Connect with us

Yeni Teknolojiler

Kontrolmatik Teknoloji, SpaceX Falcon 9 roketi ile uzaya 3 uydu fırlatacak

Yayın tarihi

-

Sami Aslanhan

Kontrolmatik Teknoloji, adını uluslararası arenalara taşıyan, dünyanın en büyük 37. Sistem Entegratörü seçilen mühendislik firması olarak, uydu ve uzay teknolojileri alanındaki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Her geçen gün büyüyen, 26 farklı ülkede proje yönetimi, çok disiplinli mühendislik uygulamaları, endüstriyel kontrol sistemleri, IoT ve veri analitiği gibi uçtan uca hizmetler sunan ve imza attığı başarılı projelerle Türkiye’nin adını yurt dışında duyuran Kontrolmatik Teknoloji iştiraki Plan-S, SpaceX Falcon 9 roketi ile uzaya 3 uydu fırlatacak.

Uydu ve uzay teknolojileri alanlarında çalışmalar yapmak, uydu ve uzay araçları tasarlamak ve üretmek amacıyla kurulan Kontrolmatik Teknoloji iştiraki Plan-S geliştirdiği 3 adet test uydusunu 2022 yılında yörüngeye gönderecek. Anlaşma sonucunda fırlatmaların SpaceX Falcon 9 roketleri ile 2022 yılında 3. Çeyrekte 1 adet ve 2022 yılı 4. Çeyrekte 2 adet olmak üzere yapılacağına karar verildi.

Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisine katkıda bulunacak

Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, gerçekleştirilen anlaşma sonucunda, “Kontrolmatik olarak uydu ve uzay teknolojileri alanı ile yakından ilgileniyor, nesnelerin interneti ve uydu haberleşmesi ile ilgili yaptığımız projelerle de adımızdan sıkça söz ettireceğimize inanıyoruz. Plan-S şirketiyle gerçekleştirdiğimiz bu anlaşmanın ülkemizin havacılık ve uzay sanayisine bulunacağı katkıdan dolayı çok heyecanlıyız” dedi.

Şu anda Türkiye’de ve çevresinde böyle bir çalışma olmadığını belirten Aslanhan, “ Böyle bir proje Türkiye’de ilk kez yapılıyor olacak. 2022’de fırlatacağımız test uydularımız Türkiye ve çevresindeki bölgede bir yayın ağı oluşturarak çeşitli sektörlerden toplayacağı sensör datalarını işleyip yeryüzüne gönderilmesini sağlayacak” dedi.

 

Makina mühendisliği ve iktisat derecelerine sahip olan Hakan, video / 2D ve 3D animasyondan mühendislikle ilgili alanlara ve çeviriye kadar yıllarca çeşitli çalışma dallarında çalıştı. Şu anda dış ticaret ilişkileri yürütmektedir. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve İspanyolca biliyor. Hakan aynı zamanda karikatüristtir.

Haberin Devamı
Advertisement
Yorum yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni Teknolojiler

Küçük İşletmeler İnternet Ortamında Gelirlerini Nasıl Artırabilir? 

Yayın tarihi

-

Yazar:

*Advertorial içeriktir. 

Bu yazıda, işletmenizin çevrimiçi varlığınızı güçlendirerek nasıl daha fazla satış ve gelir elde edebileceğinizi öğreneceksiniz. 2022’de çevrimiçi varlığınızı nasıl artıracağınıza dair kanıtlanmış 12 taktiği keşfetmek için okumaya devam edin.

  1. Web Sitesi

Birine çevrimiçi varlığınızı nasıl geliştireceğinizi ve internet ortamında gelirinizi nasıl artıracağınızı sorarsanız, hemen hemen herkesten alacağınız ilk yanıt, bir web sitesine sahip olmak olacaktır. Bunun nedeni, web sitenizin fiziksel mağazanızın çevrimiçi versiyonu olmasıdır. Yani web siteniz sizin dijital konumunuzdur. İster çevrimdışı ister çevrimiçi satış yapın, insanların işletmenizi çevrimiçi olarak bulabileceği yerdir. Bu yüzden web siteniz, ürün ve hizmetlerin net bir görünümüne sahip olmalıdır. Alışveriş yapanlar ve ticari alıcılar, web sitenizde aşağıdakiler gibi temel bilgileri bulmalıdır:

  • Konum
  • Fiyat
  • Ürün veya hizmetler
  • Avantajlar
  • Hakkınızda

Bir web siteniz yoksa, insanların şirketinizle iş yapmasını son derece zorlaştırırsınız. İnsanların %70’inden fazlası, o şirketi ziyaret etmeden (veya onlardan satın almadan) önce şirketleri çevrimiçi olarak araştırdığından, işletmenizin çevrimiçi ortamda kolayca bulunabilir olması gerekir. 

