Diğer İmalatlar

Kastamonu Entegre ihracat liderliğini sürdürüyor

Published

on

Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu, orman ve ağaç ürünleri sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticisi Kastamonu Entegre, her yıl olduğu gibi 2012 yılında da “Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri” ihracat şampiyonu oldu. Kastamonu Entegre, 86.5 milyon dolarlık ihracat rakamı ile açık ara sektör birincisi olarak başarıya ulaştı.

 

Türkiye’nin en stratejik nitelikli ürünlerinin ihracatını kayıt altına alan İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) 2012 yılında da başarılı ihracatçıları ödüllendirmeye devam etti. 18 Temmuz 2013 Perşembe günü Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde Kastamonu Entegre 2012 yılı ihracat şampiyonu olarak ödüle layık görüldü. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende Kastamonu Entegre adına ödülü ihracat müdürü Haluk Baybek aldı.

 

Kastamonu Entegre’nin yıllardır sürdürdüğü başarısına dikkat çeken Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız; “İhracat konusunda yıllardır liderliğimizi korumaktayız. Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi konumunda her yıl olduğu gibi bu yıl da 80 milyon doların üzerinde rakam ile açık ara ihracat sektör birincisi olma başarısını gösterdik. Kastamonu Entegre için vizyon artık sadece Türkiye piyasası değil, sınır ve çevre ülkeler ile 950 milyonluk bir nüfus. Çalışmalarımıza bu yönde hız verip yıllardır ihracat anlamında elimizde tuttuğumuz sektör liderliği konumumuzu korumayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Kastamonu Entegre Hakkında: Kastamonu Entegre’nin, kurulduğu 1969 yılından günümüze kadar devam eden yatırımları ile Gebze ve Kastamonu’da ikişer, Balıkesir, Samsun, Tarsus, Adana’da da birer üretim tesisi olmak üzere yurtiçinde 8, Romanya’da 2, Bulgaristan ve Bosna Hersek’de de birer olmak üzere, 9 lokasyonda toplam 12 fabrikası bulunmaktadır. Dünya  standartlarında modern entegre üretim tesisleriyle, en son teknoloji ve yeni ürünlere yaptığı yatırımlar, 2012 yılında iştirakleriyle birlikte konsolide olarak  gerçekleştirdiği 1.1 milyar dolarlık cirosu ile Kastamonu Entegre, Türkiye pazarında lider konumundadır. Kastamonu Entegre 3.6 milyon m3 toplam panel üretim kapasitesi (MDF + Yonga levha) ile, Avrupa’nın 6. büyük ağaç bazlı panel üreticisidir. Dünyada ise 11. büyüktür. Kastamonu Entegre, Türkiye panel pazarında, ürün gruplarına göre ortalama %30 pazar payına sahiptir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version