Haberler

Online Market, -e-ticaret sektörüne hızlı bir giriş yaptı

Published

on

Bir marketten satın alabileceğiniz her ürünü en kısa sürede, teslimat ücreti almadan, kapıda ödeme ve iade seçenekleriyle ayağınıza kadar getiren Online Market, tüketicilerin kalbini fethediyor. 23 Ocak günü itibariyle Ataşehir bölgesinde tanıtımlara başlayan Online Market, beklentilerin üzerinde, oldukça yoğun talep görüyor.

 

Sanal market konseptine ivme kazandıran Online Market, Türkiye’de son dönemde yaptığı yatırımlarla öne çıkan Aslanoba Capital’in ilgisini çekmeyi başararak 1 milyon dolarlık yatırım desteğiyle; üç başarılı iş adamı; Murat Demirhan, Cüneyt Gürbüz ve Bülent Demirhan tarafından kuruldu. Markette harcanan zamandan tasarruf ederken aynı zamanda taptaze ürün seçeneklerini aynı fiyat politikasında alabileceğiniz Online Market, hayatınızı her yönden kolaylaştırıyor. Pazarlama planlarının henüz başında hedefine erken ulaşan Online Market, tüketicilerden yoğun talep görüyor.

2014 yılı sonunda 100.000 üye!

Markanın kurucu ortağı ve aynı zamanda genel müdürü olan Murat Demirhan, 1 ayda 1.000’in üzerinde üye sayısına ulaşan www.onlinemarket.com adresinin hızla gelişim gösterdiğinden bahsediyor. Ayda ortalama her bölgeden 2.000 üye hedefleyen Online Market, 5 ay sonunda siteden alışveriş yapan kişi sayısının yalnızca tek bölge için 3.000’i aşacağını öngörüyor. Önümüzdeki dönemde yapacakları yatırımlara da değinen Demirhan, Ataşehir sonrasında açılacak cep depoların 9 tanesinin daha yılsonuna kadar hizmete gireceğini müjdeliyor. Bu doğrultuda Online Market 2014 yılı sonuna dek 100.000 üye sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Yapılan analizler sonucu sanal dünyanın en kalabalık marketi olmaya aday gösterilen Online Market’te kullanıcılar sitede ortalama 7 sayfa ziyaret ediyor ve ortalama 5 dakika boyunca sitede kalıyorlar. Ayrıca toplam ziyaretin, tekil ziyaretçinin iki katı olması da bu rakamları destekliyor. İlk 30 günlük dönemde siteden alışveriş yapan kullanıcıların %33’ünün en az 2 ya da daha fazla sipariş verdiği gözlemlenirken, tekrarlayan alışverişçi oranının da oldukça iyi olduğu burada doğrulanıyor. Dönüşüm oranlarının beklentilerin oldukça üstünde olduğu Online Market’te yeni ziyaretçi e-ticaret dönüşüm oranı %1,5. Geri dönen ziyaretçi e-ticaret dönüşüm oranı ise %5,5 olarak açıklanıyor.

Online Market, Tavsiyelerle Büyüyor!

Yeni üye kazanmada müşterilerin arkadaşlarına yaptıkları tavsiyeler önemli yer tutuyor. Tüketiciler ortalama 75 TL’lik sepet ortalamalarıyla Online Market’e güvenlerini dile getirirken, Online Market’in servis ağı hızla genişliyor.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version