Haberler

Orka Holding çalışan sayısı sekiz yılda beş kat arttı

Published

on

 

Moda perakende sektörünün lider şirketi Orka Holding, 2005 yılından bu yana 1.600 kişilik ek istihdam yaratarak çalışan sayısını beş kat arttırdı.

 

 

Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile dünya moda perakendesinde söz sahibi olan Orka Holding, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından işsizlikle mücadele yolunda verdiği destekle öne çıkıyor. Hazır giyim sektöründeki yatırımları ile işsizlik sorununa çözüm üretmeyi sürdüren Orka Holding, 2005 yılından bu yana 1.600 kişilik ek istihdam sağladı. Orka Holding’in 2005 yılında 400 olan çalışan sayısı, 2013 yılında 2 bin kişiye yükseldi. Türk hazır giyim devinde kadın çalışan oranı yüzde 40 olurken, üniversite mezunu oranı da yüzde 72 düzeyinde bulunuyor.

 

701 bin kişi iş başvurusu yaptı

Son sekiz yılda yaklaşık 701 bin kişinin çalışmak için başvuruda bulunduğu Orka Holding, işgücüne verdiği değerle de sektörde farkını ortaya koydu. Türk hazır giyim devi, İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi süreçleri ile desteklediği istihdam yaratmadaki başarısını, bu yıl Kariyer.net tarafından düzenlenen “İnsana Saygı Ödülleri” kapsamında “yapılan başvurulara en iyi geri dönüş sağlayan ve alınan başvuruları en iyi değerlendiren” şirket seçilerek taçlandırdı. Şirket, geçtiğimiz yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Marmara Bölge Müdürlüğü tarafından “En İyi istihdam, İnsanlığa Saygı ve Engelli İstihdam Sağlama” konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı takdire layık görülmüştü.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ülkemizde kar eden sektörleri istihdam yaratma konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Genç nüfus için ek istihdam yaratmanın, Türkiye ekonomisinin gelişimi için çok önemli olduğunu belirten Orakçıoğlu “İşsizlik sorununun çözümü için tüm sektörlerin göstereceği pozitif yaklaşım, ekonomi için olumlu bir hava yaratacak. Bu olumlu hava ile tüm sanayi kuruluşları kendisi için katkı sağlayacak işler yapabilecek. Genç beyinlerin enerjisini ve heyecanını ekonomiye kanalize etmek, hepimizin sosyal sorumluluk anlayışında olmalı” diye konuştu.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version