Haberler

ICF Koçları ücretsiz bilgi ve destek almak isteyenlerle bir araya geliyor

Published

on

Dünyadaki en prestijli koçluk organizasyonu olarak gösterilen ICF – International Coach Federation – Uluslararası Profesyonel Koçluk Federasyonu’nun Türkiye yapılanması Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği’nin (ICF Türkiye) düzenlediği Koçluk Haftası için geri sayım başladı. 20 – 26 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek Koçluk Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek…

 

 

ICF – International Coach Federation – Uluslararası Profesyonel Koçluk Federasyonu’nun Türkiye yapılanması Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği’nin (ICF Türkiye), 1999 yılında ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) üyesi Jerri Udelson tarafından önerilen ve koçluk mesleğinin tanınması, profesyonel koçlar ile çalışmanın değerinin vurgulanması amacıyla düzenlenen Koçluk Haftası’nı, dünya ile eş zamanlı olarak 20 – 26 Mayıs 2013 tarihlerinde Türkiye’de de düzenleyecek.

2002 yılından bu yana uluslararası boyuta taşınan organizasyon, Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek. Koçluk Haftası’nda hepsi birbirinden deneyimli ICF Türkiye üyesi koçlar, meslekleri hakkında merak edilenleri ve son gelişmeleri aktaracak. Ayrıca ücretsiz koçluk hizmeti de verecek.

Organizasyonun koçluk mesleğinin tanıtımı için büyük önem taşıdığını anlatan ICF Türkiye Başkanı Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu, “2002 yılından bu yana global olarak düzenlenen Koçluk Haftası bu sene 20 – 26 Mayıs 2013 tarihlerinde dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de düzenlenecek. ICF Türkiye olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenleyeceğimiz organizasyonlarla daha çok kişiye ulaşmayı umut ediyoruz” dedi.

Her şehirde başka bir organizasyon…

Koçluk Haftası için birbirinden özel programlar hazırlayan ICF Türkiye, İstanbul etabını 16 Mayıs 2013 tarihinde Sabancı Üniversitesi’nde başlatıyor. Saat 14.00’de katılımcılarla buluşacak ICF Türkiye Koçları; ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tuncel Gürsoy başkanlığında meslek sunumu ve dört şanslı kişi ile özel koçluk çalışması yapacak. 18 Mayıs Cumartesi günü ise ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tuncel Gürsoy, saat 11.00 – 15.00 arasında Erenköy Sunay Akın Oyuncak Müzesi’nde düzenlenecek Coach&Coffee organizasyona katılarak, koçluk mesleği hakkında gelen soruları yanıtlayacak.

ICF Türkiye, 22 Mayıs 2013 tarihinde ise PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği işbirliğiyle Bahçeşehir Üniversitesi’nde 14.30- 18.30 saatleri arasında “Koç Var Etik Koç var” temalı oturum düzenleyecek. Oturumda; EMCC Başkanı Dr. Rıza Kadılar, ICF Türkiye Başkanı Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu, AvivaSA Emeklilik ve Hayat İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Bayburtluoğlu, ICF Türkiye Geçmiş Dönem Başkanı Gürkan Sarıoğlu ve İstanbul Four Seasons Hotel İnsan Kaynakları Direktörü Arzu Pervizpour Dedeoğlu “İnsan Kaynakları Yönetiminde Koçluk Uygulaması ve Etik Boyutu” konusunu tartışmaya açacaklar.

Etkinlikler kapsamında ayrıca 20 – 26 Mayıs 2013 tarihlerinde her gün Kanyon ve Palladium Kitchenett’te saat 14.00 – 17.00 arasında Coach&Coffee organizasyonu düzenlenecek. Coach&Coffee’ye katılacak ICF Türkiye koçları, koçluk hakkında gelen soruları cevaplandırılıp, demo koçluk çalışmaları yapacaklar.

Ankara ve İzmir’de koçluk tanımı baştan yazılacak

Koçluk Haftası’nın Ankara etabı ise 20-23 Mayıs 2013 tarihlerinde C’viz Cafe – Ankara Tunalı Hilmi’de 14.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek Coach&Coffee organizasyonu ile başlayacak. Etkinlik, 21 – 22 Mayıs 2013’de Turta Home Cafe – Ankara Ümitköy’de 14.00 – 16.00 saatlerinde devam edecek.

Koçluk Haftası kapsamında 21 Mayıs tarihinde Bilkent Üniversitesi Radyosu’nda yayınlanan Makara adlı programa konuk olacak ICF Türkiye Ankara Temsilcileri Deniz Noyan ile Göktuğ Akan; ICF Türkiye ve koçluk kavramı konusunda dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayacak.

Koçluk Haftası için İzmir’de düzenlenecek programda ise 24 Mayıs 2013’de Agora AVM’de “Koçluk” başlıklı bir oturum gerçekleştirilecek. Oturuma ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Koçel katılacak.

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) hakkında daha fazla bilgi için www.icfturkey.org adresi ziyaret edilebilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version