Haberler

Kaliteli file seçin binanızda sıva çatlakları olmasın

Published

on

Yaz sıcaklarıyla mücadelede klimadan fazlasına ihtiyacınız varsa o zaman çözüm ısı yalıtımı. Isı yalıtımı yazın soğutmaya daha az bütçe ayırmanızı ve evlerinizin daha serin olmasını sağlıyor. Isı yalıtımına harcadığınız paranın boşa gitmesini istemiyorsanız ise fileden, ısı yalıtım levhasına kadar kullanılan malzemelere dikkat etmeniz gerekiyor. Blue’Safe Mavi Kale yetkilileri, piyasadaki kalitesiz filelerin, sıvaların çatlamasına neden olduğunu belirtiyor 

Isı yalıtımı denildiğinde akla ilk olarak kışın daha sıcak bir ev gelse de ısı yalıtımı özellikle yaz sıcaklarıyla mücadelede en etkili çözümü sunuyor. Bir binayı soğutmak için harcanan enerjinin ısıtmak için harcanandan çok daha fazla olduğu düşünüldüğünde ısı yalıtımının kışın yüksek doğal gaz faturalarından olduğu kadar yazın da yüksek elektrik faturalarından sizi koruduğu görülüyor. Ancak her ısı yalıtımının beklenen etkiyi yaratmadığını belirten Blue’Safe Mavi Kale sözcüleri nitelikli bir ısı yalıtımı için mantolama malzemelerinin her birinin son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor. Piyasadaki kalitesiz filelerin, binalarda sıva çatlaklarına yol açtığını belirten Blue’Safe Mavi Kale, ısı yalıtımında gerilme dayanımı yüksek filelerin kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Blue’Safe Mavi Kale sözcülerinden Mardav Genel Müdürü Levent Pelesen şunları söyledi: “Herkesin ısı yalıtımından beklentisi hemen hemen aynı. Yazın serin, kışın sıcak evlerde oturmak isteyenler, binalarına ısı yalıtımı yaptırıyorlar. Ancak ısı yalıtımı yaptırırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Bunların başında da ısı yalıtımının tüm bileşenlerinin kaliteli olması ve birbiriyle uyum içinde çalışması geliyor. Isı yalıtımı uygulamalarında kullanılan file bile son derece önemli. Kalitesiz fileler, sıvada oluşacak çekme gerilmelerini karşılamadığı için çatlaklara neden olabiliyor. Bu nedenle kalitesiz filelere karşı tüketicilerin dikkatli olması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki bina ömrü boyunca soğutma ve ısıtma giderlerinden yüzde 50’ye yakın tasarruf elde etmenin tek yolu üzerinden yıllar geçse de performansını kaybetmeyen ürünlerle ısı yalıtımı yaptırmış olmak. Niteliksiz ısı yalıtımı malzemelerinden uzak durmak isteyen tüketiciler güvenilir kurumların ısı yalıtım paketlerini tercih edebilir. Bu noktada ürünlerine 10 yıl garanti veren markalara yönelebilirler.”

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş ise şu konulara dikkat çekti: “Blue’Safe Mavi Kale mantolama paketimizde yer alan tüm ürünlerimiz CE ve ETAG 004 Belgesi’ne sahip. Paketimizde yer alan ürünlerin birbiriyle uyumunu yaptırdığımız testlerle değerlendiriyoruz. Çünkü bu bütünü oluşturan dişli çarklardan herhangi birindeki aksamanın diğerlerini de etkileyeceğinin farkındayız. Bu yüzden kullandığımız her malzemeye dikkat ediyoruz. Mantolama paketinde yer alan file de bu açıdan son derece önemli bir görev görüyor. Türkiye’deki sistem kullanıcıları yüksek maliyetler sebebi ile filelerini Avrupa’dan getirmekten imtina ediyorlar. Blue’Safe Mavi Kale olarak, mantolama çalışmalarımızda Çek Cumhuriyeti’nden ithal ettiğimiz Mavi Kale Donatı Filesi’ni kullanıyoruz. Alkaliye ve kimyasallara karşı lif katmanları emprenye cam tülü bir malzeme olan bu file, ısı yalıtım malzemesini koruyan sıva katmanının donatısı işlevini görüyor. Göz aralığı 4X4 mm olan filenin gerilme dayanımı normal koşullarda minimum 1900 N/5 cm olup, yaşlandırma prosesinde gerilme dayanımı minimum 1200 N/5 cm (yüzde 5 NaOH çözeltisi testinde) ve hızlı testte ise gerilme dayanımı 1250 N/5 cm’dir. Bu özellikleriyle sayesinde de sıvada oluşabilecek gerilimleri karşılıyor ve çatlakların oluşmasını engelliyor.”

 

Blue’Safe Mavi Kale Hakkında 

Blue’Safe Mavi Kale markası, yapı sektörünün lider firmalarından Dow Chemical, Kalekim A.Ş., Mardav A.Ş. ortaklığı ile 2004 yılında pazara sunuldu. Isı yalıtımı alanında ihtiyaç duyulan tüm bileşenleri bünyesinde barındıran bir paket sistem olarak geliştirilen Blue’Safe Mavi Kale, her türlü yapıya kolayca uygulanabilecek çözümler sunuyor. Blue’Safe Mavi Kale paket sistemi; ısı yalıtımı levhası, yapıştırma harcı, sıva, file, dübel, PVC, köşe profili ve son kat dekoratif kaplama gibi dış cephe kaplaması ile ilgili tüm malzemeleri bir araya getiriyor. Blue’Safe Mavi Kale paket sistemi, Avrupa Standart Hazırlama Organizasyonu (EOTA) tarafından gerçekleştirilen 30 yıllık yaşlandırma ve performans testlerinden başarıyla geçerek ETAG 004 Belgesi’ni almaya hak kazanarak kalitesini ortaya koydu. Blue’Safe Mavi Kale, ısı yalıtımı sektöründe dünyada ve Türkiye’de ürünlerine 10 yıl, uygulama çalışmalarına da 2 yıl da garanti veren ilk marka.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version