Çevrimiçi varlığınızı geliştirmek için bir web sitesine sahip olmak söz konusu olduğunda, birkaç seçeneğiniz vardır:

  • WordPress gibi bir CMS kullanarak web sitesi kurma
  • Hazır site tasarım araçlarını kullanma
  • Sitenizi oluşturmak için bir web tasarım ajansı veya yazılımcı ile anlaşma

Bu üç seçenek arasından seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken birçok faktör olacaktır. Fakat web sitenizi WordPress gibi bir CMS ile kurmak isterseniz aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir:

  • Web siteniz için bir alan adı ve hosting hizmeti seçin: Hosting ve domain sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Hosting.com.tr’ye gelerek markanıza uygun alan adını kaydedebilir ve ihtiyacınıza uygun hosting planını seçerek uygun fiyatlardan ve profesyonel yönetim desteğinden yararlanabilirsiniz. 
  • WordPress’i yükleme: Hosting.com.tr’den alacağınız WordPress Hosting planlarından biriyle teknik bilginiz olmasa bile WordPress sitenizi tek tıkla kurabilirsiniz. Satın alma işleminden sonra hosting paketiniz otomatik olarak aktif edilir ve WordPress otomatik olarak kurulur. 
  • Web siteniz için bir içerik taslağı oluşturma: İyi işletme web siteleri basittir ve standart bir web sitesi düzenini takip eder. Web sitenizde başlangıç için bulunması gereken sayfalar: Anasayfa, hakkımızda, iletişim, ürün ve hizmetler sayfalarıdır.
  • Sitenizin tasarımını değiştirmek için bir şablon seçme: WordPress kullanabileceğiniz temel bir şablonla birlikte gelir. Varsayılan temayı beğenmiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce ücretsiz ve ücretli WordPress teması vardır.
  • Eklentileri ve uzantıları kullanarak daha fazla özellik ekleme: WordPress eklentileri, WordPress siteniz için uygulamalar gibidir. İletişim formları, Google Analytics, referanslar, sosyal medya beslemeleri ve daha fazlası gibi WordPress web sitenize yeni özellikler ve işlevler eklemek için bu eklentileri yükleyebilirsiniz.
  1. Web sitenizi SEO için optimize edin

SEO, çevrimiçi varlığınızı iyileştirmenin etkili başka bir yoludur. Bu dijital pazarlama stratejisi, Google veya Bing gibi arama sonuçlarında görünürlüğünüzü artırmayı amaçlar. Örneğin şirketiniz akıllı saat satıyorsa, birisi Google’da veya başka bir arama motorunda “akıllı saat” araması yaptığında web sitenizin görünmesini istersiniz. SEO ile sitenizi bu arama sonuçlarında ve en üstünde görünecek şekilde optimize edebilirsiniz. 

Arama sonuçlarında en üst sırada yer almak çok önemlidir, çünkü çoğu insan (yaklaşık %75) arama sonuçlarının ilk sayfasına bakar ve ilk üç sonuç trafiğin %75’ini kazanır. Şirketiniz ilk üçte değilse, önemli ölçüde daha az trafik ve olası satış elde edersiniz.

  1. Rakiplerinizi ve stratejilerini araştırın

Çevrimiçi varlığınızı nasıl geliştireceğinize dair her fikrin orijinal olması gerekmez. Rakipler ve hatta sektörünüzün dışındaki şirketler size ilham verebilir. Rekabetten ilham almasanız bile, rakiplerinizin çevrimiçi varlıklarını artırmak için neler yaptığını bilmek size yardımcı olacaktır.

Bir rakip analizi söz konusu olduğunda, aşağıdaki konuları araştırabilirsiniz:

  • Arama sonucu sıralaması
  • Sosyal medya
  • Ücretli reklamlar
  • Yerel dizin profilleri
  • E-posta pazarlama kampanyaları
  1. Ürün ve hizmetlerinizi çevrimiçi reklamlarla tanıtın

Google, Facebook ve YouTube gibi platformlardaki çevrimiçi reklamlarla işletmeniz marka bilinirliğini, web sitesi trafiğini ve geliri hızlı bir şekilde artırabilirsiniz. Bu sonuçları alabilmek için ödeme yapmanız gerekse de, dijital reklamcılık her büyüklükteki işletme için faydalı bir ödeme modeliyle çalışır

Çevrimiçi reklamcılıkla, reklam bütçenizin tam kontrolü sizdedir. Başka biri tarafından belirlenen bir ücreti ödemek yerine, birisinin reklamınızı görüntüleyerek veya tıklayarak reklamınızla etkileşim kurması için ne ödemek istediğinize siz karar verirsiniz.

