Etkinlikler & Fuarlar

Mobil ekonomi dünyasının kalbi İstanbul’da atacak

Published

on

Bilişim Muhabirleri Derneği, 4-5 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Avrasya Mobil Ekonomi Kongresi için ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinliğin organizasyonu ülkemizin saygın PR ajanslarından Mobil PR tarafından yapılacak.

Başkanlığını Musa Savaş’ın yaptığı bilişim gazetecilerini aynı çatı altında toplayan 15 yaşındaki Bilişim Muhabirleri Derneği, dev bir organizasyona imzasını atıyor. 4-5 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul’da ilk kez düzenlenecek olan Avrasya Mobil Ekonomi Kongresi için çalışmalara başlandı.

Bu önemli etkinliğin organizasyonu ülkemizin saygın ve deneyimli PR ajanslarından Mobil PR tarafından yürütülecek.
Cevahir Kongre Merkezinde düzenlenecek olan kongreye bilişim dünyasından çok sayıda yerli ve yabancı konuğun, hükümet ve STK yetkililerinin, bilişim duayenlerinin ve dünyaca ünlü konuşmacıların katılması bekleniyor.
Pek çok başarılı organizasyona imza atan Mobil PR tarafından organize edilecek Avrasya Mobil Ekonomi Kongresinin proje danışmanlığını ise Ticaret Üniversitesi İktisat bölüm başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin ile deneyimli gazeteci Cem Kıvırcık üstlendi. Kongrenin logosunu ise grafik sanatçısı Murat Akman tasarladı.

Para Dergisi köşe yazarı ve BMD başkanı Musa Savaş yaptığı açıklamada “BMD ülkemize bir değer kazandırmak amacıyla bu çalışmaya başladı. Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde mobil dünya ile ilgili etkinlikler düzenleniyor. Ülkemizde de böyle bir etkinliğin, gelenekselleşmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Bu konuda çözüm ortağımız olarak Mobil PR’ı seçtik. İki gün sürmesini planladığımız kongrede, hükümet temsilcilerini, STK yetkililerini ve bu alanda faaliyet gösteren dev şirketlerin üst düzey görevllerini ve üniversitelerden birçok önemli akademiyeni konuşmacı ve panelist olarak ağırlamayı ümit ediyoruz. Ayrıca kongrede bilişim ve sihri içeren gösterisiyle konuklara keyifli zaman geçirecek olan Marko Tempest ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu etkinliğin ülkemizde gelişmekte olan mobil sektöre önemli katkıları olacağı inancıyla, gelenekselleşmesi ve devamının getirilmesi ümidiyle BMD olarak elimizi taşın altına koyuyoruz.”

Ayrıca bu etkinliğin halihazırda üzerinde çalışılmakta olan mobil ekonomi kanun tasarısına da büyük fayda sağlayacağı bekleniyor. Avrasya Mobil Ekonomi Kongresi’nin ana başlıkları arasında mobil para, mobil para transferi, mobil cüzdan, finans regülasyonu, mobil güvenlik, mobil ekonomi tarihçesi, mobil bankacılık gibi konular yer alıyor.
Kongreye başta iletişim şirketleri ve operatörler olmak üzere, yazılım ve donanım şirketleri, mobil altyapı tedarikçi şirketler, yakın saha ödeme sistemleri şirketleri, kredi kartı şirketleri, bankalar ve sigorta şirketleri,bulut teknolojisi ve sanallaştırma şirketleri, e-ticaret finans şirketleri, akıllı telefon ithal eden ve üreten şirketler ve KEP şirketlerinin katılması bekleniyor.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version