Connect with us

Kamu Hizmetleri

Otoyollarda otomobiller için yeni hız sınırı uygulaması yarın başlıyor

Published

on

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin bir yazı gönderilmiş. Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu’nun “Hız Sınırları” başlıklı 50. maddesi hatırlatılarak , motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlendiği ifade edilmiş.

Uygulama Yarın Başlıyor

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlenmiş.
Yarın başlayacak uygulama ile;
  • Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu  Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi)  ile  Çeşme-İzmir-Aydın  (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s,
  • Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı.  Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı  20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.

Yol Standartları Dikkate Alındı

Yarın başlayacak uygulama kapsamında otoyolların yol standartları dikkate alınırken, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da tamamlandı.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kamu Hizmetleri

Dünya Temizlik Günü’nde dijital yaşamı temizleme çağrısı

Published

on

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği 19 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde dijital yaşamı temizleme çağrısı yaparak, dijital karbon ayak izini düşürerek, enerji tüketiminin kesemize ve iklim değişimine maliyetini azaltmaya dikkat çekti

19 Eylül Dünya Temizlik Günü, daha temiz ve sağlıklı bir gezegen için atık toplanmasının, yaygın bilinç yaratılmasının hedeflendiği 180 ülkeyi birleştiren küresel sivil hareketlerin en büyüklerinden biridir. Bu yıl, pandemide riskleri en aza indirerek temizlik için “Haydi Yapalım, Dijital Atıkları Temizleyelim ve Doğayı Koruyalım” diyen Let’s Do It Dünya Vakfı’nın sivil eylemi başlattığını belirten İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu “SÜT-D olarak Let’s Do It Türkiye’nin dijital temizlik hareketine katılacağız ve yeşil gücümüzü ülkemizin dijital karbon ayak izini düşürmek için ortaya koyacağız dedi.

Gördüğümüz ve görmediğimiz atıklarımız mühim

Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu “Evimizde, okulumuzda, işimizde, yolda, tarlada, ormanda, dağda, denizde, gölde, nehirde, yaşarken, uğraş verirken, gezip eğlenirken hep atığımız çıkar. Kâğıt, plastik, ahşap, cam, metal, atık bitkisel yağ, ömrünü tamamlamış madeni yağ, lastik, akü ve elektrikli-elektronik eşya (e-atık) gibi. Geri dönüştürülebilir atıklarımızı görürüz. Hepsinin ulusal servet olarak atık sektörümüzde işlenip katma değer kazanması için duyarlı yurttaş katkımız mühim. Bir de görmediğimiz dijital atıklarımız var. Teknoloji kullanırken bilgisayarımız, dizüstü bilgisayarımız, akıllı telefonumuz var. Bu harika sayısal dünyamızda, dijital evimizde bize özel dosya, fotoğraf, oyun, videolar, yedekleri, e-posta kutumuz, kullandığımız ve kullanmadığımız dosyalar ve uygulamalar var. Dijital eğitim var. Bize hizmet sunan kablolu-kablosuz erişim ağları, dijital veri merkezleri-sunucular, dijital telefon santralleri, e-alışveriş siteleri, e-bankacılık da var. Her yerde, çevrimiçi yaşamda dijital atığa neden oluyoruz” dedi.

Dijital Evimizde Karbon Ayak İzimizi Düşürerek Doğamızı, İklimimizi Koruyalım

Dijital evimizde, internet kullanırken ve cihazlarımızda elektrik tüketiyoruz. Bu tüketimle küresel sıcaklık artışına, iklim değişimine neden olan sera gazları salınıyor. Bir internet araması yaptığımızda, e-posta yolladığımızda bizler küçük bir elektrik tüketimiyle karbon ayak izi yapıyoruz. Ancak veri merkezleri, akıllı sunucular enerji yoğun hizmet sunarak yüksek elektrik tüketimi ile yüksek karbon ayak izi yapıyorlar diyen Prof. Karaosmanoğlu, “4,1 milyar insan, dünya nüfusunun %53,6’sı internet kullanıyor.Lancaster Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mike Hazas’ın değerlendirmesine göre, küresel sera gazı salımlarının %3,7’sinden dijital yaşam sorumlu. Bu miktarın havayolu taşımacığı küresel sera gazı salımlarına eşit olduğunu belirten Dr. Hazas, sera gazı salımların 2025 yılında iki misli artacağını ön görüyor. Sonuç, çevrimiçi gezinmenin, çalışmanın, enerji tüketiminin kesemize akçeli, yüksek karbon ayak iziyle gezegenimize iklim değişimi bedeli yüksek demek. Dijital evimizi mutlaka temizlemek gerekli demek” bilgisini verdi.