Örneğin, Google’da reklam veriyorsanız, birinin reklamınızı tıklaması için 0,50 dolar tutarında maksimum bir teklif tutarı belirleyebilirsiniz. Bu, birisinin reklamınızı tıklaması durumunda en fazla 0,50 dolar ödeyeceğiniz anlamına gelir ve bu da sizin belirlediğiniz aylık reklam bütçesinden düşer.

Ücretli reklamları aşağıdakiler gibi çeşitli hedefler için de kullanabilirsiniz:

  • Marka bilinirliğini artırmak
  • Web sitesi veya sosyal medya trafiği oluşturma
  • Potansiyel müşteriler veya sosyal medya takipçileri edinme
  • Satış yapmak

Bu reklamları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birden çok biçimde verebilirsiniz:

  • Metin
  • Video
  • Görsel

Çevrimiçi reklamcılık ayrıca, kullanıcıları aşağıdaki şekilde hedeflemenize olanak tanıyan gelişmiş hedefleme seçenekleri sunar:

  • Yaş
  • Konum
  • İlgi alanları
  • Davranış
  1. En iyi sosyal medya ağlarında profiller oluşturun

İnsanların %50’den fazlası, bir sonraki satın almalarını araştırmak için sosyal medyayı kullanır. Bu da demek oluyor ki, işletmenizin bir sosyal medya varlığına ihtiyacı vardır. Her platformda bir profil oluşturmanız gerekmese de, hedef kitlenizin en çok kullandığı ağlarda bir profilinizin olması gerekir.

Çoğu durumda, işletmenizin aşağıdaki sosyal medya platformlarında olması gerekir:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Twitter

Elbette, sosyal medya pazarlaması ve reklamcılığına başlamadan önce hedef kitlenizi ve bu kitlenin sosyal medya tercihlerini araştırmanız gerekir. Örneğin, hedef pazarınızın Instagram’ı Facebook’tan daha fazla kullandığını keşfederseniz, bu bilgi muhtemelen reklam verdiğiniz yeri etkileyecektir.

  1. İnsanlarla çevrimiçi etkileşim kurun ve yanıt verin

Web’deki varlığınızı iyileştirmeye yönelik bir plan, mutlaka kitlenizle etkileşim kurmayı ve onlara yanıt vermeyi içermelidir.

Bir blog yazısı yazmak, sosyal medyada paylaşmak ve bunu takipçilerinizin okumasını istemek yeterli değildir. Gönderiyle ilgili görüşlerini veya blog gönderisinin konusuyla ilgili deneyimlerini sorarak hedef kitlenizin ilgisini çekmeniz şarttır.

Örneğin, biri Google My Business’ta işletmenizle ilgili bir inceleme bırakırsa, yorum yapanlara yanıt vermeniz gerekir. Birisi şirketinizden memnun değilse, cevap vermek için zaman ayırmanız gerekir. Hatta deneyim için özür dilemeniz ve mümkünse bir açıklama yapmanız şarttır.

  1. Düzenli olarak yararlı ve bilgilendirici içerik üretin

Çevrimiçi varlıklarını geliştirmek ve daha fazla gelir elde etmek isteyen şirketler, dönüşüm hunisinin en üstündeki ve ortadaki kullanıcıları çeken stratejilere (içerik pazarlaması gibi) yatırım yapmalıdır. Bu kullanıcılar, satın almaya hazır olmasa da müşteri olma potansiyeline sahiptir.

Unutmayın, içerik pazarlama, geleneksel pazarlama stratejilerinden üç kat daha fazla potansiyel müşteri üretir. Daha da iyisi, geleneksel pazarlamaya göre %62 daha az maliyetlidir ve onu kullanmayan şirketlere kıyasla altı kat daha fazla dönüşüm sağlar.

  1. Eski müşterilerinizi teşvik edin

Birçok işletme, mevcut müşterileri elde tutmayı ihmal ederken tüm enerjisini yeni müşteriler kazanmaya harcar. Fakat iş ilişkileri tamamen güvene dayalıdır ve kim size daha önce sizinle iş yapmış olanlardan daha fazla güvenir ki?

