Haberler

Kanat Boya IFS ERP ile sektörde fark yaratacak

Published

on

Global kurumsal yazılım çözümleri sunan IFS, Anadolu’daki çalışmalarına devam ediyor. İzmir’de yer alan ve boya sektörünün önemli isimlerinden olan Kanat Boya süreç yönetiminde IFS ERP’yi tercih ederek ERP Projesi çalışmalarına başladı.

 

Kanat Boya’nın seçim sürecinin ardından geçtiğimiz ay başlayan ERP projesi IFS’in boya sektörüne özel çözümleri sayesinde hızlı bir şekilde ilerliyor. IFS’in çözüm ortaklarından EGERİA Yazılım’ın yürüttüğü proje ile özellikle Ar-Ge süreçlerinin takibi ve Satış-Pazarlama faaliyetleri gibi kritik süreçlerde tam kontrol sağlanması ve işletme genelinde tüm süreçlerin birbiriyle tam bir entegrasyon içinde yürütülmesini sağlayacak bir sistem yapısının kurulması hedefleniyor.

 

Boya sektöründe 1986 yılından bu yana faaliyet gösteren ve özellikle koruyucu boyalar ve kaplamalar konusunda uzmanlaşmış olan Kanat Boya, üretim verimliliğini arttırmak ve tam müşteri memnuniyeti için geçtiğimiz aylarda seçim sürecini tamamladığı ERP projesinde ERP yazılımı olarak IFS ERP Uygulamaları’na ve çözümü şirkete uyarlaması için de IFS Türkiye çözüm ortaklarından Egeria yazılım’a karar verdi. 

 

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 30.000 m² lik alan üzerinde üretimine devam eden Kanat Boya özellikle genel sanayi boyaları, boru hatları ve depolama tankları için özel boyalar ile gemi ve çelik yapılarda kullanılan yapısal çelik boyalarında uzmanlaşarak sektöründe önemli bir yer kazanmış durumdadır.

 

Kanat Boya’nın ERP seçiminde yürüttüğü titiz çalışmayı ve IFS Uygulamalarını seçim nedenlerini Kanat Boya ERP Proje Yöneticiliğini yürüten Ata Turgay şu şekilde açıklıyor. Seçim aşamasından önce ERP’den beklentilerimizi ve ihtiyaçlarımızı mümkün olabildiğince net ortaya koymaya çalıştık. Bu amaçla hazırladığımız  talep listelerinde yer alan temel fonksiyonların hemen hemen hepsinin ERP yazılımları tarafından karşılanabildiğini gördük. Ancak IFS ERP boya sektörüne özel çözümleri ile diğer alternatifler arasında öne çıkmayı başardı. Öte yandan seçim aşamasında ihtiyaçlarımızı 100% karşılayacak hiç bir çözüm olmadığını da biliyorduk. IFS ERP’nin geliştirmeye ve özelleştirmeye açık yazılım mimarisi tercihimizi etkileyen diğer önemli unsur oldu. Son olarak ERP projelerinde Çözüm Ortağı ile Firmanın uyumu başarının anahtarıdır. Egeria’nın Kanat Boya’ya yaklaşımı ve projeyi ele alış şekli seçimimizde önemli bir etkendir.”

 

IFS’in dünya genelinde de kimya ve özellikle boya sanayinde önemli referansları bulunuyor. Dünyanın lider boya markalarından Jotun Boya uzun bir süredir dünya genelinde IFS ERP kullanıyor. Jotun Boya Türkiye çalışmalarına ise IFS Türkiye danışmanlık ekibinin de desteği ile önümüzdeki aylarda başlanacak. Çorlu’da yer alan ve matbaa boyaları üreten BMColor da geçtiğimiz sene IFS müşterileri arasına katılan firmalardandı.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version