunduğu yarışmada Yürüker’in posteri, hem içerik hem de sunum becerisi ile jüri tarafından birincilik ödülünü almaya layık görüldü.

Birinciliğe giden proje yolculuğu

Projeye henüz lisans öğreniminin henüz ikinci yılında başlayan ve üçüncü sınıf  dersi kapsamındaki bir konuda çalışan Şevket Umut Yürüker, önce Isı Transferi ve Enerji Laboratuvarı’ nda, elektronik cihazların soğutma sistemlerini basitçe açıklayan bir deney düzeneği hazırlayıp aynı sistemi nümerik olarak modellediği bilgisayar programında simülasyonlar geliştirdi ve aldığı sonuçları kendi yaptığı deneylerle kıyasladı. Düzeneğin ve simülasyonların hazırlanmasından projenin bitimine kadar, öncelikle Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Arık ve doktora öğrencisi Enes Tamdoğan olmak üzere tüm ARTgroup (Arık Research and Technology Group, evateg.artgoup.com) araştırma grubu projeye desteklerini sürdürdü. Organizasyona gönderilen sunum özeti, rapor ve poster yaklaşık iki aylık yoğun bir Ar-Ge çalışmasının eseri olarak ortaya çıktı ve ÖzÜ lisans öğrencilerinin uluslararası prestijli bir konferansta aldığı ilk ödül oldu.

Projenin maliyeti 2.000 TL’den az

Özyeğin Üniversitesi’nin sunduğu destekler dâhilinde yolcuğunu tamamlayan Şevket Umut Yürüker, 17 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşen ve uluslararası en büyük makina mühendisliği toplantısı kabul edilen ASME Lisans Düzeyi Araştırma ve Dizayn Gösteriminde jüri tarafından, dünyanın dört bir yanından katılan 74 proje içerisinde en yüksek puanı alarak, birincilik ödülünü kazandı.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version