Bu yüzden e-posta pazarlama ile müşterilerinizle sürekli iletişim kurun, onları en son ürün ve hizmetleriniz hakkında güncel tutarak sizinle tekrar iş yapmaya ikna edin.

  1. Kupon ve indirimlerle değer sağlayın

“Para kazanmak için para harcamak” tabiri, kesinlikle doğru bir tabirdir. Bu yüzden gelecekteki işleri teşvik etmek için müşterilerinize kupon ve indirimler aracılığıyla reddedemeyecekleri bir teklif yapın.

Kupon ve indirimler, özellikle sizden satın alma konusunda kararsız olan yeni müşteriler için etkilidir. Sınırlı bir zaman teşviki sağlayarak bu müşterileri biraz zorlayın.

  1. Sektör uzmanlığınızı gösterin

Sektörünüzde uzmansınız, ancak insanlar bunu bilmiyor mu? Sektörünüzle ilgili tavsiyeler içeren haber bültenleri göndererek uzmanlığınızı güçlendirebilirsiniz. Bu e-posta’ları tutarlı bir şekilde göndermeye başlarsanız, hedef kitleniz size güvenmeye başlayacaktır. Böylece müşterileriniz sağladığınız bir ürün veya hizmete ihtiyaç duyduğunda, ilk düşündükleri şey işletmeniz olacaktır.

  1. Çevrimiçi kanallarınızı takip edin

Çevrimiçi gelirinizi artırmak için çeşitli taktikler kullanabilirsiniz, ancak bu stratejilerin performansını ölçmezseniz, hangilerinin işe yarayıp hangilerinin yaramadığını anlamakta zorlanırsınız.

Neyse ki, performansınızı izlemenize yardımcı olacak bir dizi araç vardır:

  • Google Analytics
  • Google Ads
  • Google Search Console
  • MarketingCloudFX
  • Ahrefs
  • SEMrush

Web’deki varlığınızı geliştirmek için işletmenizi çevrimiçi pazarlamaya başlamadan önce, hangi araçları kullanacağınızı belirleyin ve bunları kurun. Örneğin, Google Analytics kullanıyorsanız; trafik, oturum süreleri, dönüşümler ve daha fazlasıyla ilgili değerli verileri alabilmeniz için sitenize bir izleme kodu eklemeniz gerekir.

  1. Amazon gibi çevrimiçi pazar yerlerine katılın

E-ticaret sektöründeki işletmeler, aşağıdakiler gibi en iyi pazar yerleriyle çevrimiçi varlıklarını da geliştirebilir:

  • Amazon
  • Etsy
  • Trendyol
  • N11

Bu çevrimiçi pazar yerleri, şirketinizin çevrimiçi erişimini genişletmeye ve geniş bir müşteri kitlesiyle bağlantı kurmasına yardımcı olurken alışveriş yapanların Amazon ve Trendyol gibi markalarla ilişkilendirdiği güvenden de yararlanır.

*Advertorial içeriktir. 

Haberin Devamı

Yeni Teknolojiler

FANUC, robotizasyonu kendi fabrikasından başlatıyor

Yayın tarihi

-

Yazar:

Donanım ve yazılım için her bir önemli bileşeni kendi bünyesinde geliştiren ve üreten tek şirket olarak fabrika otomasyonuna güç katan FANUC, endüstri alanında otomasyon, robotik ve akıllı fabrikalara artan ilgiye karşı çözüm önerileri sunuyor. Fabrika ortamına IoT platformuyla yüksek verim ve kazanç getiren FANUC, yeni nesil ve akıllı üretimi de bu doğrultuda gerçekleştiriyor. FANUC Europe Başkanı ve CEO’su Shinichi Tanzawa en temel amaçlarının FANUC ürünlerinin kapasitesini ve faydasını fabrika ortamında kanıtlamak olduğunu belirtiyor.

Robot, CNC ve Takım Tezgahı pazarlarında önemli bir paya sahip olan ve bilgisayarlı sayısal kontrol ekipmanı geliştirmedeki tecrübesiyle dünyanın lider fabrika otomasyonu üreticilerinden FANUC, verimliliğe yaptığı katkıya enerji tasarrufunda da ulaşıyor. Yalnızca fabrika otomasyon ürünlerine yönelik bir tedarikçi olmayıp, 30 yılı aşkın süredir kendi fabrikalarını da otomatikleştirip robotikleştiriyor. Covid-19 süreciyle birlikte yaşanan değişime, geçmişten bu yana yaptıkları yatırımlarla kısa sürede uyum sağladıklarını belirten FANUC Europe Başkanı ve CEO’su Shinichi Tanzawa “Bugün, kendi fabrikalarımızda 4000’den fazla robot kullanıyoruz. Bu robotlar 7/24 çalışmakta ve çeşitli görevleri tamamlıyor.” açıklamasını yaptı.

