Haberler

LIXIL Yönetim Kurulu’nun yeni üyesi David J. Haines

Published

on

 GROHE Group S.à r.l. CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı David J. Haines, LIXIL Corporation Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Atama, LIXIL Hissedarları’nın katılımı ile gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da teklif ve tasdik edildi. Atama ile, GROHE Group’ın çıkarlarını LIXIL Group yönetimi içinde daha etkin şekilde temsil edebilecek olan Haines, böylece GROHE Group’un LIXIL ile ortaklığında kilit bir rol de almış olacak.

David J. Haines 2004 yılından bu yana GROHE’de çalışıyor. 2011’de Çin pazar lideri Joyou AG’yi de bünyesine katan şirket, Haines’in liderliğinde dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımı tedarikçilerinden birine dönüştü. GROHE Group’un Japonya merkezli LIXIL Corporation’a başarılı satışı da yine Haines’in yönetiminde gerçekleşti.

LIXIL Corporation, Japonya’nın en büyük inşaat malzemeleri ve ev teçhizatları tedarikçisi olarak GROHE Group’un da katkıda bulunduğu kapsamlı bir ürün ve hizmet yelpazesi sunuyor. Bu ortaklık teknoloji ve tasarım konusundaki sürekli uzmanlık alışverişinin yanı sıra farklı dağıtım ağlarının birbirini tamamlayıcı şekilde kullanılmasına ve her iki ortağın da kendi pazar pozisyonlarını kalıcı bir şekilde güçlendirebilmesi anlamına geliyor.

 

GROHE Group hakkında

GROHE Group, Grohe AG, Hemer; Joyou AG, Hamburg ve yurtdışı pazarlardaki diğer iştiraklerden oluşmaktadır. GROHE Group dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımları sağlayıcısıdır.

GROHE Group, global GROHE markası ile “Pure Freude an Wasser” felsefesini sunabilmek amacıyla kalite, teknoloji, tasarım ve sorumluluktan oluşan marka değerlerinden güç almaktadır. Grup, JOYOU markası ile de hızla büyüyen Çin pazarına hizmet etmektedir.

GROHE Group S.à r.l., Luxembourg’un öncülüğünde, grubun dünya çapında 9.300 civarında (bu sayının yaklaşık 3.500’ü Joyou’dadır) çalışanı bulunmaktadır. GROHE’nin Almanya’daki çalışan sayısı yaklaşık olarak 2.400’dür. Geçici rakamlara göre, 2013 yılında, GROHE Group 1,45 milyar Avro tutarında konsolide satış rakamına ulaşmıştır.

GROHE’nin, Portekiz, Tayland, Kanada ve Çin’de (Joyou) olmak üzere altısı Almanya’nın dışında faaliyet gösteren dokuz üretim tesisi bulunmaktadır. Şirket halen satışlarının yüzde 85’ini Almanya dışında gerçekleştirmektedir.

Ocak 2014’te, GROHE Group LIXIL Group ve Japonya Kalkınma Bankası tarafından satın alınmıştır. LIXIL Group, inşaat malzemeleri ve ev teçhizatları sektörlerinde küresel bir liderdir. GROHE ve Joyou, LIXIL Group içinde bağımsızlıklarını korumaktadırlar.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version