Etkinlikler & Fuarlar

Lastiketiket değerlerinin yanısıra, diğer kriterleri de gözden kaçırmayın!

Published

on

Goodyear: “Lastik seçerken, etiket değerlerinin tüketicilerin satın alma kararlarındaki etkisi artıyor.”

Brüksel’de gerçekleşen toplantıda ortaya konan veriler, son 1 yılda lastik satın alan müşterilerin üçte ikisinin AB lastik etiketini dikkate aldığını gösteriyor. Goodyear[1] adına IPSOS Market Quest tarafından yapılan araştırmaya göre, lastik alıcılarının yüzde 73’ü, lastikleri almadan önce üç performans kriterine dayalı etiket kullanımına dair bilgi sahibi. Yine aynı veriler çerçevesinde Avrupa genelindeki lastik satıcılarının yarısından fazlası, etiket değerlerini lastik satarken öne çıkarıyor.

 

AB lastik etiketinin, Avrupa ticari taşıtfilolarının satın alma üzerindeki etkisi her geçen gün artıyor. Avrupa ticari taşıt filolarına yönelik TNStarafından Goodyear[2] adına yürütülen, Fransa,Almanya, İtalya, Polonya ve İspanya’da yer alan yaklaşık 500 filoyu içerenaraştırmanın sonuçları, etiketlemenin önemini gösteriyor. Filoların yarısı(%54), yalnızca lastik etiketinin lastik seçimlerini etkilediğini söylerken,üçte ikisi (66%) etiketteki en önemli kriter olarak yakıt verimliliğinivurguluyor.

Toplantıya ev sahipliği yapanGoodyear Şirketi, mevzuatın yıldönümünde, etiketin ilerlemesini tartışmak üzerepaydaşları ve sektör uzmanlarını biraraya getirdi.

Toplantıda konuşan Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA)Bölge Başkanı, etiketin önemiyle ilgili istatistiksel öngörüleri sunarkenlastik etiketinin sınırlarını vurgulayarak “Birçok tüketicinin ve profesyonel lastik alıcısının lastik satınalırken AB Lastik Etiketi’ni referans aldığını görmek çok umut verici. Üç kritere dayanan bilgileriyle AB LastikEtiketi, lastiklerin taşıtın performansında oynadığı önemli rolle ilgilifarkındalık uyandırıyor. Lastik etiketi kavramı hızla yaygınlaşıyor. Ancaketiket her ne kadar iyi bir başlangıç olsa da, lastik alıcılarının dikkatealması gereken başka önemli faktörler de bulunuyor. Örneğin, en yüksek performanslıkış lastiklerinin dahi lastik etiketindeki skorları nispeten düşük çünkü bulastikler soğuk havalarda ve buzda etkili olacak şekilde tasarlanmıştır.Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden biri olarak Goodyear yalnızca lastiketiketinde belirtilen üç kriteri değil, 50 farklı kriteri analiz ederek lastiktasarlıyor” dedi.

Bağımsız sertifikalandırmaşirketi TÜV SÜD Automotive’in Lastik veTekerlek Genel Müdürü Michael Staude, Avrupa Birliği üye ilkeler genelindeetkili yerel güçlendirme sistemlerine duyulan ihtiyacı vurgulayarak “Mevzuatuzun vadede, tüketicilerin ve satıcıların gözünde ancak Avrupa Birliğindesatılan ve ithal edilen tüm lastiklerin mevzuata tamamen uyumlu olmasıdurumunda başarılı ve güvenilir olabilir” diye konuştu.

AB Lastik Etiketi mevzuatınınuygulanmasında önemli bir rol oynayan AvrupaParlamentosu Üyesi ve İç Pazar ve Tüketici Koruma Komitesi Başkanı MalcolmHarbour, etiketin hem sürücülerin güvenliğini artırması hem de çevreyikoruması açısından önemli olduğunun altını çizerek:

“Lastik Etiketi, Avrupagenelindeki yolcular ve ticari taşıtlar için büyük bir güvenlik ve çevreseltedbirler paketi olarak tanıtıldı. Lastikler muhtemelen tüketicilerin satınalmakta en çok zorlandıkları ürünlerin başında geliyor. Bu yüzden tüketicilerindaha net ve objektif bilgilere ihtiyaçları var. Tüketicilere, belirli miktardabilgi verebilirsiniz. İşte bu yüzden, tüketicilerin, farkındalıklı tercihleryapmalarına yardım edecek net kriterlere odaklandık. Mevzuatın şu ana kadarkibaşarısından memnunum ancak bir yasa düzenleyicisi perspektifinden baktığımda,etiketin çevre ve güvenlik açısından faydalarını tamamen anlamak için dahafazla zamana ihtiyacımız olduğunu görüyorum.  Mevzuat 2016’da tekrar değerlendirilecek” dedi.

