Haberler

IHG’nin Türkiye’de yeni adresleri: Ankara, Tuzla ve Kadıköy

Published

on

 

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden InterContinental Oteller Grubu (IHG), Türkiye’de Holiday Inn markalı otel sayısını artırmaya devam ediyor. Ankara, Tuzla ve Kadıköy’de yatırımına başlanan yeni Holiday Inn otellerin 2014’te tamamlanması planlanıyor.

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden InterContinental Oteller Grubu (IHG), Türkiye’de büyüyüşünü sürdürüyor. Geçen yıl Diyarbakır’a Holiday Inn ve Manisa’ya da Holiday Inn Express markalarıyla giriş yapan grup, bu yılın başında da Türkiye’de Holiday Inn markasıyla 3 yeni sözleşmeye daha imza attığını açıkladı. 2’si İstanbul’da açılacak yeni Holiday Inn otellerin üçüncüsü için ise adres Ankara olarak belirlendi. Yeni otellerin 2014 yılı içinde faaliyete girmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan IHG Türkiye İş Geliştirme Direktörü Yalın Yaltıraklı, “IHG çatısı altındaki Holiday Inn markamız, hem yatırımcı hem de işletmecileri cezbediyor. Bu nedenle Avrupa’nın önemli başkentlerinde bu markamızla yayılıyoruz” diyor. Özellikle iş ve ziyaret amaçlı seyahat edenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bu markayla Türkiye’de de büyüdüklerini vurgulayan Yaltıraklı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Türkiye’de İstanbul’un yanı sıra Anadolu’nun önemli şehirlerine odaklanıyoruz. Bu doğrultuda 2013’te Manisa ve Diyarbakır’da sözleşmelerimizi tamamladık. Bu yıl da Ankara’da Holiday Inn otelimiz için harekete geçtik. Holiday Inn markası olarak, otel sahiplerinin ülkelerin gelişime açık bölgelerindeki yatırım potansiyellerini değerlendirmeye devam edeceğiz.”

GRUP ANKARA’YA GİRİŞ YAPIYOR

2014’te açılacak üç otelden biri olan Holiday Inn Ankara Çukurambar’ın 140 odalı olması planlanıyor. Aska Otomotiv ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş. ile yapılan franchise anlaşmasıyla bu yılın bahar aylarında açılacak otel, bakanlık ofisleri ve hükümet merkezlerine yakın lokasyonuyla da dikkat çekiyor. Bölgenin ilk IGH oteli olan Holiday Inn Çukurambar, aynı zamanda, Holiday Inn “Açık Lobi” konseptini de Ankara’ya getiren ilk otel olacak. 660 metrekarelik restoranı, çoklu toplantı salonları, spor ve spa merkezleriyle otelin, iş amaçlı seyahat edenlerin Ankara’daki yeni adresi olması hedefleniyor.

Dünyanın önde gelen otel şirketlerinden IHG ile çalışacak olmaktan dolayı güven ve mutluluk duyduklarını belirten Aska Otomotiv ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş. sahibi Galip Asal, “Otelin modern ve rahat mimarisini muhteşem bir hizmet anlayışıyla bütünleştirerek, Ankara’da müşterilerimiz için kusursuz bir deneyim yaşatmayı planlıyoruz” diyor.

 

 

TUZLA’NIN İLK ULUSLARARASI MARKALI OTELİ

Troyka Turizm Otelcilik ve İnşaat A.Ş. ile imzalanan franchise anlaşmasıyla faaliyetine başlayacak Holiday Inn İstanbul Tuzla Bay’ın ise 2014’ün dördüncü çeyreğinde açılması planlanıyor. 140 odalı otelin, İstanbul’un Anadolu yakasının iş ve ekonomide parlayan bölgesi Tuzla’ya yeni bir dinamizm kazandırması hedefleniyor. Tuzla bölgesindeki ilk uluslararası markalı otel olacak olan Tuzla Bay, Holiday Inn’in “Açık Lobi” konsepti ve 180 derecelik deniz manzarasıyla fark yaratırken, otelde konaklayanlar, şehir merkezi ve tarihi yarımadaya giden muhteşem ulaşım bağlantılarından faydalanabilecek.

Troyka Turizm Otelcilik ve İnşaat A.Ş.’nin sahibi Kemal Akbaşoğlu konuyla ilgili olarak, “Biz bu oteli, dünyanın en büyük zincirlerinden IHG ile uzun soluklu birlikteliğimizin ilk adımı olarak görüyoruz. Hedefimiz bu otelle, Tuzla bölgesinde her geçen büyüyen ekonomiye paralel oluşan talebi karşılamak” diyor.

FENERBAHÇE STADI KARŞINIZDA

Holiday Inn’in 2014’ün sonlarına doğru açılması planlanan bir diğer oteli ise Holiday Inn Kadıköy… İnşaatına yeni başlanan bu otelde, 127 odanın yanı sıra 4 adet de süit oda bulunacak. Mini spor salonu, bar ve restoranıyla Kadıköy’de yeni bir yaşam alanı olarak da fark yaratacak otel, Defne Otelcilik ve Turizm A.Ş. ile franchise anlaşması altında faaliyet gösterecek. İstanbul’un 400’ü aşkın iş yeri, üniversite hastaneleriyle canlılığını koruyan Kadıköy’de konumlanan otel yine şehrin en büyük stadyumlarından Fenerbahçe Stadyumu’na da sadece yürüme mesafesinde… Boğaziçi Köprüsü’ne yakın olan otel, Marmaray ve Metrobüs de dahil olmak üzere ana ulaşım hatlarına yakınlığıyla da dikkat çekiyor olacak.

Defne Otelcilik ve Turizm A.Ş.’nin sahibi Fikret Çakmak da otelin yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Kadıköy halkı tarafından da yeni bir buluşma noktası olarak tercih edileceğini belirtiyor. Çakmak otelin iş seyahatleri ve turistik amaçlı olarak şehre gelenler tarafından sıkça tercih edileceğine dikkat çekiyor.

Dünya çapında 1200’ü aşkın oteliyle Holiday Inn, dünyada en fazla tanınan otel markası olmaya devam ediyor. Şu anda Avrupa’da 281 adet Holiday Inn oteli faaliyetini sürdürüyor; önümüzdeki üç ila beş sene* içinde açılması planlanan 25 yeni otel bulunuyor. IHG’nin Türkiye’de ise 15 oteli bulunuyor; grup gelecek üç ile beş yıl içerisinde 8 adet oteli daha portföyüne eklemeyi planlıyor.

Holiday Inn otelleri, yastık menüsünü de içeren kendine has yatak takımları,  toplantı salonları, iş merkezi imkanları, ücretsiz kahvaltı ve çocukların ücretsiz konaklaması gibi ayrıcalıklar sunarak, misafirlerine rahat ve huzurlu bir atmosfer yaratan ve her türlü ihtiyacını karşılayan servisler sağlamaktadır.

Daha detaylı bilgi için lütfen bakınız: www.ihg.com

* 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle geçerli olan rakamlardır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version