Etkinlikler & Fuarlar

LC Waikiki “Yenilik Sensin’13 Moda Tasarım Yarışması’’ sonuçlandı

Published

on

 

Moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki tarafından bu sene ilk kez düzenlenen “Yenilik Sensin’13 Moda Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Jüri değerlendirmesi sonucunda finale kalan 10 tasarımın sergilendiği ödül töreni, 18 Aralık 2013’te tarihi Sirkeci Garı’nda gerçekleştirildi. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vahap Küçük’ün katıldığı ve 30 Eylül 2013 tarihinde jüri değerlendirmesi sonucunda finale kalan 10 tasarımın sergilendiği ödül töreni büyük ilgi gördü.

 

Aralarında Moda Tasarımcısı ve Yarışma Koordinatörü Özgür Masur, Stil Danışmanı Deniz Marşan, Moda Tasarımcısı Elif Cığızoğlu, LC Waikiki Moda Danışmanı ve Yarışma Koordinatörü Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yeşim Bağrışen gibi moda dünyasına yön veren isimler ile LC Waikiki CMO’su Maria Comfort ve LC Waikiki Tasarım Ekibi’nden isimlerin yer aldığı özel jüri üyeleri, finale kalan 10 tasarım arasında derecelendirme yaparken oldukça zorlandı.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük,Birinci Tuğçe Yıldırım

Törende konuşma yapan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük,

“LC Waikiki olarak Yenilik Sensin Yarışması’nın ilkini gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini istiyoruz. Amacımız genç yetenekleri desteklemek ve motive etmek. Bu yarışma ile sektöre örnek olmayı hedefliyoruz. Başarı detayda saklıdır. Gençlerimizin de bu detayları bulup başarıyı yakalamalarını istedik. Tasarım ve Ar-Ge’ye yatırım yapmadan büyümek ve rekabet etmek imkansız. Sosyal sorumluluğu da olan bu projeye ve gençlere destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

LC Waikiki, hologramlı sanal defile ile Türkiye’de bir ilke imza attı…

Sunuculuğunu Yasemin Altuğ’un yaptığı ödül töreninde, Türkiye’de ilk kez hologram defile tekniği uygulandı. Son teknolojinin yaratıcılıkla birleştiği sanal defile, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Birbirinden farklı tasarımları tarihi bir atmosferde izleyenler, defile sonrası after party’de ”Uninvited Jazz Band” grubu ile eğlendi.

 

Genç yetenekler destekleniyor

LC Waikiki’nin genç yetenekleri desteklemek amacıyla düzenlediği organizasyonda yarışmacılardan Tuğçe Yıldırım tasarımı ile 1. seçilerek 10.000 bin TL, Müge Özdemir tasarımı ile 2. seçilerek 7.500 TL, Yasemin Biricik Tüjümet tasarımı ile 3. seçilerek 5.000 TL para ödülü almaya hak kazandılar. Sosyal medya yarışmasında 10 finalistin tasarımlarından en çok beğeni toplayanlar arasında yapılan çekilişle Gözde Yalabık iPad Mini kazandı.

 

“Yenilik Sensin’13 Moda Tasarım Yarışması” için katılımcılar, 16 Nisan 2013 – 16 Ağustos 2013 tarihleri arasında www.yeniliksensin.com adresinden LC Waikiki’nin belirlediği kategoriler arasından seçtiği ürün üzerinde yeni bir “detay” tasarlayarak (nakış, desen, işleme vb.) yarışmaya başvurdu. Genç yetenekleri destekleyen LC Waikiki, 30 yaşını aşmamış Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ve yeni mezunların katıldığı yarışmada tüm dosyaları titizlikle inceledi. 92 yarışmacıya ait toplam 282 dosya 10’a düşürülerek finalistler belirlenmiş oldu.

Bu yıl ilk kez gerçekleşen yarışmada tasarımlar arasından seçim yapılırken; tasarımların yenilik yaratma ve özgünlük düzeyi, uygulanabilirliği ve giyilebilirliği, malzeme seçiminin detayla ilişkilendirilmesindeki yenilik, detayın tasarımla uyumu gibi kriterler göz önünde bulunduruldu.

Her zaman yeniliklerin öncüsü olan LC Waikiki, gelecek sezonlarda da modaya ve gençlere yönelik projelerle karşınıza çıkmaya devam edecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version