Dijital Temizlik Hareketine Katılalım

Prof. Karaosmanoğlu dijital atıklarımızı silerek temizleme, e-posta kutularımızı ve dosyalarımızı düzenleme gereği vurgusu yaparak, depolama alanı, hız, zaman ve düzen kazanarak dijital evimizde, çevrimiçi başarılı olmak için Dijital Temizlik Hareketine Katılım çağrısı yaptı.

Continue Reading

Haberler

PROGROUP’a İsviçre’den ödül!

Published

on

By

Eğitim, bilişim ve danışmanlık alanlarında hizmet veren PROGROUP, Business Initiative Directions (BID) tarafından İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen ‘Uluslararası Kalite Altın Ödülü’nü alarak vermiş olduğu hizmetlerin kalitesini tescil etti. Şirketleri, uluslararası işletmecilik arenasında rekabet edebilir duruma getirme vizyonuyla yola çıkan PROGROUP Uluslararası Danışmanlık, dünya çapında bilinen ilk Türk danışmanlık şirketi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

progroup_logo-01

BID tarafından Cenevre’de gerçekleştirilen ve ‘Kalitede Uluslararası Yıldız’ (International Star Award for Quality-ISAQ) ödüllerinin verildiği törende, dünyanın birçok ülkesinden başarılı şirketlerin temsilcileri de hazır bulundu. Business Initiative Directions (BID) tarafından 178 ülkeden şirket liderlerinin sundukları önerilerin sonucunda, ‘’Uluslararası Kalite Altın Yıldızı’’ için aday gösterilen PROGROUP Uluslararası Danışmanlık; uygulamalarında ve süreçlerinde kalite yönetimine ve inovasyona verdiği önem ile Türkiye’yi başarıyla temsil ettiği için bu ödüle layık görüldü.

Uluslararası bir kuruluş olan Business Initiative Directions (BID), “International Star for Quality” ödülünü, sektörlerinde kaliteye, teknolojiye ve inovasyona verdikleri önemle liderlik eden şirket ve kurumları takdir ve teşvik etmek amacıyla her yıl vermektedir. Ödül adayları, QC100 Toplam Kalite Yönetim Modeli kriterlerine dayanarak değerlendirilmektedir.

PROGROUP Uluslararası Danışmanlık Genel Müdürü Salim ÇAM, ödülle ilgili yaptığı açıklamada; danışmanlık sektöründeki küresel rakiplere rağmen yerli bir danışmanlık şirketi olarak uluslararası bir platformda bu ödüle layık görüldükleri için gurur duyduğunu belirtti.

Continue Reading

Haberler

CMC, Ankara’da kamuyla buluştu

Published

on

By

Türkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden biri olan CMC, bu yıl ikincisi düzenlenen “Ankara Çağrı Merkezi Konferansı’nda kamu kurumlarıyla bir araya geldi. CMC, “Vatandaş Odaklı Hizmetin Önemi” teması altında gerçekleşen konferansta deneyimlerini kamu kuruluşları başta olmak üzere Anadolu’da faaliyet gösteren kuruluşlarla paylaştı.

CMC, 26 Eylül Çarşamba günü düzenlenen “2. Ankara Çağrı Merkezi Konferansı”nda kamu kurumlarıyla bir araya geldi. CMC Çağrı Merkezi Genel Müdürü Metin Tarakçı, Çağrı Merkezleri Derneği Başkan Yardımcısı sıfatıyla konferansta “Kamu ve Çağrı Merkezi Standartları” konulu bir konuşma yaptı. Tarakçı, kamu çağrı merkezlerinin gelişim hızını ve istihdam gücünü ortaya koymak amacıyla düzenlenen konferansta, dinleyicilere sektöre yönelik değerli bilgiler verdi ve deneyimlerini aktardı.

Ana teması “Vatandaş Odaklı Hizmetin Önemi” olan konferansın fuar bölümünde kamu kurumlarının ve bölgede faaliyet gösteren kuruluşların sorularını yanıtlayan CMC,  gerçekleştirdiği örnek uygulamalar hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Continue Reading

Yorumlar

  • {{{ review.rating_post_title }}}
    User Avatar
    {{{ review.rating_title }}}

    {{{review.rating_comment | sstr | nl2br}}}

    Show

Trendler