Goodyear Şirketi’nin araştırmasınagöre, tüketiciler ıslak zemin yol tutuş sonuçlarının en önemli sonuç olduğunudüşünüyor; tüketicilerin %52’si, yeni lastik satın alırken bunu dikkatealdıkları ilk üçe kriter arasına koyuyor. Daha iyi yuvarlama direnciylebirlikte yakıt verimliliği, tüketici ihtiyaçlarında %47 oranında yer tutarken,dış gürültü %41 oluyor. Geçtiğimiz yıl lastik satın almamış olanların %85’i,bir sonraki lastik satın alımlarında etiketin en önemli etken olacağını ifade ediyor.

Toplantıda konuşan ElectroluxÇevre ve Avrupa İlişkileri Başkan Yardımcısı Viktor Sundberg de benzer biretiketleme sürecinden geçmiş olan beyaz eşya sektöründen deneyimler paylaştı,FIA Yetkilisi Luca Pascott yol güvenliği hakkında bilgi verdi.

Avrupa’da satılan tüm lastikleriçin zorunlu olan AB Lastik Etiketi, yolcuları ve kamyon lastiklerini üçfaktöre göre derecelendiyor: yuvarlanma direnci, ıslak zemin yol tutuşu ve dışgürültü seviyesi. Mevzuat Avrupa ile birlikte Türkiye’de de Kasım 2012’deyürürlüğe girmiştir.

Toplantı kayıtlarını izlemek içinwww.thetirelabel.com’u ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Goodyear Tire & Rubber Şirketi hakkında

Goodyeardünyanın en büyük lastik şirketlerinden biridir ve dünyanın çoğu bölgesindefaaliyet göstermektedir. İştirakleri ve ortak girişimleriyle birlikte, Goodyearçoğu uygulamaya yönelik lastikler geliştirmekte, pazarlamakta ve satmaktadır.Bugün için, dünyanın dört bir yanında 69,000 civarında insanı bünyesindeçalıştıran Goodyear 22 ülkede 52 tesiste faaliyet göstermekte ve ürünlerinidünya çapında 185 ülkede pazarlamaktadır. Goodyear markasına ek olarak, şirketDunlop, Fulda, Sava, Debica ve Kelly dahil bir dizi saygın markalar altında dalastikler üretip tüketicilere sunmaktadır. Ar-Ge’ye yılda yaklaşık 400 milyonABD Doları harcayan Goodyear; 2008 yılında Forbes dergisinin yenilik, insanyönetimi, varlıkların kullanımı ve küresel oryantasyon kriterlerinde “DünyanınEn Beğenilen Şirketleri” listesine girerek DünyanınEn Beğenilen Motorlu Araç Parçaları Şirketi olmuştur. Şirket aynı zamanda2008’den bu yana her yıl Forbes dergisinin Amerika’nın “En Saygın Şirketleri”listesi ve Amerika’nın “En Güvenilir Şirketleri” listesinin yanı sıra, CROdergisinin 100 En İyi Kurumsal Yurttaş sıralamasında yerini almıştır. Şirket,ürünleri ve küresel operasyonları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, www.goodyear.comadresini ziyaret edebilirsiniz.

Goodyear Lastikleri T.A.Ş. hakkında

Üretim, satış vesatış-sonrası hizmetleri ile lastik sektöründe faaliyet gösteren GoodyearLastikleri T.A.Ş., dünyadaki en büyük lastik üreticilerinden olan Goodyear Tireand Rubber Company’nin Türkiye’deki iştiraki olarak, 1 Eylül 1961’de kuruldu.Goodyear Lastikleri T.A.Ş.; Türkiye’de 1,200’ü aşkın çalışanı ile İzmit veAdapazarı’ndaki 2 üretim tesisinde faaliyet göstermektedir. Şirket, ürünleriniGoodyear, Dunlop, Fulda, Sava ve Debica markaları altında üretip tüketicilerinesunmaktadır. Şirket Türkiye’de, yaklaşık 700 bayisi ve 300’ü aşkın araçservisleri kanalıyla tüketicilere hem tüketici lastikleri hem de ticarilastikler ve hizmetler sunmaktadır. Goodyear Lastikleri T.A.Ş., ürünleri veTürkiye’deki faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, www.goodyear.com.tradresini ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version