Etkinlikler & Fuarlar

Kalekim BATIMAT Fuarı’na katıldı

Published

on

 
 

İSTANBUL (AA) – Kalekim, Paris’te düzenlenen BATIMAT 2013 Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı’na katıldı.

Kalekim açıklamasına göre, Fransa’nın başkenti Paris’te 4-8 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen dünyanın en önemli yapı fuarlarından BATIMAT 2013’te yerini alan Kalekim; teknik yapıştırıcılar, havuz ürünleri, iç ve dış cephe boyaları ile hazır renkli sıvalarını, tüketiciler ve sektör profesyonelleriyle buluşturdu. Kalekim markasıyla, “Dış Cephelerde Seramik Uygulama Çözümleri” başlığı altında Ultratech ve Ultrafuga Flex ürünlerinin sunulduğu stantta, “Seramik Üzerine Seramik Uygulama Çözümleri” bölümünde Kalekim Dolgulu Astar, Profesyonel ve Ultrafuga Flex ürünleri dikkati çekti.

“Alttan Isıtmalı Zeminlerde Seramik Uygulama Çözümleri”nde ise Technoflex ve yine Ultrafuga Flex sergilenirken, “Havuz-Su Deposunda Su Yalıtım Çözümleri” bölümü zengin içerikli Tamirart AC, Tamirart S40, İzolatex Plus, Technopool, Fugapool ürünleri ilgi çekti. “Endüstriyel Zemin Kaplamaları”nda ise Düz Boya, Self Level, Portakal Kabuğu, OP Smooth, Astar ürünleri öne çıktı.

Ayrıca Kalekim, Fransa hükümeti tarafından yapı malzemeleri ve sistemlerinde araştırma yapmak ve teknik onay vermek için kurulan ve içerisinde Fransa İskan Bakanlığı’nın da yer aldığı CSTB (Centre Scientifique du Techniques Batiments) tarafından verilen CSTB sertifikası olan ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

Kalekim standında “Dekoratif Boyalar” ve ilk ve tek Kalekim tarafından üretilen içeriğindeki cam parçacıkları ile dekoratif bir ürün olan “Camsıva” ile brüt beton görünümüne sahip hazır sıva “Betonart” da fuar boyunca tüketici ve profesyonellerden büyük ilgi gördü.

1959’dan bu yana iki yılda bir Paris’te gerçekleşen, yapı ve inşaat alanındaki son yeniliklerin sergilendiği BATIMAT, tüm dünyadan katılımcı firmalar, profesyoneller ve tüketiciler tarafından takip ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, 40. yılını kutlayan Kalekim’in, uluslararası pazarın önemli oyuncularından biri haline geldiğini vurguladı. Altuğ Akbaş, şunları kaydetti:

“Yurt içinde yapı kimyasalları sektöründe yüzde 50’nin üzerinde pazar payı ile açık ara önde olan Kalekim, üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sıraya yerleşti. Kalekim, inşaat sektörünün her türlü yapı kimyasallarının yanı sıra su ve ısı yalıtım malzemeleri ve boya-sıva da üreterek büyümeye devam ediyor.

Sektörün lider markası olmanın sorumluluğuyla, trend belirleyici, işlevsel, çevreye dost ve kaliteli kavramlarını, en güncel teknoloji ile ürettiğimiz ürünlerimize yansıtıyoruz. Bugün Kalekim Ar-Ge’de yaklaşık 150 üründen oluşan ürün gamının tüm geliştirme ve iyileştirme faaliyetlerini, herhangi bir know-how transferi olmaksızın yürütüyoruz. Mekanlarda farklılık arayan nihai tüketici, usta veya mimardan oluşan tüm hedef kitlesinin ilk adresi olma yolunda yeni ürün çalışmalarını sürdüren Kalekim, enerji verimliliği kapsamında da binaların iç ve dış cephe uygulamalarında olumlu etki yaratacak yenilikçi ürün projelerine de devam ediyor. Tüm bu çalışmalarımız kapsamında fuar boyunca ‘çözüm’ konsepti ile tanıtımını yaptığımız Kalekim’in yenilikçi ürünlerinin katılımcılardan büyük ilgi görmesi, bu yaklaşımımızın devamı için bizi daha da teşvik ediyor.”

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version