Dünyanın en büyük teknoloji şirketi HP, kurumlara sunduğu tam kapsamlı, güvenilir ve esnek çözümlere yönelik yeniliklerini paylaşmak üzere, 4 Temmuz Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirdiği HP Ağ Çözümleri  ile Uçtan Uca Çözümler toplantısında kurumlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

HP’nin kurumlara sunduğu uçtan uca çözümlerin uzmanlar tarafından anlatıldığı HP Ağ Çözümleri toplantısında açılış konuşmasını HP Türkiye Ağ Çözümleri Ülke Müdürü Ersin Uyar yaptı. Konuşmasında HP’nin Network segmentindeki yükselişini ve inovasyonlarını anlatan Uyar, ağ çözümleri pazarıyla ilgili şunları söyledi: “HP Türkiye  Ağ Çözümleri  son 6 çeyrekte bağımsız araştırma şirketlerinin yayınlamış olduğu rakamlara göre sürekli büyüme gösteriyor. Bu başarı, Türkiye ve global anahtarlama pazarında en fazla paya sahip ikinci ağ çözümleri üreticisi olarak bizleri her geçen gün daha fazla motive ediyor. Son bir yılda hızla genişleyen güçlü, yetkin ve uzman kadrolarımızla tüm dikey pazarlarda portfüyümüze yeni referanslar ekleyerek pazar payımızı hızla artırmaya devam ediyoruz.”

 

Yeni yatırımlar ve inovasyonlar

HP Ağ Çözümleri, veri merkezi ağ çözümleriyle geleceğe yönelik yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bağımsız araştırma şirketlerinin yapmış olduğu araştırma sonuçları, bulut bilişim, mobilite ve Büyük Veri dünyasında Yazılım Destekli Ağ Çözümleri ile Yazılım Destekli Veri Merkezi mimarilerine odaklanan HP’nin vizyoner yaklaşımını net bir şekilde ortaya koyuyor.

 

HP Ağ Çözümleri, Kenar Anahtarlar ile büyük bir çıkış yakaladıktan sonra dağıtım ve omurga anahtarlarının yanı sıra router çözümleriyle de kurumlara ihtiyaç duydukları tam kapsamlı, uçtan uca çözümleri sunarak sektördeki bütüncül yaklaşımını geliştirdi. HP Ağ Çözümleri  vizyonu beş başlık altında toplanıyor:

–         Veri merkezlerinde konsolidasyon

–         Ağ çözümlerinde sanallaştırma

–         Bulutta hizmet olarak BT

–         Birleşik iletişim çözümleri

–         Kablosuz ağ çözümleri ve işyerine kendi cihazını getir modeli (BYOD)

 

Gelişen işbirliği

HP’nin Birleşik İletişim alanında Microsoft ile yürüttüğü işbirliği  çerçevesinde Microsoft Lynch uyumlu ve sertifikalı IP telefon çözümleri ile yedeklemeli şube ses çözümleri önemli projelerde kullanıma girmeye başladı. Tüm ağ  bileşenlerinde kullanılabilen IMC yönetim yazılımının yanı sıra farklı markalarla uyumlu çözümler de sağlayan HP, BT yöneticilerinin verimliliğini artıran seçeneklerle kurumlarda toplam edinme maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor.

Yazılım destekli ağlar rekabet gücü ve yatırım getirisini artırıyor

Şirketler bulut ortamına geçerken, eski ağ mimarileri, müşterilere en kaliteli hizmeti sunmak için geliştirilen ve anında erişim gerektiren uygulamalar ile hizmetlerin artan veri yükü talebini karşılamakta yetersiz kalıyor. Mevcut kablolu ağ bağlantısı sistemleri ağa bağlı bütün cihazların tek tek yapılandırılmasını gerektirdiği için, yüksek bant genişliği isteyen uygulamaları çalıştırmakta zorlanıyor. Bu da kurumları gereğinden karmaşık ağ yapılarını yönetmeye zorluyor.

 

HP bu güçlükleri aşmak için bir dizi yazılım destekli ağ (SDN) veri merkezi anahtarı geliştirdi. HP’nin otomasyon özelliğine sahip yeni ağ anahtarları, Hadoop gibi yüksek bant genişliği kullanan uygulamalar için sektörün en ölçeklenebilir çözümünü sunuyor. Yeni çözümler arasında yer alan, sektörün ilk OpenFlow özellikli ana ağ anahtarı olarak, sanallaştırılan iş yükündeki artışı karşılamak üzere ihtiyaca göre ölçeklenebiliyor.

