Diğer Gıda & İçecek

Otomat Sektörü İstanbul’da Buluşuyor

Published

on

Günümüzde birçok alanda hizmet veren “vending” olarak da nitelendirilen otomat makinaları, barındırdığı teknoloji ve kullanım kolaylığı ile dikkatleri üzerine çekerken,  önemli bir pazarı da beraberinde getiriyor. Türkiye’de de şu anda 40 binden fazla olan otomat sayısının 10 yıl içerisinde 700 binlere ulaşacağını öngörülüyor. Metrekare başına en çok satış otomatı bulunan ülke konumunda bulunan  Japonya’da ise her 23 Japon vatandaşına bir otomat düşerken,  makineler aracılığıyla yapılan satışın hacmi ise yıllık 7 trilyon yen (Yaklaşık 63 milyon dolar) seviyesinde. Bu denli önemli bir sektörün tüm paydaşları, Türkiye’de ilk defa 13 – 15 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ‘Otomat Teknolojileri ve Self Servis Sistemler Fuarı VENDEX Turkey’ de bir araya gelecek.

Şehirlerin farklı yerleri, oteller, hastaneler, şirketler, fabrika ve ofisler gibi birçok farklı noktada kullanılanılan otomat makineleri, yiyecek-içecek maliyetini en az yüzde 35 oranında düşürürken, kalite, tasarruf ve hijyen gibi birçok avantajı da beraberinde getiriyor. ABD, Japonya ve Avrupa’da yaygın olan otomatlar, ülkemizde de her geçen gün arttıyor., Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkiye’de ilk defa 13 – 15 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ‘‘Otomat Teknolojileri ve Self Servis Sistemler Fuarı VENDEX Turkey’ sektörün gelişimi için önemli bir vitrin olacak.

Metropollerde geniş ürün seçenekleri ile yer alan otomatların sayısı ve çeşitliliği artış göstermeye devem ediyor. Birbirinden farklı özellik ve tasarımlara sahip olan otomatlar kullanım oranının artması ve ürün çeşitliliği ile yatırımcıların gözdesi konumunda. Son teknoloji otomatların yer alacağı ‘Vendex Turkey’ önemli işbirliklerine ve yeni iş fırsatlarına sahne olurken ülke ekonomisine de önemli katkılar da bulunacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version