“IoT çözümleri ile yüksek verimliliğe ulaşmak daha kolay” 

Akıllı fabrikasında robot inşa eden robotlar ve IoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) çözümlerinin oluşturabileceği etkileyici tasarrufların tedarikçisi olan FANUC, ürünlerinin kapasitesini ve faydasını fabrika ortamında kanıtlayarak ürün geliştirme süreciyle harmanlıyor ve iyileştirmeler yapıyor. “Üretiminin bir parçası olarak tamamen kendi robotlarını kullanan örnek tedarikçilerden biriyiz” diyen Shinichi Tanzawa, bu sayede yüksek verimlilik ve tasarrufa ulaştıklarının altını çizdi. Müşterilerin üretim verilerini etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla FIELD sistemi adı verilen bir Endüstriyel IoT platformu ve bununla ilişkili birçok IoT yazılım uygulamasını geliştirdiklerini ifade eden Tanzawa, bununla birlikte elde edilen kazanımları şu şekilde açıkladı: “FIELD sistemi yalnızca FANUC’un değil, aynı zamanda üçüncü taraf uygulama geliştiricilerin ve müşterilerin de özgün üretim gereksinimlerine yönelik yazılım çözümleri geliştirmek için IoT platformumuzu kullanabileceği anlamına geliyor. İmalat sürecinde IoT çözümleri kullanmanın hızlı bir şekilde daha yüksek üretim verimliliği ile sonuçlandığını deneyimlerimizden biliyoruz. Hâlihazırda bu avantajları müşterilerimize açıklama ve kanıtlama sürecindeyiz.” 

Kısa süre içinde etkili tasarruf garantisi

FANUC fabrikalarını akıllılaştırmaya 20 yılı aşkın bir süre önce başladıklarını belirten Shinichi Tanzawa, NTT, Fujitsu ve belirli yazılım geliştirme şirketleri ile FIELD sistemi ile ilgili olarak iş birliği anlaşmalarının mevcut olduğunu; bununla birlikte de geniş bir makine ve robot yelpazesinin sisteme bağlanarak bundan fayda sağladığını açıkladı. Uyguladıkları yenilikçi sistem sayesinde büyük kazanç sağlayarak yüksek ürün kalitesi ve karlılık elde ettiklerini de vurgulayan Tanzawa “Faydaları kanıtlamak adına şu anda IoT platformumuzu ve diğer IoT ürünlerimizi müşterilerimize ait fabrikalarda uygulama sürecindeyiz. Bu projelerden edindiğimiz deneyim, ileriye dönük ürün satışlarımızı artırmamıza yardımcı olacaktır. Başlangıçta birçok müşterinin yüksek yatırım maliyetlerinden korktuğunu görüyoruz ancak nispeten kısa bir süre içerisinde etkileyici tasarruflar gerçekleştireceklerine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Haberler

Şirketlerin yüzde 63’ü akıllı gözlük kullanmaya başlayacak

Yayın tarihi

-

Yazar:

  • Araştırmalar, önümüzdeki dönemde Destekli/Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Yapay Zeka (AI) kullanımının artış göstereceğini belirtiyor.
  • Dynabook’un araştırmasına göre, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Destekli/Artırılmış Gerçeklik çözümü olan akıllı gözlükleri kullanımı daha da artacak.
  • Dynabook’un akıllı gözlük çözümü dynaEdge DE-100, iş yerlerinin ve çalışanların verimliliğini artıran bir seçenek olarak öne çıkıyor. 

26 Ekim 2021, İstanbul, Türkiye – İş dünyasında Destekli/Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Yapay Zeka (AI) kullanımı artmaya devam ediyor. Birçok şirket, özellikle müşteri hizmetleri iyileştirmeleri kapsamında Yapay Zeka ve Destekli/Artırılmış Gerçeklik çözümlerini başarıyla hayata geçiriyor. McKinsey tarafından gerçekleştirilen araştırma, kurumların pandemide Yapay Zeka teknolojilerine daha fazla yatırım yaptığını ortaya koyarken; Gartner’ın araştırması ise bu yatırımların 2022’de daha da artacağını öngörüyor. Destekli/Artırılmış Gerçeklik pazarının ise 2028 yılına kadar dünya genelinde her yıl ortalama yıllık yüzde 43,8 oranında büyümesi bekleniyor.