 

HP Sanal Uygulama Ağları, bulut yapılarının kurulumunu kolaylaştırıyor ve uygulamaların buluta taşınmasını hızlandırıyor. Güvenli ve paylaşımlı bir altyapı üzerinden ses, finansal işlemler veya video gibi uygulamalara dayalı ihtiyaçları karşılamak için farklı Sanal Uygulama Ağları kullanılabiliyor. Sanal Uygulama Ağları, aynı zamanda, farklı departmanlardaki farklı kullanıcıların da sistem üzerinde yetkilendirilmesine imkan tanıyarak birden fazla kullanıcı destekliyor.

 

Sanal Uygulama Ağları masaüstü sistemler ve iş istasyonlarının ya da mobil cihazların tek tek yapılandırılması yerine, doğrudan bu sistemlere yüklü uygulamaların veri merkezi için yapılandırılmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar mevcut sistemler üstünde yeni uygulamaları anında kullanmaya başlayabiliyor.

 

HP FlexNetwork ile esnek ağ çözümleri

HP kurumların BT yatırımlarını korumak amacıyla, HP FlexNetwork ve Sanal Uygulama Ağlarında OpenFlow gibi yeni açık standartları destekliyor. Açık standartlar farklı uygulama ve ürünlerin bir arada kullanılmasını kolaylaştırıyor.

 

OpenFlow ile kurumlar kendi ağlarını dinamik iş ihtiyaçlarını karşılamak için FlexNetwork mimarisi ile Sanal Uygulama Ağlarına ekleyebiliyor ve böylece marka bağımlılığını önlemiş oluyor. Kurumlara tam kapsamlı, uçtan uca çözümler sağlayan SDN ve HP FlexNetwork, özel bulut ağlarının kurulumunu hızlandırarak veri merkezlerinin buluta açılmasını kolaylaştırıyor.

 

HP FlexNetwork mimarisine dayalı yeni ağ çözümleri, veri merkezlerinde kullanılan kablo bağlantılarını yüzde 75 oranında azaltıyor ve kurulumu hızlandırarak yatırım getirisini artırıyor. Bu da ağ çözümleri kurulumunun birkaç ay yerine, sadece birkaç dakika içinde tamamlanmasına olanak tanıyor. Yeni çözümler arasında yer alan HP FlexFabric 12900, sektörün ilk OpenFlow özellikli ana ağ anahtarı olarak, sanallaştırılan iş yükündeki artışı karşılamak üzere ihtiyaca göre ölçeklenebiliyor.

 

Bulut, mobilite ve BYOD’a özel sanal ağ teknolojileri

HP FlexNetwork mimarisi; yazılım destekli sanal uygulama ağlarına ek olarak sunucular, ağ çözümleri ve depolama birimlerini bir araya getiren Bütünleşik Altyapılar teknolojisinden yararlanıyor. HP’nin esnek ve ölçeklenebilir çözümleri, veri merkezlerinde sunucular arasındaki veri trafiğinin yönetilmesini kolaylaştırıyor.

 

Gartner tahminleri, 2014’e kadar yerel ağlardaki (LAN) veri trafiğinin yüzde 80 oranında sunucular arasında gerçekleşeceğini gösteriyor. “Kur ve unut” yaklaşımıyla tasarlanan geleneksel sabit ağlar ise zengin medya içeriği, VoIP tabanlı birleşik iletişim çözümleri, sosyal medya ve mobilite ihtiyacını karşılayamıyor. Geleneksel ağlar, şubelerin veri merkeziyle entegrasyonunda ve bulut bilişime dayalı yazılım uygulamalarının kullanımda yetersiz kalıyor. HP Ağ Çözümleri, kurumları mobilite ve Büyük Veriye en üst düzeyde entegre etmek için başta Microsoft Lynch desteği olmak üzere, tam kapsamlı ve markadan bağımsız birleşik iletişim çözümleri ile şirketlerin veriye erişimini hızlandırıyor.

 

 

HP Hakkında

HP, kullanıcılar, işletmeler, kamu kuruluşları ve toplum için anlamlı olabilecek yeni teknolojiler sağlamaktadır. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi olan HP; baskı sistemleri, kişisel bilgisayarlar, yazılım, hizmetler ve BT altyapısından oluşan ve müşterilerin sorunlarını çözmeye yönelik bir ürün ailesi sunmaktadır. HP (NYSE: HPQ) ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için http://www.hp.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi

  Kentsel dönüşümde uygulamadan kaynaklanan duraksamaların önlenmesi için Uygulama Yönetmeliğinin bazı maddeleri…

Nisan ayından sonra gelen faizlerdeki indirim, emlak piyasasını canlandırdı

  Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve bankaların hizmete sunduğu alternatifli konut kredisi…

3M, Energy Star Ödülü’ne 10. kez layık görüldü

    3M, EPA Energy Star Sürdürülebilir Mükemmellik Ödülü’ne art arda 10.…