Haberler

Jet Airways ve Etihad Havayolları Hindistan’ın havacılık sektörünü beraber geliştirecek

Published

on

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları ve Hindistan’ın ilk uluslararası havayolu şirketi Jet Airways Hindistan’da havacılığın gelişmesi ve ekonomik büyümeye katkıda bulunmak üzere işbirliği yapmaya karar verdi. İşbirliği dahilinde Etihad Havayolları’nın 2013 yılında yüzde 24 oranında ortağı olduğu Jet Airways’in üç yıl içinde kar etmesini sağlamak da bulunuyor.

İşbirliği planı dahilinde Jet Airways’i karlı bir şirket haline getirmek için atılacak adımlar arasında şirketin iç ve dış hat operasyonlarını iyileştirmek üzere filo ve ürün gelişimine odaklanmak da yer alıyor. Uluslar arası operasyonlarda ise Avrupa, Çin, Avustralya ve Güney Batı Asya pazarlarındaki ülkelere yeni uçuşlar gerçekleştirmek, var olan güzergahların sefer sayılarını artırmak gibi uygulamalara gidilmesi planlanıyor.

Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, “Geçtiğimiz yıl IATA tarafından açıklanan 42 milyondan fazla uluslar arası yolcusu ve ekonomik büyüme tahminleri ile Hindistan çok önemli bir pazar. Bu sene Hindistan uçuşlarımızın 10. yılını kutluyoruz. Halihazırda 10 güzergaha haftada 112 uçuş gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz ay büyüttüğümüz ortak uçuş anlaşmamız ile toplamda 71 noktaya ortak uçuş gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Etihad Havayolları ve Jet Airways işbirliği dahilinde ‘Flying India Forward’ isimli bir pazarlama kampanyasına da başladı. Etihad Havayolları ve Jet Airways işbirlikleri sayesinde Hindistan’a en çok sefer gerçekleştiren şirketler olma özelliği taşıyor.

İki şirketin konukları, mevcut ortaklık anlaşması sayesinde tüm dünyada pek çok noktaya ulaşma imkanının yanı sıra her iki şirketin de sadakat programlarından faydalanma şansına sahip oluyor. Etihad Havayolları ve Jet Airways ayrıca maliyet tasarrufu, ürün gelişimi, eğitim gibi konularda da işbirliği yaparak fayda sağlıyor. Etihad Havayolları, halihazırda Hindistan’da Delhi, Chennai, Mumbai, Kozhikode, Trivandrum, Haydarabad, Bangalore, Ahmedabad ve Kochi olmak üzere 9 noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

Fotoğraftakiler: Soldan Sağa – Jet Airways CEO Cramer Ball, Jet Airways Yönetim Kurulu Başkanı Naresh Goyal ve Etihad Havayolları CEO’su James Hogan.

Etihad Havayolları Hakkında
2003 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi olarak kurulan Etihad Havayolları, 2013 yılında 11,5 milyon yolcu taşıdı. Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Asya’da 103 noktaya uçuş gerçekleştiren şirketin filosu toplam 100 Boeing ve Airbus uçaktan oluşuyor. Etihad Havayolları’nın ayrıca 71’i Boeing 787, 10 Airbus A380, 25 Boeing 777-X ve 62 Airbus A350 olmak üzere toplam 220 uçaklık siparişi bulunuyor. airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia ve Jet Airways ile özkaynak anlaşması bulunan Etihad Havayolları, halihazırda İsviçre merkezli girişim yatırımı Etihad Regional* için de resmi onay bekliyor. Daha detaylı bilgiye şirketin www.etihad.com adresindeki web sitesinden ulaşılabiliyor.
* Darwin Havayolları tarafından işletilecek

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version