10 yöneticiden 9’u “Büyüme için yapay zekadan faydalanılmalı” diyor

Bu büyümenin en önemli nedenlerinden biri uzaktan yardıma yönelik talebin büyük bir artış göstermesi. Şirketler, teknik sorunları çözme gibi süreçlerin yanı sıra güçlendirme, montaj, üretim ve üretim hatlarının onarımı gibi süreçler için de takip, tanımlama ve sorun giderme için Destekli/Artırılmış Gerçeklik uygulamaları kullanıyor. Yapay zekanın yalnızca işletmelerin gelişmesine yardım olması beklenmiyor. Aynı zamanda büyümeyle ilgili hedeflere ulaşılmasına ve değer üretilmesine de yardımcı olacağına inanılıyor. 10 üst düzey yöneticiden 9’u, büyüme hedeflerine ulaşmak için yapay zekadan faydalanılması gerektiğine inanıyor.

Daha iyi uzaktan çalışma deneyimi için şirketlerin yarısı akıllı gözlük kullanmaya başlayacak

Destekli/Artırılmış Gerçeklik, talimatların yorumlanmasında geçen sürenin azalması, eğitim süresinin kısalması ve üretkenliğin artması dahil olmak üzere çok sayıda fayda sağlıyor. Özellikle üreticiler, bu avantajların en önemli itici güçlerinden birinin akıllı gözlükler olduğuna inanıyor. Dynabook tarafından gerçekleştirilen araştırma, şirketlerin yüzde 63’ünün önümüzdeki üç yıl içinde akıllı gözlük kullanmaya başlayacağını ortaya koyuyor. Araştırmada şirketlerin yüzde 47’sinin akıllı gözlükleri daha iyi uzaktan çalışma deneyimi için kullanacağı belirtilirken, yüzde 34’ünün gelişmiş veri toplama ve işleme, yüzde 39’unun ise daha iyi paylaşım ve iş birliği için akıllı gözlüklerden faydalanacağı öngörülüyor.

Dynabook, pandemiyle birlikte Destekli/Artırılmış Gerçeklik çözümlerine artan ilgi doğrultusunda geçtiğimiz aylarda akıllı gözlük çözümü dynaEdge DE-100’ü tanıttı. Dynabook’un akıllı gözlük çözümü, iş yerlerinin ve çalışanlarının verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Intel® Core™ m7 işlemci desteğiyle akıllı gözlüklere bağlanan dynaEdge DE-100, başa takılabilen ekran ve kamera yardımıyla çalışanların hayatlarını kolaylaştırırken, kullanıcıların gerçek zamanlı yardım ve bilgi alarak etkileşimde bulunmalarını sağlıyor. Yüksek kaliteli teknolojik ürünleri kullanıcılarla buluşturan Dynabook, giyilebilir teknoloji kategorisindeki ürün yelpazesini önümüzdeki dönemde de genişletmeye devam etmeyi planlıyor.

“Pandemi bitse de şirketler dijital çözümleri kullanmaya devam edecek”

Konuyla ilgili açıklama yapan Dynabook Türkiye İş Birimi Yöneticisi Ronald Ravel, “Pandemiyle birlikte şirketlerin dijital çözümlere ilgisi daha da arttı; bu çözümlerin faydalarını daha yakından deneyimledi. Bu nedenle pandemi sona erse bile birçok şirketin eski yöntemlere dönmesi pek olası gibi gözükmüyor. Çünkü Yapay Zeka ve Destekli/Artırılmış Gerçeklik çözümleri, sağladıkları avantaj nedeniyle bir heves olmaktan çıkıp neredeyse olmazsa olmaz bir hale geldi. Çünkü bu teknolojiler gerçekten bir şeyi çok iyi yapıyor: Yıkıcı bir ortamda verimliliği mümkün kılıyor. Bu doğrultuda tanıttığımız dynaEdge DE-100 çözümümüz de hem sahadaki hem de hareket halindeki çalışanların verimliliği artarken, aynı zamanda işletmelerin de hayatları büyük oranda kolaylaştırıyor. İş talimatlarına ve diğer görsel ve sesli bilgilere her yerden erişim olanağı sağlayan ürün; çalışanlara nerede olurlarsa olsunlar gerçek zamanlı bir destek sunuyor” diyor.

Haberin Devamı
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com