Haberler

İtü Çekirdek “Aklıma Gelmişti”den fazlasını gerçekleştiren girişimcileri bekliyor

Published

on

 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin girişimcilik projesi İTÜ Çekirdek, 2014 yılı için genç girişimci adaylarını başvuruya çağırıyor. Fikrinin ve projesinin özel, inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan tüm girişimci adayları için İTÜ Çekirdek’in 2014 başvuruları 1 Nisan’da sona eriyor.

 

Genç girişimcilere yönelik olarak geliştirilen ve Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan İTÜ Çekirdek, 2014 yılı girişimci adaylarını arıyor. Kendi şirketini kurmayı hedefleyen,  mevcut projelerini hayata geçirebilecek bilgi ve donanıma sahip gençleriarayan İTÜ Çekirdek’in 2014 yılı başvuruları 1 Nisan’da sona eriyor.

Girişimcilerin başvurdukları projelerinin Türkiye’nin teknolojik birikimine ve ekonomisine katkısı, uygulanabilirliği ve ticarileşebilirliğinin esas alınacağı değerlendirme sonucunda konusunda deneyimli uzmanlarİTÜ Çekirdek’e kabul edilecek olan yaklaşık 15 grubu belirliyor.

İTÜ,GİRİŞİMCİLERİ “ÇEKİRDEK”TEN YETİŞTİRİYOR

İTÜ Çekirdek bünyesinde, yaratıcı, teknoloji tabanlı fikirleri olan ancak projelerini hayata geçirmek için desteğe ihtiyacı olan girişimcilere;ofis, altyapı, seminer ve toplantı salonu, laboratuvar gibi lojistik imkânları (Ön-Kuluçka Merkezi), Ar-Ge fonu, eğitim-danışmanlık hizmetleri ile network imkânlarını (Hızlandırıcı), finansal destek mekanizmalarını(Yarışma) ve sonrasında şirket olarak faaliyetlerini sürdürecekleri uygun ortamı (Kuluçka Merkezi)sunuluyor.

Seçilen gruplar tam donanımlı ofis ve laboratuvarlardantamamen ücretsiz olarak yararlanabiliyor, projelerinin gerçeğe dönüşmesi için oluşturulmuş 100.000 TL değerindeki Ar-Ge fonunu kullanabiliyorve konularında uzman eğitmenler ve mentorlardan eğitim görebiliyorlar. Süreç sonunda yapılacak İTÜ Çekirdek Yarışması sonucu dereceye giren projelere 1 yıl süre ile kuluçka ofisi, farklı para ödülleri ve şirketini kurma imkânı sağlıyor

Genç girişimciler, İTÜ Çekirdek’te aldıkları 150 saati aşan eğitimler sayesinde başarılı bir mühendis olmanın yanı sıra yetenekli bir iş adamı olmayı da öğreniyor.

İTÜ Çekirdek’e Türkiye cumhuriyeti vatandaşı,tüm üniversitelerin 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri, yüksek lisans veya doktora programı öğrencileri ile bu üniversitelerin programlarından mezun, 40 yaşını doldurmamış kişiler başvurabiliyor. Ayrıca tersine beyin göçünü teşvik etmek amacıyla yurt dışında öğrenim gören T.C. vatandaşları da başvurabiliyor.

Girişimci gruplar en az 1 en fazla 4 kişiden oluşabiliyor.

İTÜ Çekirdek sponsorları arasında Elginkan Vakfı, CardtekGroup, TEB, Pozitron, Ege Kimya,Microsoft,Agito ve SAPbulunuyor.

EN İYİLER “BULUT”TA BİRLEŞTİ

 

İTÜ Çekirdek, Bulut Bilişim  alanında proje geliştiren tüm girişimciler için bu sene 2012’nin başarılı girişimi Imona Teknoloji ve 12 öncü üniversitenin (İstanbul Teknik Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi) işbirliğiyle ‘Bulut Bizden Çözüm Sizden sloganıyla yeni bir yarışma daha başlatıyor.

Buna göre girişimciler, İTÜ Çekirdek Yarışması’nın 2012 yılı 1.’si olan Imona Teknoloji’nin geliştirdiği yeni nesil, web tabanlı yazılım geliştirme platformunu (imonacloud.com) kullanarak yazılım çözümlerini geliştirecek. Yarışma ödüllerini ve hosting hizmetlerini ise Microsoft, İşNet,CloudTurk, Daha.net karşılayacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version